Penarafan kalendar kedatangan terbaik untuk tahun baru 2020

1

Peluang untuk menerima hadiah kecil setiap hari bukan hanya jangkaan Krismas yang menarik, tetapi juga kisah dongeng Tahun Baru yang sebenar untuk ahli keluarga kecil. Kanak-kanak itu ingin membuka kotak setiap pagi dan mendapatkan hadiah atau tugas kreatif di luar sana. Penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" akan membantu memahami soalan: apakah kalendar kedatangan, bagaimana memilihnya, berapa harganya, kesalahan apa yang dapat dilakukan ketika memilih?

Advent - menunggu percutian

Persiapan untuk Krismas, yang bermula pada 2 Disember di Eropah, disebut Advent. Bahagian penting dalam persiapan adalah kalendar, yang menetapkan suasana yang sesuai. Baru-baru ini, minat terhadap tradisi ini muncul di kalangan orang-orang Ortodoks.

Tanah air diari itu adalah Jerman. Ia dicipta pada abad ke-19. Ibu bapa mengambil kadbod berganda tebal, membuat 24 tingkap atau poket di dalamnya, yang diisi dengan gula-gula. Setiap hari kanak-kanak itu mengambil hadiah manis dari sana dan mengira berapa hari yang tersisa sehingga percutian utama. Para penikmat tradisi dongeng yang betul dapat memesan hadiah dari Jerman.

Kalendar kedatangan dijual di semua negara Eropah, dan tersebar luas di Rusia. Ramai yang terlibat dalam kraftangan, melibatkan anak-anak dalam proses ini.

Kepada siapa anda harus memberikan kalendar Advent?

Dipercayai bahawa menghitung hari sebelum Krismas atau Tahun Baru hanya menarik untuk anak-anak. Banyak orang dewasa juga tidak keberatan terjun ke suasana yang luar biasa, sekali lagi merasa seperti anak-anak yang riang. Hadiah hebat untuk gadis romantis, terutamanya jika bukan dengan gula-gula, tetapi dengan kosmetik atau sampel. Banyak syarikat kosmetik mengeluarkan kalendar lelaki. Yang terbaik adalah kalendar yang disajikan dengan cinta!

Bilakah untuk memberikan kalendar Advent?

Mungkin terdapat perbezaan dengan Eropah dari segi masa. Di negara-negara Katolik, kraf dibuat atau dibeli pada akhir November. Dan mulai 1 Disember, penghitungan detik hingga Krismas bermula. Di Rusia, percutian ini bukanlah yang utama. Banyak orang memberikan kalendar untuk Tahun Baru, agar tidak merana menjelang cuti, tetapi untuk meneruskannya.

Statistik

Pada tahun 2018, portal "statista" melakukan kajian, di mana ia dinyatakan:

 • 47% penganut tradisi membeli Advent untuk diri mereka sendiri;
 • 18% membuat kalendar dengan tangan mereka sendiri;
 • 15% menerima sebagai hadiah;
 • 20% responden tidak menyokong majlis tersebut.

Jenis Kalendar Advent

Jawapan kepada soalan: jenis kalendar yang ada seperti berikut: mereka berbeza dalam jumlah hari dan kandungannya. Dari ini, kriteria pemilihan dibentuk.

Mengikut bilangan hari:

 • 24;
 • 31;
 • 16 (16.12-31.12);
 • 14;
 • sebarang nombor mengikut pilihan pengeluar atau pelanggan.

Dengan mengisi:

 • dengan hadiah atau mainan;
 • dengan coklat;
 • dengan tugas;
 • dengan pelekat atau magnet;
 • dengan kosmetik;
 • dengan pejabat.

Spesifikasi

CiriPenerangan
Reka bentukKalendar kedatangan diikat pada Tahun Baru atau Krismas, hiasannya dilakukan dengan sewajarnya.
TopikKalendar harus disatukan dengan tema.Contohnya, buku harian manis yang diisi dengan kosmetik atau tokoh dari filem Harry Potter.
Kompartmen untuk hadiah atau tugasanKotak bernombor, poket, sampul surat, dan lain-lain, di mana hadiah atau tugas akan disimpan.
MengisiGula-gula, mainan, kosmetik, minyak wangi (sampel), keinginan, teka-teki, tugas, bekalan pejabat, dll.

Kalendar kedatangan dari jenama terkenal

Pengilang kosmetik, coklat, mainan terbaik selalu menyediakan hadiah untuk pelanggan. Terdapat pelbagai buku bajet dan premium dalam kumpulannya. Sukar untuk mengatakan siapa yang lebih baik. Perlu bermula dari keutamaan dan minat orang yang ditujukan untuk hadiah itu.

Jenama atau nama kedaiPenerangan
OZONAnda tidak akan dapat membeli kalendar di pasar raya biasa. Biasanya dipesan secara dalam talian atau dibeli dari kedai rantai besar. Terdapat banyak hadiah dengan isian yang berbeza di ozon. Harian "Chudiki" sangat popular. Anda perlu membuka satu tetingkap setiap hari dan merekatkan gambar pada kad pos. Sekiranya semuanya dilakukan dengan betul, anda mendapat harapan Tahun Baru.
IKEAIKEA adalah tempat untuk membeli segala-galanya untuk kediaman anda. Kedai ini mempunyai sebilangan besar rumah, topi, sampul surat, beg yang dilipat menjadi satu kalendar asli, yang dibuat dengan tangan.
LINDTCoklat adalah hadiah kegemaran untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Beruang coklat LINDT adalah jenis kesenangan yang terpisah. Jenama menawarkan untuk memilih gula-gula mengikut citarasa anda: dengan pudina, dengan garam laut, dengan kandungan koko yang berbeza, dll.
KIEHL'SKIEHL'S sentiasa menyediakan kalendar kosmetik yang paling indah untuk Tahun Baru. Kit termasuk produk penjagaan perjalanan, krim, dll.
BALMANISecara tradisinya, tidak ada banyak pintu dalam kalendar dari Balmani, tetapi hadiah yang mengagumkan tersembunyi di belakangnya. Ini adalah syampu pelembap, perapi, penyembur rambut, sikat, dll.
MARKAH & SPENCERJenama ini mengejutkan dengan kalendar dalam bentuk pokok Krismas dan kotak klasik yang elegan. MARKS & SPENCER dengan berhati-hati memilih pengisian untuk peminatnya.
AmazonTerdapat banyak hadiah di Amazon. Model Popular: Kalendar Advent Funko $ 38.49, Kalendar Advent PLAYMOBIL - Bengkel Santa $ 22.69, Kalendar Advent Nintendo Super Mario $ 49.99, Melissa & Doug Countdown to Kalendar Kembar Kayu Krismas $ 14.99, dll.

Kalendar DIY

Hadiah Advent tidak kelihatan seperti kalendar biasa. Sifat kreatif yang ingin memberikan khayalan bebas kepada imaginasi membuatnya dengan tangan mereka sendiri. Ini boleh menjadi tekstil dalam bentuk kanvas dengan kaus kaki, poket, sapu tangan, dll. Terdapat set kertas, kadbod, plastik. Kalendar dari gulungan kertas tisu tandas kelihatan hebat. Buku harian itu dibuat dengan cara yang ada, dan proses membuatnya menarik!

Adalah baik untuk melibatkan kanak-kanak dalam aktiviti tersebut. Biarkan ia angka sederhana, yang kemudian ibu atau ayah akan mengisi dengan tugas dan hadiah. Anda boleh memberitahu anak bahawa Santa Claus meminta untuk menyiapkan rumah di mana dia akan meletakkan hadiah dan kad dengan tugas pada waktu malam. Berikut adalah petua dan trik untuk membuat kalendar. Tidak perlu dibimbing sepenuhnya oleh mereka, ini hanya asas untuk hadiah unik anda sendiri.

Kalendar fabrik dengan poket

Tidak mengambil banyak ruang. Hiaskan dinding atau pintu. Poket dipenuhi dengan hadiah, gula-gula atau tugasan. Produk ini boleh digunakan tahun depan juga. Kanak-kanak yang lebih tua boleh menjahit poket ke kanvas, dan yang lebih muda dapat melekatkan nombor di atas kanvas.

Kitar semula

Idea untuk menggunakan semula objek menarik. Kompartemen untuk menyimpan gula-gula dibuat dengan gelas plastik yang dicat, gulungan kertas tandas, tin timah, dan lain-lain. Item digantung pada tali atau menjadi bahagian menara atau pokok Krismas.

Sampul surat yang terang

Pilihan lain untuk hiasan dinding Tahun Baru ialah sampul surat yang terang. Bersatu satu tema, mereka akan menjadi hiasan rumah yang indah untuk percutian.

Bandar yang diperbuat daripada kertas

Kanak-kanak kecil yang menggemari kraftangan akan menyukai idea mewujudkan bandar dongeng. Jumlah hari sebelum Tahun Baru adalah jumlah rumah.Seperti dalam kes lain, sama sekali tidak ada batasan di sini. Ia boleh menjadi bandar berdasarkan kisah dongeng kegemaran anda atau fiksyen sepenuhnya.

Anda boleh membuat bekas untuk menyimpan hadiah dari:

 • kotak mancis ditampal dengan kertas berwarna dan dilipat ke peti laci atau rumah;
 • cawan yoghurt;
 • kapsul dari kejutan yang lebih baik atau penutup kasut sekali pakai;
 • beg dengan tali leher;
 • pakej percutian dengan pelbagai saiz;
 • stoking atau sarung tangan pada tali atau pita;
 • belon;
 • penutup kertas ...

Kon kertas

Angka yang dilipat dari kertas menggunakan teknik origami kelihatan menarik. Tidak sukar untuk membuat kerucut dari kadbod atau kertas dan mengajak anak-anak melukisnya atau melekatkannya dengan applique pada tema musim sejuk. Kekosongan boleh diletakkan di atas meja atau rak mengikut urutan apa pun atau digantung dengan tali.

Kanak-kanak menyukai hiasan lampu suluh. Sekiranya anda menerangi mereka dengan jalur LED atau kalungan, hiasan akan menjadi lebih hebat. Anda tidak boleh memilih hadiah yang berat sebagai kandungan, jika tidak, kekosongan itu mungkin pecah.

Bungkusan kecil pada jemuran

Sekiranya bayi masih kecil, tetapi ingin mengambil bahagian dalam prosesnya, tidak perlu membuat semacam bentuk yang rumit. Gulungan kertas biasa, digantung dari pita dengan jepitan kain, akan berlaku. Kertas pembungkus yang cantik, jepit kain berwarna, tali yang terang dan pertolongan ibu akan menolong anak menghias rumah dengan berkesan.

Bank rahsia

Bagi mereka yang tidak mempunyai masa untuk membuat komposisi yang kompleks, tetapi ingin membuat sesuatu dengan tangan mereka sendiri, balang kaca biasa sesuai. Setiap hadiah mesti dimasukkan ke dalam beg kertas, tulis nombor dan diletakkan di dalam bekas. Kalendar kedatangan yang tidak memakan banyak ruang sudah siap.

Gula-gula kertas

Kalendar gula-gula yang diisi mudah dibuat dari kertas pembungkus atau gulungan kain berwarna dan kertas tandas.

Urutan:

 1. Balut sehelai kertas atau kain di sekitar inti. Bahannya terpaku dengan gam PVA. Gam kering menjadi telus dan kain menjadi kaku.
 2. Ikat sama ada hujung.
 3. Isi tempat kosong dengan gula-gula, hadiah, dan tugas.
 4. Ikat hujung yang lain.
 5. Gula-gula digantung di tali, mereka digunakan untuk menghias pokok Krismas, atau terpaku pada sekeping kadbod untuk digantung di dinding.

Pertanyaan dan bukannya kejutan

Kalendar akan menjadi lebih menarik jika anda perlu menyelesaikan tugas-tugas mudah untuk mendapatkan hadiah manis. Kita boleh mengatakan bahawa mereka dipersiapkan oleh Santa Claus.

Beberapa idea:

 • Lengkapkan labirin. Tema pertandingan mestilah musim sejuk.
 • Sambungkan titik lukisan demi titik dan sebutkan apa yang berlaku.
 • Hitung dan tuliskan berapa banyak pokok, orang salji, rumah, kereta luncur, dan lain-lain yang ditunjukkan dalam gambar.
 • Teka teka-teki.
 • Lukis, potong kepingan salji dan hiasi bilik dengannya.
 • Buat kolaj dengan tema musim sejuk.
 • Untuk mencipta dan menarik apa yang suka dimakan oleh Santa Claus.
 • Buat peta yang boleh dilalui oleh Santa Claus dari Veliky Ustyug ke rumah tempat bayi itu tinggal.
 • Lukis kartun.
 • Ketahui maksud nama setiap ahli keluarga.

Kedudukan kalendar kedatangan terbaik

Berikut adalah penilaian buku Tahun Baru berkualiti tinggi dengan hadiah, keterangan, kelebihan dan kekurangannya. Ulasan pelanggan membantu menyusunnya. Ulasan akan memberi petunjuk mengenai harga, menjawab soalan: mana yang lebih baik untuk dibeli?

Kalendar kedatangan "Freaks"

Kalendar kedatangan "Freaks"

"Chudiki" adalah poster dinding kecil dari ilustrator terkenal buku kanak-kanak, Leonid Shmelkov, yang terdiri daripada 31 bahagian. Inti permainan adalah meletakkan gambar di tempat yang betul. Menjelang 31 Disember, anda akan mendapat ucapan selamat Tahun Baru dengan harapan. Harga purata: 433 rubel.

Kelebihan:

 • reka bentuk menarik yang terang;
 • kos rendah;
 • sebilangan besar hari.

Kekurangan:

 • tiada hadiah atau hadiah manis.

Kalendar kedatangan dengan lampu LED

Kalendar dinding dilengkapi dengan lampu LED. Di tengahnya terdapat kad Tahun Baru yang dibingkai oleh 24 poket. Anda boleh meletakkan gula-gula atau tugas dengan keinginan di poket. Tinggi - 62 cm, lebar - 75 cm, kedalaman - 2 cm. Dilampirkan ke dinding dengan pengikat logam. Harga purata: 1490 rubel.

Kalendar kedatangan dengan lampu LED

Kelebihan:

 • reka bentuk menarik yang mewujudkan suasana Tahun Baru;
 • bateri termasuk;
 • pencahayaan yang indah.

Kekurangan:

 • tidak ada gula-gula atau hadiah yang disertakan.

Kalendar Advent: Harry Potter 24pc (Pkt POP)

Peminat buku atau siri filem akan gembira menerima alam semesta Harry Potter sebagai hadiah Tahun Baru. Kalendar disajikan dalam kotak kadbod dengan kejutan di dalamnya berukuran 4.45 cm Bahan - vinil. Siri ini dikembangkan oleh Funko. Harga purata: 3 990 rubel.

Kalendar Advent: Harry Potter 24pc (Pkt POP)

Kelebihan:

 • angka di dalam kotak, yang boleh dimainkan selepas percutian;
 • hadiah lengkap untuk pencinta Harry Potter.

Kekurangan:

 • Kos yang agak tinggi.

"Tahun Baru akan ..."

Dalam buku ini, haiwan bersiap sedia untuk menyambut perayaan utama tahun ini. Tetapi ada sejumlah kejutan yang dapat mengganggu mood Tahun Baru. Anak itu ditawarkan untuk membantu pahlawan kalendar mengatasi kesukaran dengan menyelesaikan tugas.

Terdapat 14 tetingkap dalam buku ini. Selama beberapa hari, bayi akan membuka petak dan menolong penghuni pangsapuri. Semasa anak menyelesaikan tugas, dia melekatkan pelekat pada nombor yang sesuai. Harga purata: 693 gosok.

"Tahun Baru akan ..."

Kelebihan:

 • kos rendah;
 • beberapa kanak-kanak dapat bermain sekaligus.

Kekurangan:

 • tiada gula-gula atau hadiah lain.

KELEBIHAN dengan HARIBO

Setiap tahun syarikat HARIBO menerbitkan buku-buku manis dengan semakin banyak barang. Hadiah hebat untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Berat pakej: 350 gr. Harga purata: 950 rubel.

Kalendar Advent HARIBO

Kelebihan:

 • direka untuk sebarang usia;
 • kandungan sel yang lazat;
 • kekurangan laktosa dan gluten;
 • murah untuk harganya.

Kekurangan:

 • tidak ada unsur permainan yang ketara.

Playmobil Christmas - Bengkel Santa

Bengkel Santa adalah kit pembinaan minda. Termasuk 106 bahagian plastik dan 3 angka mini. Kanak-kanak lelaki dan perempuan berumur antara 4 hingga 10 tahun boleh bermain. Harga purata: 2 389 rubel.

Playmobil Christmas - Bengkel Santa

Kelebihan:

 • anda boleh memainkan konstruktor walaupun selepas Tahun Baru;
 • pengembangan logik, kemahiran motor halus dan pemikiran.

Kekurangan:

 • kos yang agak tinggi;
 • mungkin tidak menarik untuk kanak-kanak berumur lebih dari 10 tahun.

"Marie"

Kalendar dalam bentuk beg dengan nombor pada tali rami adalah hiasan Tahun Baru yang sebenar. Sediakan mana-mana tempat di rumah untuk percutian. Akan menyenangkan bagi kanak-kanak dan orang dewasa untuk mendapatkan gula-gula dan hadiah kecil dari sana. Set terdiri daripada 24 item. Lebar 11 cm, tinggi 14 cm. Panjang keseluruhan "Marie" ialah 3 m. Harga purata: 1490 rubel.

Marie »kalendar kedatangan

Kelebihan:

 • hiasan Tahun Baru yang indah;
 • kejutan dan gula-gula di dalam;
 • kos rendah.

Kekurangan:

 • tidak sesuai untuk bermain selepas percutian.

Set pembinaan LEGO Cities

Kotak plastik dengan 5 angka mini dan 342 bahagian di dalamnya. Akan menjadi hadiah yang baik untuk kanak-kanak dari 6 tahun. Kit itu merangkumi arahan. Membangunkan logik dan pemikiran. Pakej padat berukuran 36x27x7 cm. Harga purata: 990 rubel.

Kalendar kedatangan LEGO Cities

Kelebihan:

 • sesuai untuk bermain selepas Tahun Baru;
 • kos rendah;
 • mengembangkan logik dan berfikir.

Kekurangan:

 • anda tidak dapat membeli satu set untuk anak kecil kerana sebilangan besar bahagian kecil.

Muncul dengan tradisinya muncul tidak lama dahulu. Terima kasih atas kemunculan kebiasaan seharusnya sedikit Gerhard, yang tidak sabar untuk bermulanya Krismas. Setiap hari dia mendekati ibunya dengan pertanyaan yang sama: "kapan?". Akibatnya, kalendar Advent muncul.

1 KOMEN

 1. Kalendar kedatangan semakin popular setiap tahun. Sekali lagi kami meminjam dari tradisi Barat, tetapi saya suka ideanya.Sungguh ajaib untuk mewujudkan suasana jangkaan percutian untuk anak. Memang, saya mencari kalendar siap di kedai dan tidak berjaya. Tetapi di Internet terdapat banyak petua untuk membuatnya. Paling saya suka idea dengan tugasan. Pertama, anak berkembang dengan bermain. Kedua, banyak kanak-kanak tidak sabar dan boleh membuka beberapa hadiah yang disiapkan sekaligus. Oleh itu, anda boleh mendorong anak untuk melaksanakannya dengan betul atau menyembunyikan hadiah setiap hari, dan dalam tugas membuat petunjuk di mana ia disembunyikan.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *