Pelaut pengetinan terbaik untuk tahun 2020

0

Pemilik kotej musim panas selalu menyediakan pelbagai acar, minuman dan makanan manis. Untuk melakukan ini, mereka meletakkan sayur-sayuran dan buah beri dengan buah-buahan dalam pelbagai balang, tetapi agar produknya tidak merosot setelah beberapa bulan, mereka mesti dijaga dengan betul. Untuk tujuan ini, mesin jahitan dihasilkan.

Sebilangan besar orang menggunakan topi tanpa benang khas, jadi mesin jahitan sangat diperlukan. Pengilang menawarkan berpuluh-puluh model yang memenuhi tugas ini, tetapi tidak semuanya boleh dipercayai, dan ada juga yang merosot setelah kumpulan pertama. Untuk mengelakkan perkara ini berlaku, para penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" telah menyediakan untuk anda penilaian pelaut pengetinan terbaik untuk tahun 2020.

Ciri-ciri peranti

Sebarang mesin jahitan direka untuk satu perkara sahaja - penutup tertutup rapat. Kualiti dan jangka hayat produk buatan sendiri bergantung kepada ini. Pada dasarnya, bekas kaca dengan leher 1-82 RMS digunakan.

Setiap model berbeza dari segi ciri dan kemudahan teknikal. Kedai menjual:

 • mesin skru manual;
 • peranti jenis siput;
 • model automatik;
 • elektrik;
 • mesin jahitan separa automatik.

Peranti skru dianggap model lama. Sehingga hari ini, mereka digunakan dalam banyak keluarga, kerana mempunyai prestasi berkualiti tinggi dan jangka hayat yang panjang. Yang terakhir dicapai melalui mekanisme sederhana. Versi ini terdiri daripada bingkai dan pemegang dengan penggelek yang boleh disesuaikan secara manual. Elemen ini bertanggungjawab untuk keketatan meterai. Prinsip pengoperasiannya juga mudah: cukup bagi seseorang untuk memasang bingkai dan membuat beberapa putaran, sementara perlu menekan pelekat penutup ke leher dengan ketat. Ini akan memungkinkan pengedap maksimum. Untuk membuang rangka, pengguna mesti berpusing beberapa kali ke arah yang bertentangan. Kunci tidak boleh dikeluarkan semasa operasi ini.

Peranti popular lain dianggap sebagai model jenis siput. Reka bentuknya hampir sama dengan versi sebelumnya. Satu-satunya perbezaan antara elemen ini ialah kehadiran alur spiral. Berkat ini, lebih mudah bagi seseorang untuk menentukan bilangan giliran sebelum pengedap lengkap. Bahagian luar peranti ini dilengkapi dengan 2 skru, ada satu lagi yang dipasang di bahagian bawah. Tujuan utama elemen terakhir ialah kawalan putaran. Pengilang menghasilkan peranti yang dicirikan oleh kelancaran yang baik, yang membantu menutup puluhan botol tanpa banyak rasa tidak selesa. Reka bentuk model sedemikian dilengkapi dengan galas spring.

Model separa automatik berbeza dengan model skru kerana seseorang tidak perlu sentiasa menyesuaikan tahap tekanan. Operasi ini dilakukan secara automatik apabila pemegangnya dipusingkan.Berkat peralatan ini, lebih mudah bagi seseorang untuk menutup beberapa kumpulan, sambil menjimatkan masa.

Versi automatik dibezakan dengan kehadiran 2 tuas. Semasa turunnya (proses ini mesti dijalankan secara serentak), mata air digerakkan. Elemen ini sesuai dengan selesa di sekeliling bezel. Untuk mengelakkan pengguna meremukkan penutup semasa pengedap, penyekat pembatas disediakan dalam reka bentuk.

Peralatan elektrik jarang digunakan di rumah, kerana ia mahal dan sering tidak menguntungkan untuk dibeli. Sama ada cara, persembahan sedemikian sesuai sebagai hadiah. Mesin jahitan elektrik mudah digunakan, tetapi mereka menutup bekas dengan ketat.

Cara penggunaan dengan betul

Apabila seseorang membeli mesin taip baru, ada beberapa langkah yang harus diambil sebelum menggunakannya. Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah membersihkan gris kilang. Untuk membuangnya, anda tidak perlu menggunakan bahan khas; pencuci biasa akan dilakukan.

Semasa menggunakan model manual, perlu memasang bingkai pada penutup dan menekannya dengan sedikit usaha dengan tangan yang lain. Mengambil pegangan, anda harus membuat jumlah giliran yang diperlukan. Dengan setiap putaran penuh, pemegangnya dipusingkan untuk mengetatkan penggelek di sekeliling penutupnya. Keketatan bekas bergantung pada ini. Secara keseluruhan, anda harus melakukan sekitar 10 putaran, kemudian lepaskan bingkai dengan gerakan terbalik.

Semasa menjalankan operasi menggunakan "siput" atau mesin separa automatik, tidak perlu menghitung jumlah putaran. Proses ini boleh dipercayai pada mekanisme. Di samping itu, orang itu tidak perlu berusaha keras semasa bekerja.

Sekiranya model automatik digunakan, pegangan diatur ke neutral. Selepas itu, bingkai diletakkan di atas penutup, dan pemegangnya ditolak. Sebilangan pengguna, untuk kebolehpercayaan yang lebih besar, mengulangi operasi ini, hanya sebelum mereka menghidupkan kaleng sebanyak 90 darjah.

Kelebihan dan kekurangan pelbagai jenis

Setelah pengguna membiasakan diri dengan pelbagai model, penting untuk mengetahui ciri dan kekurangannya semasa operasi. Dengan maklumat ini, akan lebih mudah untuk membeli pilihan berkualiti di mana-mana kedai.

Kraftangan

Keistimewaan peranti sedemikian adalah harganya yang rendah. Walau bagaimanapun, akan memerlukan lebih banyak masa untuk memutar kaleng, jadi pilihan ini sesuai untuk mereka yang tidak menyimpan sejumlah besar jem, kompot dan acar.

Penting juga untuk diingat mengenai kualiti produk, kerana reka bentuk yang terlalu murah cepat rosak. Lebih baik membeli model yang kaku. Bahan pembuatan yang disukai adalah keluli makanan. Kit mesti mengandungi dokumen kilang dan kad jaminan, sehingga sekiranya berlaku kerosakan, mesin dapat dikembalikan dengan mudah.

Beberapa kedai membolehkan anda mencuba produk sebelum membeli. Sekiranya ada peluang seperti itu, maka lebih baik melakukannya. Oleh itu, seseorang akan memeriksa kualiti mekanisme dan kemudahan mesin. Pemeriksaan visual juga akan menunjukkan keretakan dan cip, terutama pada bahagian plastik.

Siput

Salah satu pilihan terbaik, yang mempunyai reka bentuk yang sederhana dan kebolehpercayaan yang tinggi. Terima kasih kepada model ini, seseorang akan lebih mudah bekerja dengan kumpulan besar.

Prinsip pengoperasian pelindung jenis siput adalah mudah: pengguna perlu meletakkan bingkai di permukaan, kemudian putar pemegangnya 5 kali. Tidak ada yang rumit dalam proses ini, jadi reka bentuknya akan sesuai dengan suri rumah yang tidak berpengalaman.

Ciri lain dari produk tersebut ialah jika jahitan dikonfigurasikan dengan betul, pengguna tidak akan dapat memutar bekas atau memecahkannya kerana tekanan yang kuat. Di samping itu, berkat pegangan penyesuaian diri, ia tidak perlu terus berubah. Kos pilihan ini sedikit lebih mahal daripada skru.

Tetapi kita tidak boleh melupakan pemeriksaan visual. Anda harus membiasakan diri dengan peranti dari semua pihak dan mengenal pasti kerosakan, jika ada.Kelemahan utama model ini termasuk:

 • Kekurangan kilang. Selalunya terdapat produk dengan kecacatan kilang di rak kedai. Sebagai contoh, masalah yang biasa berlaku adalah ketidakseimbangan roller selepas revolusi pertama. Punca kejadian adalah slot spiral yang salah. Apabila menggunakan reka bentuk yang mempunyai kecacatan, tidak mungkin mencapai sesak yang baik, oleh itu, jika boleh, lebih baik memeriksa produk.
 • Keperluan untuk kesesuaian awal. Kekurangan ini tidak berlaku untuk semua model, tetapi hanya untuk model anggaran. Untuk menjalankan operasi ini, perlu memasang mesin pada penutup, dan kemudian membawa pemegangnya ke permulaan spiral. Walaupun karya ini tidak begitu sukar, ia boleh menyebabkan ketidakselesaan bagi pemula.
 • Untuk mengeluarkan peranti dari kaleng, anda perlu melepaskannya. Tidak ada cara lain untuk mengeluarkan mesin.
 • Siput tidak sesuai digunakan dengan penutup berkualiti rendah. Lebih baik menggunakannya hanya dengan elemen yang tahan lama dan sekata.

Separa automatik

Kelebihan utama model ini adalah kesederhanaan dan kebolehpercayaan. Tidak diperlukan penyesuaian halus kerana elemen tekanan diatur dengan betul. Ini memungkinkan untuk memutar puluhan tin dalam masa minimum.

Yang perlu dilakukan pengguna adalah mengelilingi pemegang beberapa kali, sedikit menekannya, dan kemudian melakukan tindakan ini ke arah yang bertentangan untuk mengeluarkan struktur dari penutupnya.

Untuk mengelakkan alat daripada merapatkan penutup dan mematahkan leher, pergerakan penggelek adalah terhad. Ini tidak mempengaruhi kualiti sesak.

Ciri lain dari model ini adalah berat badan rendah dan kekuatan tinggi. Selepas pengetinan, jahitannya kemas dan sekata.

Automatik

Ini adalah salah satu pilihan moden terbaik yang membolehkan anda meluangkan masa. Pengguna hanya memerlukan 10 saat untuk memutar satu tin. Ini adalah petunjuk yang sangat baik, memandangkan apabila menggunakan peranti standard, seseorang menghabiskan 1 hingga 3 minit untuk menutup satu tin.

Peranti ini juga mempunyai beberapa kelemahan:

 • perlu meletakkan badan produk secara merata di atas tin;
 • untuk menurunkan pegangan ke bawah, anda mesti menggunakan kekuatan yang mencukupi;
 • anda perlu mengeluarkan lebih banyak wang untuk membeli peranti berkualiti.

Penarafan pelaut logam terbaik

Nyonya rumah untuk pengetinan rumah

Ia adalah mesin separa automatik dengan harga rendah dan ketahanan tinggi. Berkat reka bentuk ini, seseorang dapat menutup 2 kali lebih banyak tin, berbanding dengan peranti standard, dalam jangka masa yang sama. Diameter luar leher yang disyorkan ialah 82 mm. Produk ini dihasilkan dan dikeluarkan hanya di Rusia. Bahagian logam dibuat dengan selamat.

Kos purata ialah 240 rubel.

pelayan rumah pengetam pengetinan

Kelebihan:

 • persembahan bagus;
 • kemudahan penggunaan;
 • harga rendah;
 • pengedap berkualiti tinggi;
 • kecekapan tinggi.

Kekurangan:

 • kritikal tidak dijumpai.

MZA "Klik"

Ini adalah produk yang berguna untuk pengetinan rumah. Mekanisme yang boleh dipercayai ini membolehkan puluhan operasi sedemikian dapat dilakukan. Ia sesuai digunakan bersama dengan penutup yang mempunyai nilai kekakuan EZhK-18, 20 dan 22. Ini menjadi mungkin berkat mekanisme khas, yang terdiri daripada eksentrik keluli.

Kos purata ialah 700 rubel.

Seamer MZA Klik

Kelebihan:

 • kemudahan penggunaan;
 • jahitan cepat;
 • hayat perkhidmatan yang panjang;
 • diperbuat daripada keluli gred makanan;
 • kekuatan tinggi.

Kekurangan:

 • tidak dapat dikesan.

Poltava dengan dua penggelek МЗП 16.001

Ia adalah alat gunting separa automatik yang diperbuat daripada logam tahan lama tetapi ringan. Ia sesuai untuk pengguna berpengalaman dan pemula yang tidak pernah mengeluarkan tin. Sayur-sayuran, buah-buahan dan buah beri - dengan mesin ini, seseorang dapat menggulung tin apa pun.

Reka bentuk ergonomik membolehkan anda bekerja dengan selesa dan melupakan kapalan dan aktiviti fizikal.Walaupun dengan penggunaan yang kerap, tidak ada kemungkinan jamming mekanisme, yang memberi kesan positif pada kehidupan perkhidmatan.

Kos purata ialah 290 rubel.

mesin jahitan Poltava dengan dua penggelek МЗП 16.001

Kelebihan:

 • pelaksanaan luaran;
 • kebolehpercayaan yang tinggi;
 • tidak macet;
 • mudah;
 • tidak mengambil banyak ruang yang boleh digunakan;
 • kecekapan;
 • sesak yang baik;
 • tidak memerlukan penyesuaian.

Kekurangan:

 • tidak dikenali.

MASHENKA MZ.1.KP BOROVICHI AUTOMATIK

Ini adalah mesin automatik yang akan mempermudah prosedur pengetinan. Hayat perkhidmatan adalah 10,000 tin, yang merupakan petunjuk tinggi untuk peranti rumah. Ia memberikan kedap rapat dan kedap udara, yang memberi kesan positif pada penyimpanan. Untuk menutup penutup, anda perlu menggunakan daya yang sama dengan 2.8 kg. Ini mungkin agak menakutkan bagi pemula pada mulanya, tetapi lama kelamaan, prosesnya akan menjadi mudah.

Kos purata: 1 600 rubel.

mesin jahitan MASHENKA MZ.1.KP AVTOMAT BOROVICHI

Kelebihan:

 • kemudahan penggunaan;
 • hayat perkhidmatan yang panjang;
 • mekanisme selamat yang menghalang kerepek;
 • pemerataan usaha;
 • penetapan tegar;
 • kemudahan penggunaan;
 • kebolehpercayaan yang tinggi;
 • diperbuat daripada keluli gred makanan.

Kekurangan:

 • harga tinggi.

Kredmash MZP 1

Ini adalah mesin separa automatik yang boleh dipercayai dan tahan lama untuk menutup tin dengan cepat di rumah. Tidak ada tekanan yang diperlukan pada pemegangnya, sehingga mudah mencapai cap rapat. Di samping itu, mekanisme khas melindungi bekas dari cip dan retakan.

Harga purata: 990 rubel.

pelayar Kredmash MZP 1

Kelebihan:

 • cepat tersumbat;
 • kecekapan tinggi;
 • pemasangan berkualiti tinggi;
 • hayat perkhidmatan yang panjang.

Kekurangan:

 • tidak dikenali.

Penarafan produk terbaik dengan bahagian plastik

"Victoria" separa automatik

Ini adalah produk buatan Rusia berkualiti yang sesuai dengan setiap pengguna. Mesin ini diperbuat daripada bahan tahan lama yang menjamin operasi yang selamat dan pengedap yang baik. Produk ini mempunyai pegangan yang selesa dan kebolehpercayaan yang tinggi.

Harga purata: 1 100 rubel.

Seamer Victoria separa automatik

Kelebihan:

 • petunjuk kekuatan tinggi;
 • kecekapan;
 • ketahanan;
 • membina yang baik;
 • ergonomi;
 • roller tahan lama;
 • tidak merosakkan tin.

Kekurangan:

 • tidak dapat dikesan.

"Meschera-2", skru

Ini adalah alat penutup yang cekap untuk bekas kaca dengan mulut 82 mm. Produk ini dibezakan dengan badan berkualiti tinggi dan pemegang yang selesa yang membolehkan operasi dijalankan tanpa masalah. Penggelek dibuat dengan kualiti tinggi dan tidak akan merosakkan bank.

Kos purata ialah 700 rubel.

mesin jahitan skru Meschera-2

Kelebihan:

 • kecekapan tinggi;
 • ketahanan yang sangat baik;
 • hayat perkhidmatan yang panjang;
 • kemudahan penggunaan.

Kekurangan:

 • tidak dikenali.

Delta М0000000480 "Les"

Ini adalah model anggaran untuk pengedap tin standard berkualiti tinggi. Perumahan yang kuat menjamin jangka hayat yang panjang, dan roller separa automatik membolehkan operasi dijalankan dalam 8 putaran. Kekuatan penjepit boleh disesuaikan secara manual, yang memungkinkan penggunaan penutup dari pengeluar yang berbeza.

Harga purata: 370 rubel.

Seamer Delta М0000000480 Loos

Kelebihan:

 • pemegang ergonomik;
 • kelajuan kerja yang tinggi;
 • ketahanan;
 • kebolehpercayaan binaan yang baik.

Kekurangan:

 • tidak dikenali.

Motor-Sich MZN-1S

Ini adalah peranti berkualiti tinggi yang memberikan ketegangan lengkap dalam beberapa putaran. Pemegangnya diperbuat daripada plastik berkualiti tinggi, yang terletak di tangan dengan baik dan tidak menggosok tapak tangan. Proses penutupan memerlukan sedikit masa, yang membolehkan banyak tin ditutup. Badan diperbuat daripada keluli gred makanan.

Kos purata ialah 900 rubel.

seamer Motor-SICH MZN-1S

Kelebihan:

 • ergonomi;
 • bahan berkualiti digunakan dalam pengeluaran;
 • memberikan ketegangan lengkap;
 • kesederhanaan kerja.

Kekurangan:

 • tidak dapat dikesan.

Pilot peranti semiautomatik Muscovite

Ini adalah model jenis siput yang murah untuk penyegelan tin cepat.Ia dibuat dari bahan tahan lama yang memberikan kebolehpercayaan dan ketahanan yang tinggi. Berat kecil mesin menjamin kemudahan semasa bekerja. Setiap penutup ditutup dengan cekap dan boleh dipercayai.

Harga purata: 215 rubel.

mesin jahitan peranti semiautomatik Moskvichka

Kelebihan:

 • kemudahan penggunaan;
 • prestasi berkualiti tinggi;
 • kebolehpercayaan pemasangan tinggi;
 • berat kecil;
 • ergonomi yang sangat baik.

Kekurangan:

 • kritikal tidak dijumpai.

Kesimpulannya

Untuk memilih mesin jahitan yang berkualiti, anda mesti mengambil kira bahan pembuatan dan populariti pengeluar. Ini akan membantu anda mencari pilihan terbaik dalam jangka masa yang singkat. Sekiranya anda mempunyai pengalaman menggunakan model yang dinyatakan dalam penilaian, atau wakil yang lebih menarik, beritahu kami tentangnya dalam komen.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *