Kompor elektrik terbina dalam terbaik untuk tahun 2020

0

Kompor terbina dalam membolehkan anda menjimatkan ruang walaupun di dapur terkecil. Penyelesaian reka bentuk ergonomik memungkinkan untuk memperluas kawasan tempat tinggal tanpa kekacauan yang tidak perlu. Di samping itu, peranti sedemikian sentiasa kelihatan bergaya dan moden. Perkara utama adalah memilih model yang tepat dengan kemungkinan maksimum. Penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" telah menyediakan untuk anda penilaian dari kompor elektrik terpasang terbaik untuk tahun 2020.

Kriteria pilihan

Semasa mencari dapur elektrik yang sempurna, pelanggan sering menghadapi sebilangan spesifikasi produk. Sangat mudah untuk keliru dalam nuansa sedemikian, jadi kami akan membantu anda memahami ciri-ciri utama yang harus dipertimbangkan ketika membeli papak terbina dalam.

Elemen pemanasan

Prestasi hob langsung bergantung pada item ini. Secara keseluruhan, terdapat tiga jenis elemen ini:

 • spiral - mereka dipasang paling kerap dalam pilihan anggaran untuk dapur elektrik. Sekiranya anda ingin menjimatkan wang, anda boleh mencari model dengan elemen yang serupa. Walau bagaimanapun, prestasi dapur akan jauh lebih rendah;
 • pita - jika tidak, mereka dipanggil hi-light. Pilihan yang sangat optimum dan paling dituntut. Kecekapan panel sedemikian adalah beberapa kali lebih tinggi, dan harganya cukup berpatutan;
 • halogen - model yang paling kuat dilengkapi dengan elemen pemanasan seperti itu. Untuk kegunaan rumah, pembelian permukaan sedemikian tidak praktikal, kerana prestasi peranti dirancang untuk banyak persiapan. Model sedemikian menjadi panas serta-merta, tetapi boleh rosak akibat terkena suhu tinggi. Kos peranti sedemikian cukup tinggi.

Bilangan dan bentuk pembakar

Kami mengetahui jenis parameter ini. Sekarang anda perlu memutuskan jumlah yang diperlukan. Dalam kes ini, setiap orang bermula dari keperluan mereka sendiri. Untuk satu orang, 1-2 pembakar sudah mencukupi. Untuk keluarga kecil, lebih baik membeli model dengan tiga elemen pemanasan. Dan jika anda merancang untuk memasak untuk keluarga besar, maka anda memerlukan dapur dengan 4 atau lebih pembakar. Secara semula jadi, harga produk bergantung pada penunjuk ini.

Mengenai bentuk elemen pemanasan, salah satunya mestilah bujur. Bentuk ini akan memberikan pelbagai fungsi peranti dan keupayaan untuk menggabungkan dua pembakar menjadi satu yang kuat.

Bahan permukaan

Bahan pembuatan mempengaruhi kos barang, selain itu, penunjuk ini menentukan kekuatan kompor.

 1. Aluminium. Bahan yang paling sukar dan tahan hentaman. Plat sedemikian tidak takut dengan ketukan dan pinggan besar yang jatuh di atasnya. Di antara kekurangannya, perlu diperhatikan bahawa panel elektrik yang diperbuat daripada aluminium terdedah kepada calar, dan mereka sering mempunyai tanda tangan dan noda pada mereka.
 2. Enamel - hob seperti itu mempunyai kos bajet, mereka selalu kelihatan cantik dan kemas. Walau bagaimanapun, kerapuhan kompor seperti itu harus diperhatikan - kejatuhan kuali dapat meninggalkan serpihan dan keretakan.Juga, untuk kemudahan pelapis enamel, anda boleh menambahkan keupayaan untuk menghasilkan papak dalam warna yang berbeza.
 3. Keluli tahan karat - pilihan ini agak lebih mahal, tetapi harganya cukup diterima oleh kebanyakan pembeli. Kompor elektrik sangat tahan lama, mereka menahan tekanan mekanikal dan perubahan suhu. Kami menasihatkan anda untuk membeli kompor matte, kerana model ini kelihatan lebih kemas dan tidak menunjukkan coretan.
 4. Seramik kaca adalah pilihan yang paling mahal, tetapi juga yang paling bergaya. Panel elektrik seperti itu kelihatan sangat cantik dan mampu menghidupkan dan memodenkan dapur mana pun. Juga, untuk kelebihan kompor, anda boleh menambahkan keupayaan untuk membuang semua kotoran dari dapur dengan mudah. Selain itu, seramik kaca memanaskan dengan sangat cepat dan menyejuk perlahan, sehingga membolehkan pengguna memasak di atas dapur yang sudah dimatikan, menjimatkan tenaga. Walau bagaimanapun, permukaan seperti itu tidak bertolak ansur dengan kemasukan gula di atasnya, selepas itu noda yang tidak dapat ditanggalkan muncul. Kelemahan lain ialah kerapuhan bahan ini dan intoleransi terhadap suhu yang melampau.

Ketuhar

Bergantung pada sambungan dapur ke ketuhar, kompor bergantung dan bebas dibezakan.

 • Penagih - bekerja bersama dengan ketuhar. Panel kawalan paling kerap terletak di oven sendiri. Tanpa keraguan, pilihan ini sangat mudah. Namun, pengguna harus tetap waspada ketika membeli pasangan tersebut. Selalunya, ketuhar dan kompor tidak digabungkan walaupun mereka mewakili jenama yang sama. Baca arahan dengan teliti sebelum membeli, dan jangan lupa berunding dengan penjual.
 • Bebas - panel kawalan terletak terus di dapur elektrik itu sendiri. Selain itu, lokasi permukaan ini di dapur bergantung sepenuhnya pada kehendak pengguna.

Jenis kawalan

Terdapat dua daripadanya: manual dan sentuhan. Kawalan manual melibatkan penyesuaian parameter plat dengan memutar kenop. Untuk mengawal permukaan sentuhan, cukup tekan panel, memilih mod yang diinginkan. Pilihan ini lebih moden, kelihatan bergaya dan senang dibilas selepas digunakan.

Saiz pinggan

Pilihan yang paling biasa ialah 60 x 60 cm. Dimensi ini menyediakan memasak lengkap pada empat pembakar dan sesuai dengan dimensi dapur standard. Secara semula jadi, versi permukaan elektrik yang lebih kecil ada untuk pangsapuri yang lebih kecil. Peluang moden memberi pelanggan pelbagai pilihan saiz dan bentuk panel yang tidak standard.

Fungsi tambahan

Pengilang sering melengkapkan produknya dengan sejumlah pilihan tambahan. Secara semula jadi, kos model sedemikian beberapa kali lebih tinggi. Sama ada perlu membayar lebih banyak fungsi seperti itu, anda akan mengetahui di bawah.

 1. Pemasa pembakar adalah penambahan yang sangat mudah yang tidak membolehkan anda melewatkan saat makanan siap, jadi kebarangkalian makan malam yang dibakar dikurangkan menjadi sifar.
 2. Petunjuk haba sisa - pilihan ini diperlukan untuk keselamatan penggunaan. Penunjuk tersebut membolehkan pengguna memahami sisa pemanasan plat panas.
 3. Matikan automatik - dicetuskan jika kompor terlalu panas.
 4. Penunjuk didih - pilihan ini terdapat dalam model moden. Perlu diperhatikan kemudahan pilihan ini. Kompor akan secara automatik mengesan saat mendidih, selepas itu ia akan mengurangkan pemanasan kuali. Oleh itu, pengguna tidak perlu terganggu semasa memasak.
 5. Perlindungan dari kanak-kanak - jika anda mempunyai anak kecil, kami menasihatkan anda untuk memperhatikan model ini. Selalunya, fungsi ini melibatkan mengunci butang di atas dapur, pendekatan ini tidak akan membenarkan bayi anda menghidupkan pemanasan kompor.

Penarafan kompor elektrik terbina dalam yang terbaik

Bahagian atas ini disusun dengan mengambil kira ulasan pengguna sebenar.

AEG HK 654070 XB

Model pelbagai fungsi akan menghiasi dapur mana pun.Kompor dengan pemasangan bebas dilengkapi dengan 4 zon memasak, salah satunya boleh berbentuk lonjong. Juga, salah satu zon pemanasan mampu mengubah radius, jadi anda mendapat plat panas tiga zon. Ciri-ciri kompor sedemikian membolehkan anda memasak makanan dalam pinggan yang berbeza dengan diameter apa pun.

Kompor dihiasi dengan sangat baik, warna hitam, ditambah dengan bingkai, kelihatan harmoni, bahan pembuatannya adalah seramik kaca. Di antara fungsi yang berguna, perlindungan dari anak-anak dan penunjuk sisa haba harus diketengahkan - kini ibu bapa tidak boleh takut akan keselamatan anak-anak mereka. Panel dikendalikan dengan menggunakan butang dalam bentuk sensor. Sekiranya dikehendaki, pengguna boleh menggunakan pilihan pemanasan pantas untuk mendidih air kecemasan. Sekiranya air atau cecair lain keluar ke permukaan, kompor akan segera memberitahu pengguna dengan isyarat tertentu. Pemasa untuk setiap plat panas juga disediakan oleh pengeluar.

AEG HK 654070 XB

Kelebihan:

 • pemasa;
 • penutupan automatik;
 • perlindungan daripada kanak-kanak;
 • memberi isyarat semasa air mendidih;
 • fungsi pemanasan ekspres;
 • permukaan memanaskan dengan cepat;
 • lokasi pembakar yang selesa.

Kekurangan:

 • panel sentuh terlalu panas dan sukar dikendalikan;
 • dapur menjadi cepat kotor;
 • kawalan pemasa yang tidak selesa.

Kos purata ialah 28,000 rubel Rusia.

Hansa BHCI65123030

Salah satu model yang paling popular. Seperti dalam kebanyakan kes, pilihan ini disajikan dengan warna hitam - ini adalah teduhan yang paling optimum untuk dapur, ia tidak berwarna dan pada masa yang sama kelihatan sangat moden.

Panel ini dilengkapi dengan 4 zon pemanasan, masing-masing mempunyai tahap kuasa yang berbeza. Untuk keselamatan penggunaan, kompor dilengkapi dengan penunjuk panas, yang akan menandakan suhu kompor. Bahan pembuatannya adalah seramik kaca tahan lama yang dibuat mengikut teknologi Jerman, yang memberikan fungsi dan jangka hayat yang panjang. Oleh kerana kos panel ini agak rendah, pilihan berguna seperti pemasa dan perlindungan anak tidak diberikan. Di samping itu, pengeluar menjimatkan barang.

Kompor dikendalikan oleh suis putar.

Hansa BHCI65123030

Kelebihan:

 • dapur mudah dibersihkan;
 • harga rendah;
 • cepat panas;
 • penunjuk haba baki.

Kekurangan:

 • suis sukar dibilas;
 • zon pemanasan yang besar tidak mencukupi;
 • tiada kabel kuasa yang disertakan.

Kos purata ialah 11,000 rubel Rusia.

Bosch PKE645B17

Pengilang Jerman ini selalu terkenal dengan produk berkualiti. Hob ini tidak terkecuali. Kompor dicirikan oleh reka bentuk yang agak klasik - 4 pembakar dengan diameter dan kuasa yang berbeza. Panel kawalan sentuh. Bingkai dipasang di sisi permukaan. Walaupun keputusan reka bentuk seperti itu merupakan titik kontroversi (kerangka membuatnya sukar untuk mengekalkan kompor berkualiti tinggi), pendekatan ini tidak akan membiarkan cecair yang melarikan diri menyebar di luar panel. Sebagai tambahan, pengeluar prihatin terhadap keselamatan, jadi kerangka ini dikenakan pemanasan minimum semasa memasak.

Sekiranya anda mempunyai anak yang aktif dan gelisah, kami mengesyorkan agar anda memperhatikan dapur ini. Ia dilengkapi dengan fungsi kunci kunci dan penunjuk haba yang tinggal. Juga, panel dapat memberi isyarat kepada pengguna sekiranya terdapat cecair yang terkeluar atau dalam keadaan apabila plat panas kosong dipanaskan. Semua fungsi ini dapat menjadikan penggunaan permukaan ini senyaman dan selamat mungkin.

Bosch PKE645B17

Kelebihan:

 • keselamatan;
 • pencahayaan zon pemanasan;
 • pelbagai fungsi;
 • tepi logam;
 • banyak fungsi tambahan;
 • kualiti produk yang tinggi;
 • penyesuaian isyarat bunyi;
 • kemudahan pengurusan dan penggunaan.

Kekurangan:

 • tidak ada zon pemanasan yang besar;
 • masalah sekiranya memerlukan pembaikan - sukar untuk mencari alat ganti;
 • beberapa ciri pemasangan diperlukan.

Electrolux EHF 96547 FK

Sekiranya anda memerlukan pelbagai bentuk pembakar dan kemampuan untuk menyesuaikan daya secara bebas, perhatikan produk ini. Kompor dilengkapi dengan zon pemanasan yang dapat mengubah bentuknya dari bulat menjadi bujur. Juga, satu hotplate adalah kawasan dengan tiga tahap pemanasan. Pendekatan ini akan membolehkan anda memasak dalam periuk biasa dan dalam pemanggang besar, serta memanaskan air dan makanan dengan cepat.

Secara semula jadi, kompor seperti ini dilengkapi dengan pemasa, pemadaman automatik dan isyarat bunyi yang berbunyi ketika cecair tumpah. Alat kawalannya lebih slaid, butang penyesuaian disajikan dalam bentuk sensor. Terdapat juga penunjuk haba yang tinggal.

Electrolux EHF 96547 FK

Kelebihan:

 • zon pemanasan besar;
 • banyak fungsi;
 • reka bentuk yang bergaya dan ergonomik;
 • penutupan automatik.

Kekurangan:

 • pertukaran suhu yang sangat tidak selesa;
 • memerlukan penjagaan yang berterusan;
 • sensor yang terlalu sensitif dapat bertindak balas walaupun memercikkan air, yang akan menyebabkan pengaktifan secara tidak sengaja.

Kos purata ialah 23,000 rubel Rusia.

Zanussi ZEV 56646 FB

Kompor seramik kaca sesuai untuk pengguna yang tinggal dalam keluarga besar dan mesti banyak memasak. Kompor ini mempunyai 4 zon memasak yang mudah dikendalikan. Sensor berfungsi sebagai titik kawalan; zon pemanasan dapat mengubah bentuk dan kekuatannya bergantung pada keperluan tukang masak.

Petunjuk haba yang tinggal akan membolehkan anda memeriksa keadaan dapur, perlindungan dari kanak-kanak akan menyelamatkan anda dari masalah di dapur. Permukaan kaca-seramik tahan lama tahan titisan pinggan mangkuk.

Zanussi ZEV 56646 FB

Kelebihan:

 • pembakar yang selesa;
 • penutupan automatik;
 • nilai yang sangat baik untuk keupayaan wang dan produk;
 • pemasa;
 • perlindungan daripada kanak-kanak.

Kekurangan:

 • sukar dibilas;
 • memanaskan perlahan;
 • tidak semua hidangan sesuai.

Kos purata ialah 13,000 rubel Rusia.

Midea MCH64767SX

Kompor eklektik terbina dalam membolehkan anda menyediakan hidangan kegemaran anda dengan cepat dan selesa. Anda boleh bereksperimen di dapur, dapur ini akan menjadi penolong yang hebat.

Peranti ini dilengkapi dengan 4 zon pemanasan, satu bentuk bujur dan plat panas tiga peringkat. Permukaan kerja diperbuat daripada seramik kaca berkualiti tinggi, dan pusat kawalan diwakili oleh panel sentuh. Sensornya cukup responsif, jadi pengguna tidak perlu berusaha untuk menyesuaikan mod. Di samping itu, model ini dilengkapi dengan pemasa, penunjuk pemanasan dan kunci kalis kanak-kanak.

Midea MCH64767SX

Kelebihan:

 • keselamatan;
 • pelbagai fungsi;
 • reka bentuk bergaya;
 • kawalan sederhana;
 • isyarat bunyi.

Kekurangan:

 • calar kekal di permukaan;
 • kesukaran dengan kerja pembaikan.

Kos purata ialah 15,000 rubel Rusia.

Gorenje E 6N1 BX

Dan penilaian kami dilengkapkan dengan kompor dengan pembakar besi tuang (semua panel di atas adalah wakil pembakar lampu tinggi). Kompor sedemikian membolehkan anda menyimpan panas untuk jangka masa yang lama dan menjimatkan tenaga.

Peranti ini mempunyai pelbagai fungsi, pemanasan dilakukan dengan cukup cepat. Produk ini dilengkapi dengan 4 zon pemanasan, masing-masing mempunyai mod kuasa sendiri - anda sendiri boleh memilih tahap pemanasan dan diameter zon memasak. Bahan pembuatan - keluli tahan karat, panel kawalan - tombol putar. Sekiranya anda tidak memerlukan banyak fungsi tambahan dan mahukan periuk klasik biasa, model ini akan menjadi pilihan terbaik.

Gorenje E 6N1 BX

Kelebihan:

 • reka bentuk bergaya;
 • kemudahan penggunaan;
 • pemanasan pantas;
 • skala kuasa zon memasak.

Kekurangan:

 • cetakan dan coretan yang kelihatan;
 • tiada fungsi pelindung;
 • tombol putar rapuh.

Kos purata ialah 13,000 rubel Rusia.

Petua penjagaan dan penyelenggaraan

Kompor elektrik adalah alat yang tidak bersahaja, jadi anda boleh memasaknya menggunakan pinggan yang diperbuat daripada bahan apa pun. Walau bagaimanapun, bahagian bawah periuk, kuali dan bekas lain mestilah rata dengan sempurna untuk mengelakkan keretakan semasa memasak. Juga, bahagian bawah yang tidak rata melambatkan proses pemanasan.

Ingatlah untuk membersihkan dapur anda dengan kerap.Untuk melakukan ini, gunakan pengikis logam khas (termasuk dalam kit) dan bahan pencuci yang tidak kasar. Selepas mencuci, panel disarankan untuk dirawat dengan cat untuk dapur elektrik.

Jangan simpan benda berat di atas kompor - benda itu boleh jatuh dan merosakkan kompor.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman menggunakan produk yang dinyatakan dalam penilaian, tuliskan maklum balas anda di komen.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *