Kotak TV Pintar Terbaik untuk 2020

0

Kehidupan sezaman kita tanpa Internet, rangkaian sosial, aplikasi yang menjadikan hidup lebih mudah adalah mustahil. Namun, apa yang harus dilakukan jika tidak ada komputer di dekatnya, ukuran paparan telefon pintar tidak sesuai dengan anda, hanya ada satu perkara yang perlu dilakukan, beli set-top box Smart TV. Sudah tentu, anda boleh mendapatkan TV pintar, tetapi ini bukan penyelesaian terbaik untuk beberapa sebab. Oleh itu, penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" menawarkan gambaran umum mengenai kotak set-top pintar TV terbaik untuk tahun 2020.

Apakah kotak pintar?

Mari kita fikirkan apa itu set-top box "pintar", bagaimana ia berfungsi, bagaimana ia berbeza dengan TV "pintar" yang sama. Mari kita mulakan dengan perbandingan.

Mengapa awalan lebih baik

Kotak set-top pintar, atau juga disebut Android TV Box (harfiah Android TV box), membolehkan anda bukan sahaja menyambungkan TV ke Internet, anda juga dapat memperoleh komputer yang hampir lengkap dengan layar besar. Secara semula jadi, timbul persoalan, bukankah lebih mudah membeli TV pintar dengan segera?

Tidak, dan inilah sebabnya:

 • Harga TV pintar lebih tinggi daripada TV ditambah kotak set-top;
 • Biasanya, TV "Pintar" besar, tidak selesa ketika meletakkannya di dapur atau mengangkutnya ke negara ini;
 • Terdapat banyak aplikasi di Android (sistem operasi set-top box dan TV pintar) dalam kedua-dua kes tersebut, tetapi untuk TV dengan fungsi pintar, sebahagian daripadanya dibayar;
 • Kotak set-top mempunyai fungsi yang lebih kaya, misalnya, keupayaan untuk menyambungkan peranti luaran, periferal.

Bagaimana kotak TV berfungsi?

Sebenarnya, alat ini adalah komputer mini, yang, seperti komputer riba atau komputer pegun, mempunyai pemproses, memori, RAM dan memori fizikal, port untuk menghubungkan peranti. Dan kerjanya disediakan oleh OS - sistem operasi versi tertentu. Model yang mahal malah dilengkapi dengan monitor kecil yang kecil. Oleh itu, ciri-ciri peranti ini, kinerjanya bergantung pada jumlah teras pemproses, berapa ukuran, jenis RAM. Dalam kes ini, memori fizikal, ukuran "cakera keras", untuk set-top box tidak begitu penting seperti komputer. Oleh kerana ia dapat ditingkatkan, kerana ia mempunyai slot memori seperti MMC, SD, atau bahkan untuk menghubungkan sistem HDD luaran. Sambungan internet berlaku dalam dua cara, sama ada melalui Wi-Fi, atau dengan menyambungkan kabel Internet secara langsung.

Parameter asas dan pilihan kotak set-top

Pemproses - kelajuan "kotak", berfungsi dengan aplikasi, permainan, semuanya bergantung pada jumlah teras pemproses, kekuatannya. Model anggaran mempunyai pemproses dwi-teras, biasanya dari Amlogic atau RockChip. Keupayaan mereka cukup untuk menonton IPTV, bekerja dengan aplikasi mudah. Namun, semakin tinggi format video, misalnya, untuk tontonan 4K, semakin kompleks aplikasi, semakin tinggi daya yang diperlukan untuk permainan. Pemproses Amlogic S912 paling kuat dengan lapan teras sehingga kini.

RAM adalah faktor lain yang bertanggungjawab untuk "kelenturan" konsol. Oleh itu, 1 GB adalah tahap masuk yang dilengkapi dengan model murah, 2 GB berada di tingkat pertengahan, 3 - 4 GB adalah premium.

Memori fizikal - ukurannya tidak begitu penting, kerana dapat dikembangkan dengan kad memori luaran. Oleh itu, jauh lebih penting slot memori yang disokong oleh peranti. Sebilangan besar peranti mempunyai memori 16 GB, jenis RAM - DDR ketiga, model yang lebih mahal, generasi keempat.

Pemproses video - penting semasa membeli set-top box dengan ciri canggih. Pemproses video bersepadu dan terpadu sesuai untuk kerja biasa dengan aplikasi, rangkaian sosial.

Pelabuhan - menghubungkan set-top box ke TV, peranti periferal (tikus, pemain), Internet dilakukan melalui port pelbagai konfigurasi. Sebagai tambahan, kotak set-top harus mempunyai slot untuk kad memori yang disebutkan di atas, untuk menyimpan lebih banyak foto, bahan video, aplikasi yang dimuat turun dan dipasang.

Sistem Operasi - Terdapat dua pilihan di sini, sama ada Android atau Windows. Kelebihan yang pertama adalah keterbukaan platform, yang menjadikan peranti berdasarkannya lebih murah daripada yang berdasarkan Windows. Di samping itu, sistem Android mempunyai pilihan aplikasi yang lebih luas dari pelbagai jenis, hiburan, pendidikan, dll. Model dengan Windows lebih mahal, tetapi mereka mempunyai lebih banyak fungsi, keupayaan untuk menyambungkan peranti persisian, dan membolehkan anda bekerja dengan dokumen format paling popular. Seperti kata, cemerlang. Yang penting, terutamanya untuk Android, versi sistem, kerana sistem yang dikemas kini memberikan lebih banyak peluang, berfungsi dengan lebih stabil.

Apakah kotak TV pintar

Semua kotak set-top boleh dibahagikan secara kasar kepada dua kategori. Mereka yang dibuat lebih banyak untuk menonton video, termasuk melalui Internet, saluran Internet, menontonnya di TV pintar memerlukan pembukaan berbayar. Dan peranti dengan kemampuan permainan, permainan yang lebih luas. Harga model sedemikian tinggi dibenarkan oleh fakta bahawa ia membolehkan anda berkomunikasi di rangkaian sosial, bekerja sepenuhnya dengan dokumen, dan menggunakan TV sebagai konsol permainan. Di samping itu, mereka berfungsi dengan lebih stabil, bahan pembuatannya lebih berkualiti daripada model model yang lebih rendah.

Bagaimana cara menyambungkan kotak TV pintar?

Sambungan internet dilakukan melalui kabel Internet atau menggunakan Wi-Fi. Sudah tentu, Internet yang disambungkan melalui kabel mempunyai prestasi terbaik, tetapi tidak semua kotak set-top mempunyai port sambungan kabel. Dalam kes ini, anda perlu membeli penyesuai USB - LAN khas.
Dengan isyarat Wi-Fi yang tidak stabil, ketika penghala berada di ruangan lain, masuk akal untuk membeli model dengan antena luaran yang dapat menguatkan isyarat yang lemah. Atau, pilihan lain, membeli penghala tambahan. Proses penyambungan, penyediaan kotak set-top tidak berbeza dengan menyambungkan telefon pintar ke rangkaian Wi-Fi.

Awalan mana yang hendak dipilih?

Pertama sekali, anda harus memutuskan tujuan membeli set-top box tersebut. Mungkin anda mahu membuat TV pintar di negara ini, atau yang kedua di dapur? Maka kriteria pilihan anda adalah kekompakan peranti, kemampuannya untuk menerima isyarat Wi-Fi yang lemah. Sekiranya anda ingin menjadikan TV sebagai pusat komputer atau multimedia kedua, "kotak" mesti mempunyai ciri-ciri yang baik, modul tambahan, input, output untuk menyambungkan peranti luaran. Tetapi dalam kes ini, anda juga perlu membeli aksesori yang diperlukan, jika tidak, kebanyakan keupayaan set-top box tetap tidak dapat direalisasikan.

Apa yang perlu dicari semasa membeli?

Setelah membeli, terutamanya melalui kedai dalam talian, pastikan untuk memeriksa kebenaran pakejnya, pertama sekali, kehadiran semua kabel, arahan dalam bahasa Rusia. Jika tidak, sambungan, menyiapkan peranti di rumah akan menjadi sukar. Sekiranya tidak ada arahan seperti itu, atau dalam bahasa asing, maka secara teori ia boleh dimuat turun dari Internet, yang utama adalah mengetahui dengan tepat model set-top box anda.

Penarafan kotak TV pintar terbaik untuk 2020

Model kategori harga belanjawan

Google Chromecast 2018

Pemain multimedia terkenal dari Google yang boleh diklasifikasikan sebagai "kotak" pintar, walaupun secara berterusan. Bagaimanapun, peranti ini tidak mempunyai storan sendiri atau sokongan untuk slot memori. Sebenarnya, ia adalah projektor TV yang menyiarkan video, gambar, filem dalam talian dari telefon pintar, iPhone anda (terdapat sokongan untuk sistem IOS). Dengan kecil, mungkin dimensi miniatur, Google Chromecast 2018 mempunyai kemampuan yang baik dan reka bentuk yang menarik.

Google Chromecast 2018

Kelebihan:

 • Harga rendah;
 • Kekompakan;
 • Sokongan IOS;
 • Persediaan yang mudah;
 • Keupayaan main balik HD penuh;
 • Pengerjaan yang layak;
 • Perkhidmatan seperti Spotify dan Netflix pada mulanya tersedia.

Kekurangan:

 • Menurut pembeli Google Chromecast 2018, operasi peranti yang ideal hanya mungkin dilakukan dengan kombinasi tertentu dengan model penghala;
 • Dikuasakan oleh TV hanya jika menyokong fungsi MHL;
 • Tiada sokongan 4K
 • Tidak ada kemungkinan untuk menetapkan resolusi video dalam mod manual;
 • Kadang-kadang terdapat masalah dengan aliran IOS.

Selenga T81D

Keunikan peranti ini sedemikian rupa sehingga anda tidak boleh menyebutnya sebagai set-top box pintar tanpa syarat. Sebenarnya, ini adalah peranti kombo yang menggabungkan penala TV dengan modul Wi-Fi. Ini memberi pengguna peluang untuk menonton video perkhidmatan Internet yang popular (kualiti 720p, 1080i, 1080p), digital, televisyen antena kabel (DVB-C, DVB-T2) untuk 20 saluran.

Mengingat berapa kos peranti bajet ini, kami dengan yakin dapat mengesyorkannya kepada pemilik TV analog lama yang masih berfungsi di negara ini atau di dapur.

Selenga T81D

Kelebihan:

 • Kesederhanaan tetapan yang menjadikan penerima dapat diakses oleh setiap pengguna;
 • Prestasi yang baik dalam keadaan cuaca buruk atau isyarat Wi-Fi yang lemah;
 • Prestasi yang layak memandangkan anggaran peranti.

Kekurangan:

 • Reka bentuk yang tidak sederhana;
 • Sederhana, seseorang mungkin mengatakan panel kawalan yang lemah.

Model jarak pertengahan

iconBIT Filem ULTRA HD 4K

Kotak ringkas dan padat, yang merupakan gabungan harga / kualiti rata-rata.

Jelas dari nama modul bahawa ciri utamanya adalah 4K, yang dimainkan pada 60 FPS. Model ini mempunyai pemproses berkelajuan tinggi, beberapa port sambungan, termasuk memori tetap RJ-45, DLNA, HDMI, 8 GB. Alat yang sangat baik untuk televisyen Internet, menonton video. Pada masa yang sama, anda mungkin tidak memerlukan arahan mengenai cara mengatur iconBIT Movie ULTRA HD 4K, kerana antara muka tinju sangat mudah dan mesra pengguna sehingga membolehkan anda melakukan semua manipulasi sendiri.

iconBIT Filem ULTRA HD 4K

Kelebihan:

 • Kelajuan kerja yang tinggi;
 • Penampilan cantik;
 • Dimensi padat;
 • Antara muka yang sederhana.

Kekurangan:

 • RAM dalaman hanya 1GB.

Xiaomi Mi Box S

Populariti model telefon pintar dan tablet dari Xiaomi adalah kerana fungsi yang luas dengan harga yang agak berpatutan dan konsol pintar tidak terkecuali. Xiaomi Mi Box S mempunyai data teknikal dan pengguna yang luas. Empat teras pemproses Cortex-A53, cip video Mali-450, RAM 2 GB, memori pemacu 8 GB bukan sahaja memungkinkan untuk memainkan semua format multimedia yang popular, tetapi juga menggunakan Xiaomi Mi Box S sebagai bahagian penting dari rumah pintar. Di samping itu, peranti ini mempunyai sistem suara tiga dimensi yang sangat baik, yang menjadikannya sangat diperlukan semasa menonton filem kegemaran anda dari perkhidmatan filem popular (Netflix, TV Langsung). Lebih-lebih lagi, butang untuk penyertaan langsung mereka sudah ada di alat kawalan jauh.

Xiaomi Mi Box S

Kelebihan:

 • Sistem operasi lanjutan Android TV 8.1;
 • Banyak peluang dengan harga purata;
 • Cari dengan suara;
 • Tetapan bahasa Rusia;
 • Sokongan sari kata.

Kekurangan:

 • Hanya satu port USB;
 • Tidak ada jenis penyambung seperti slot kad SD, RJ45 SD;
 • Ulasan pelanggan tidak jelas, tetapi semuanya berpunca dari kenyataan bahawa setelah pembelian, model itu harus diselesaikan dengan tangan anda sendiri.

Model harga premium

TV NVIDIA SHIELD

Kedudukan konsol berkualiti tinggi kami harus bermula dengan TV NVIDIA SHIELD.NVIDIA adalah pengeluar peralatan perkakasan berteknologi tinggi yang paling terkenal. Kualiti produk yang selalu menjadi penjamin bagi kerja yang lama, stabil dan pelbagai fungsi daripada peralatan yang paling kompleks. Tidak menghairankan bahawa syarikat ini memutuskan untuk menempati niche dalam pengeluaran konsol pintar, dan ia pasti berjaya. Kotak TV NVIDIA SHIELD adalah produk NVIDIA yang layak dan mempunyai prestasi tinggi, menyokong banyak format video, dan membolehkan anda menggunakannya sebagai alat permainan. Lagipun, gamepad sudah disediakan dalam pakej, dan kualiti proses permainan berada di puncaknya berkat teknologi permainan proprietari dari NVIDIA. Kerja yang panjang dijamin oleh pemproses Tegra x1 yang kuat, milik NVIDIA dan alat penyejuk paksa. Oleh itu, jika soalan "syarikat mana yang lebih baik untuk membeli kotak pintar" mendesak untuk anda, perhatikan model ini.

TV NVIDIA SHIELD

Kelebihan:

 • Sebilangan besar format yang disokong;
 • Beberapa port (USB 3.0, Ethernet, HDMI);
 • Anda boleh berhubung melalui LAN atau Wi-Fi;
 • Sistem operasi lanjutan Pengalaman Android 6.2.

Kekurangan:

 • Untuk harga model ini, anda boleh membeli TV kecil, yang boleh menakutkan banyak;
 • Tidak ada simpanan dalaman;
 • HDMI tidak dibekalkan.

Apple TV Gen 4 32GB

Gambaran mengenai konsol mahal tentu saja tidak sempurna tanpa menyebut produk syarikat Apple yang terkenal di dunia, dan Apple TV Gen 4 32GB khususnya.
Apa yang selalu membezakan produk Apple adalah reka bentuk, yang dipikirkan dengan terperinci terkecil, pelbagai ciri, dan perisian berkualiti tinggi.
Apple TV Gen 4 32GB adalah contoh utama ini. Sekiranya kita bercakap mengenai komponen luaran dari modul utama dan panel kawalan, maka sangat sukar untuk mencari sesuatu yang serupa dari pesaing.

Keupayaan sistem peringkat tinggi. Sensor giroskop, pecutan sudah terpasang di dalamnya. Pada mulanya, beberapa pawagam dalam talian tersedia, walaupun sebahagiannya dibayar.
Sebagai tambahan, Apple TV Gen 4 akan menjadi pembelian yang sangat diperlukan bagi mereka yang menggunakan MacBook kerana ia menyokong perkhidmatan AirPlay, iCloud.

Apple TV Gen 4 32GB

Kelebihan:

 • Main balik video tanpa kelewatan, walaupun berkualiti tinggi;
 • Sokongan untuk perkhidmatan popular Appstore, muzik Apple, AirPlay, iCloud, HBO, Showtime; Netflix, Hulu;
 • Anda boleh memasukkan teks melalui iPhone atau iPad;
 • Skrin skrin berwarna semasa mod siap sedia;
 • Ciri permainan yang sangat baik;
 • Memori 32GB yang besar.

Kekurangan:

 • Kekurangan sokongan untuk format 4K;
 • Tidak dapat berfungsi dengan penyemak imbas popular seperti Google chrome, Mozilla Firefox;
 • AirPlay hanya dengan model yang dikeluarkan selepas 2013;
 • Siri hanya berbahasa Inggeris;
 • Tidak dapat mengisi semula alat kawalan jauh dari port USB;
 • Kekurangan penyambung USB;
 • Kekurangan penyambung optik untuk peranti audio.

Dune HD Pro 4K

Mungkin, peranti termahal dari semua yang disajikan di sini, yang harganya cukup wajar. Tidak dinafikan, kelebihan model ini adalah kualiti gambar yang dipancarkan yang sangat baik, yang juga mudah untuk menyesuaikan diri. Tahap tinggi Dune HD Pro 4K dibenarkan oleh fakta bahawa ia menyokong teknologi seperti 4K, HDR. Dan kelajuan tinggi bermain teknologi ini dijamin oleh parameter teknikal yang baik dari peranti itu sendiri (memori 2 GB / 16 GB), kemampuan untuk menyambungkan Internet melalui port LAN pada kelajuan 1 Gbit.

Dune HD Pro 4K

Kelebihan:

 • Pelanggan terbaik mengulas mengenai kualiti gambar;
 • Kesederhanaan, kelajuan tetapan;
 • Banyak I / O, termasuk optik dan komposit;
 • Ergonomi peranti yang hebat, jam di panel depan;
 • Paparan berfungsi;
 • Antara muka yang mudah dibaca;
 • Sokongan untuk perkhidmatan awan iPhone.

Kekurangan:

 • Kualiti perisian yang lemah;
 • Sistem operasi ketinggalan zaman;
 • Imej Blu-Ray 3D tidak selalu dapat dibaca;
 • Tiada memori untuk titik sambungan Wi-Fi;
 • Lebih baik membeli kabel HDMI anda sendiri, kerana yang disertakan dengan peranti ini tidak berkualiti tinggi.

Kesimpulannya

Artikel kami menunjukkan hanya model kotak TV pintar yang paling popular. Walau bagaimanapun, anda mungkin mempunyai cadangan anda sendiri untuk kotak set-top yang anda gunakan, atau mungkin kami lupa menyebutkan.Kami selalu senang membaca nasihat anda tentang cara memilih alat seperti itu, peranti mana yang paling baik untuk dibeli, dan menurut anda siapa pengeluar teknologi ini yang terbaik? Atau mungkin anda tahu dari pengalaman peribadi bagaimana, misalnya, untuk mengelakkan kesilapan ketika memilih peranti, terutama jika itu adalah tahap premium? Pastikan untuk berkongsi dengan kami pengalaman dan pengetahuan anda dalam komen artikel ini.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *