Glass Set gelas wain terbaik untuk tahun 2020

0

Gelas wain boleh menghiasi meja perayaan atau makan malam romantis. Tidak sia-sia berfikir bahawa semuanya sama dan sesuai untuk alkohol apa pun. Hari ini, pengeluar menghasilkan beratus-ratus model yang berbeza dalam tujuan dan kaedah persembahan. Perbezaannya bukan hanya pada bentuk, tetapi juga dari bahan-bahan dari mana ia dibuat. Untuk mempermudah menavigasi kepelbagaian, para penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" telah menyediakan untuk anda penilaian set gelas wain terbaik untuk tahun 2020.

Apa yang dipertimbangkan semasa memilih

Sebelum membuat pembelian, penting untuk mengetahui mengapa bekas terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz. Ini akan menjadikannya lebih mudah untuk memilih model yang tepat yang akan menghiasi meja perayaan dan membolehkan anda merasakan semua rasa.

Ciri-ciri bentuk

Perbezaan utama adalah kehadiran batang panjang, yang beberapa kali lebih tinggi daripada pilihan cognac. Penyelesaian ini adalah wajib dan tidak hanya dibuat untuk estetika yang lebih besar. Sebab bentuk ini adalah kurangnya sentuhan dengan tangan, kerana panas muncul dari itu, yang mempengaruhi rasa. Sekiranya kandungannya menjadi panas, aroma tidak akan sama dan selalunya ini menimbulkan kesan negatif.

Aspek kedua adalah bentuk mangkuk itu sendiri. Mungkin berbeza bergantung pada rasa minuman. Bahagian ini memungkinkan untuk menggunakan produk untuk minuman tertentu, yang sepenuhnya menunjukkan aromanya. Terdapat dua versi popular di kedai - Bordeaux dan Burgundy.

 • Bordeaux adalah salah satu bentuk biasa yang sesuai dengan hampir setiap anggur meja. Ciri utama adalah kehadiran bahagian bawah yang lebar dan rata. Isipadu maksimum cecair yang terkandung adalah 0.45-0.6 liter, yang merupakan penyelesaian yang optimum.
 • Bentuk burgundy mudah dikenali dengan beberapa konturnya. Ciri model ini adalah bahagian bawah bulat dan bahagian atas sempit. Kapasiti mencapai 0.9 liter. Reka bentuk ini bertujuan untuk digunakan dengan minuman halus yang mempunyai tekstur ringan. Berkat bentuknya yang tidak biasa, harumannya terungkap sepenuhnya, walaupun harumnya halus.

Apa yang penting untuk mengetahui mengenai ukuran

Perlu difahami bahawa tanpa mengira ukuran model dan kapasiti, adalah biasa untuk menuangkan hingga 0.2 liter dan tidak lebih dari nilai ini. Tujuan jumlah besar atau kecil hanya satu - untuk meningkatkan rasa, dan juga menjadikan minuman itu beraroma. Oleh itu, menuangkan bekas penuh tidak boleh diterima, terutama di restoran mahal.

Sebilangan besar gelas wain putih bersaiz kecil, kerana suhu tetap rendah. Untuk warna merah, saiz sederhana dan besar adalah ciri, yang memungkinkan untuk mengungkapkan rasa.

Bahan apa daripadanya

Bahan berikut digunakan untuk pembuatan:

 • Gelas berkepala.Pilihan ini paling diminati, kerana harganya rendah. Ia mempunyai dinding dan ketelusan yang nipis. Satu-satunya kelemahan reka bentuk adalah hayat perkhidmatannya yang rendah. Juga, produk mudah hancur walaupun dengan pukulan kecil.
 • Gelas kristal. Model-model ini tahan lama dan menyenangkan. Tidak ada sebatian plumbum yang digunakan dalam pengeluaran, yang memberi kesan positif terhadap kualiti produk. Walau bagaimanapun, terdapat juga kekurangan - kos yang tinggi, jadi set biasanya digunakan sebagai hadiah.
 • Kristal jarang digunakan untuk pembuatan, kerana mustahil untuk sepenuhnya menghargai spektrum warna produk. Ini disebabkan oleh kenyataan bahawa kebanyakan mereka mempunyai wajah "berlian". Walau bagaimanapun, pilihan ini sangat sesuai untuk hiasan.

Varieti

Memilih gelas wain yang betul bukanlah tugas yang mudah. Memang, selain aroma dan tekstur minuman, perlu memperhatikan kandungan alkohol, bentuk dan dimensi bekas hanya bergantung pada parameter ini. Oleh itu, restoran menggunakan beberapa jenis, yang dipilih berdasarkan pelbagai.

Apa yang baik untuk wain berkilau

Champagne adalah kebiasaan untuk melayani secara sejuk sahaja. Jumlah gula dalam minuman tidak mempengaruhi perkara ini. Sekiranya anda mengabaikan peraturan, maka minuman akan cepat hilang ciri-ciri rasanya dan menjadi tidak enak diminum.

 • Seruling. Keistimewaan model ini ialah adanya relung khas, yang terletak di bahagian bawah yang sempit. Dindingnya licin dan tinggi. Oleh kerana bentuk ini, suhu rendah kekal untuk jangka masa panjang, yang memberi kesan positif terhadap persepsi.
 • Marie Antoinette. Buat pertama kalinya borang ini digunakan di Perancis. Ciri utamanya adalah bahagian bawah yang sempit dan dinding melebar ke arah atas. Reka bentuk ini membolehkan zarah terampai mengendap. Hari ini anda boleh mendapatkan pilihan ini, tetapi ia digunakan semata-mata untuk alasan estetik, kerana kebanyakan anggur berkilau disaring, dan tidak ada sedimen di dalamnya.
 • Pinggan sampanye. Produk ini digunakan untuk membina piramid yang indah. Cermin mata mempunyai bahagian bawah yang lebar. Kemurungan kecil tidak membenarkan mengekalkan suhu optimum untuk jangka masa yang lama, oleh itu adalah kebiasaan untuk minum minuman dari gelas ini dengan segera agar tidak kehilangan rasanya.

Apa yang baik untuk wain merah

Wain merah disyorkan untuk menuangkan hanya ke dalam gelas burgundy atau burgundy. Model terbaru direka untuk alkohol dengan tekstur ringan, yang mempunyai aroma halus. Pilihan pertama digunakan untuk sebarang minuman meja. Tidak ada yang sukar dalam pilihan mereka, sebaliknya, berkali-kali lebih mudah memilih gelas untuk penyelesaian seperti daripada yang lain.

Apa yang lebih baik untuk membeli wain putih

Oleh kerana minuman ini disajikan sejuk, bentuk gelas mestilah sesuai, penyelesaian seperti itu akan mengekalkan rasa dan aroma. Kapasiti purata mencapai 0.45 liter. Dalam kes ini, minuman perlahan-lahan akan menjadi panas.

Kadang-kadang penggunaan gelas wain Rhine dibenarkan. Perbezaan utama adalah isipadu kecil, yang hanya 0.12 liter, dindingnya terbuat dari kaca berwarna. Jenis ini sering digunakan untuk menghidangkan wain Rhine yang tidak telus.

Penting untuk menggunakan Sauternes untuk menghidangkan wain putih pencuci mulut. Dalam penampilan, ia menyerupai burgundy terbalik. Bahagian bawah dan dinding sfera yang sempit membolehkan rasa penuh.

Pilihan yang tepat untuk wain rosé

Tidak ada kesulitan dalam memilih, kerana ada aturan khusus untuk mengajukan minuman berwarna merah jambu tidak disediakan. Perkara utama adalah mengetahui ciri rasa dan menavigasi berdasarkan ini. Sekiranya jenis kering digunakan, ia mesti disajikan dalam gelas wain putih, dan gelas anggur Bordeaux juga dibenarkan.Sekiranya rasa dan aroma halus, burgundy adalah penyelesaian yang tepat.

Apa yang sesuai dengan manis mulia

Wain ais dan Madeira adalah minuman manis yang baik. Tetapi selain pilihan ini, varieti kuat dan manis termasuk dalam kategori ini. Hidangan dilakukan hanya selepas akhir makan.

Pilihan kaca cukup mudah, kerana hanya ada satu model - kaca Madeira. Perbezaan utama antara pilihan ini adalah kapasitinya, yang hanya 0,08 liter. Dindingnya rendah dan lurus.

Peringkat gelas wain berkualiti yang diperbuat daripada kaca kristal

Spiegelau Salute Anggur Merah 4720171

Versi cantik, yang berbeza kelantangan - 550 ml dan prestasi berkualiti tinggi. Dengan hembusan cahaya, suaranya melodi dan nyaring. Tingginya 24.7 cm. Produk boleh dicuci di mesin basuh pinggan mangkuk dengan cara biasa. Kaca ini telus sepenuhnya, yang membolehkan anda menghargai spektrum warna minuman. Set itu mengandungi 4 gelas. Dindingnya tebal, yang menjadikan bekas kelihatan berat. Sesuai sebagai hadiah atau untuk kegunaan rumah.

Kos purata ialah 1,990 rubel.

Spiegelau Salute Anggur Merah 4720171

Kelebihan:

 • Kebolehpercayaan;
 • Pelaksanaan luaran;
 • Bunyi melodi;
 • Dimensi optimum.

Kekurangan:

 • Dinding tebal.

Schott zwiesel sensa

Pilihan berkualiti yang akan menghiasi setiap malam gala. Direka untuk menghidangkan wain merah. Ia terbuat dari kaca kristal, yang telus dan tahan lama. Dindingnya sederhana. Gelasnya selesa dipegang di tangan anda. Set mengandungi 6 pcs. Dijual dalam kotak hadiah. Gelas wain sepenuhnya telus. Isipadu ialah 530 ml.

Kos purata ialah 3,990 rubel.

Schott zwiesel sensa

Kelebihan:

 • Senang dipegang;
 • Penampilan;
 • Gelas nipis;
 • Kekuatan.

Kekurangan:

 • Harga.

Set kaca Italesse

Satu set yang bagus, yang dibezakan dengan kos dan prestasi berkualiti tinggi. Gelas anggur duduk dengan baik di tangan, tidak ada rasa tidak selesa. Dindingnya tipis; apabila terdengar bunyi merdu yang indah, yang mengesahkan kualiti produk.

Kapasiti adalah 950 ml, tetapi biasa menuangkan kurang dari separuh. Rasa dan aroma terungkap sepenuhnya, yang membolehkan anda mendapatkan keseronokan estetik. Set mengandungi 6 pcs. Dijual dalam kotak hadiah.

Harga purata: dari 5,890 rubel.

Set kaca Italesse

Kelebihan:

 • Pelaksanaan luaran;
 • Kaki yang selesa;
 • Kaca berkualiti tinggi;
 • Ketahanan.

Kekurangan:

 • Kos.

Belon Emosi Wain Eclat L7590

Gelas wain telus yang bagus yang sesuai untuk menghiasi meja romantis atau perayaan. Diperbuat daripada kaca kristal berkualiti tinggi. Direka untuk menghidangkan varieti manis. Bentuknya membolehkan anda mengekalkan suhu rendah untuk waktu yang lama.

Dijual pada harga: dari 1.300 rubel.

Belon Emosi Wain Eclat L7590

Kelebihan:

 • Kemudahan;
 • Sesuai untuk wain putih;
 • Ketahanan;
 • Kekuatan.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Restoran Bormioli Rocco 440 ml

Pilihan yang baik, dibezakan dengan prestasi unik dan kaca kristal tahan lama. Gelas wain mempunyai kaki yang kecil tetapi selesa. Dinding tipis, mempengaruhi berat, menjadikannya mudah memegang produk.

Kapasiti adalah 440 ml. Ia terbuat dari kaca kristal, yang sangat tahan lama dan boleh dipercayai. Tinggi - 21.5 cm, dengan diameter 8.3 cm. Set ini hanya mengandungi dua bekas, yang penting dipertimbangkan sebelum membeli.

Dijual pada harga: dari 1.300 rubel.

Restoran Bormioli Rocco 440 ml

Kelebihan:

 • Penampilan cantik;
 • Kemudahan;
 • Kaca berkualiti tinggi;
 • Bersuara;
 • Hayat perkhidmatan yang panjang.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Penarafan gelas wain terbaik dari gelas biasa

Luminarc Allegresse 550 ml L1403

Model popular yang akan menghiasi meja perayaan. Diperbuat daripada kaca. Kapasiti adalah 550 ml. Tinggi dan diameter - masing-masing 23 dan 7.5 cm. Set itu mengandungi 4 item yang berguna. Kaki dibuat berkualiti tinggi, dindingnya nipis, jadi anda perlu berhati-hati dengannya.

Kos purata ialah 680 rubel.

Luminarc Allegresse 550 ml L1403

Kelebihan:

 • Kualiti yang baik;
 • Kos rendah;
 • Bentuk yang selesa;
 • Isipadu;
 • Persembahan asal.

Kekurangan:

 • Oleh itu, kerapuhan, gelas anggur memerlukan pengendalian khas.

Pasabahce enoteca

Pilihan hebat yang sesuai dengan kebanyakan pengguna. Isipadu adalah 780 ml. Produk ini diperbuat daripada kaca yang baik. Sebaiknya sajikan minuman merah di dalam gelas ini. Tinggi - 22.8 cm, dengan diameter 8 cm. Kaca ini telus sepenuhnya. Modelnya mudah dibersihkan dengan tangan, tetapi juga selamat mencuci pinggan mangkuk.

Harga purata: 700 rubel.

Pasabahce enoteca

Kelebihan:

 • Tinggi;
 • Reka bentuk yang bagus;
 • Mudah dipegang;
 • Harga rendah.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Spiegelau Salute Burgundy 4720170 4 pcs. 810 ml

Kaca mata yang selesa dan berkualiti tinggi yang akan menghiasi setiap malam gala. Isi padu adalah 810 ml, yang akan membolehkan alkohol sepenuhnya menzahirkan rasanya. Produk ini diperbuat daripada bahan tahan lama yang mempunyai ketahanan yang baik terhadap tekanan mekanikal kecil. Tinggi - 24.7 cm, dengan diameter 10.8 cm. Set ini mengandungi 4 gelas. Bahagian luarnya telus sepenuhnya, yang membolehkan anda melihat warna minuman dengan lebih terperinci.

Dijual dengan harga 2,410 rubel.

Spiegelau Salute Burgundy 4720170 4 pcs. 810 ml

Kelebihan:

 • Kualiti tinggi;
 • Ketahanan;
 • Kekuatan;
 • Kemudahan.

Kekurangan:

 • Harga tinggi.

Pasabahce Tulipe 200 ml 6 pcs

Model cantik yang direka khas untuk menyajikan minuman sejuk. Bentuk yang tidak biasa membolehkan anda mengekalkan suhu yang diinginkan dan pada masa yang sama sepenuhnya menzahirkan rasa. Produk ini mudah dijaga, hanya gunakan mesin basuh pinggan mangkuk atau basuh dengan cara biasa. Semua plak dan enapan akan dikeluarkan dengan serta-merta. Tinggi - 15.5 cm. Set mengandungi 6 keping.

Kos purata: dari 330 rubel.

Pasabahce Tulipe 200 ml 6 pcs

Kelebihan:

 • Bentuk yang selesa;
 • Kekuatan;
 • Penampilan yang bagus.

Kekurangan:

 • Kerapuhan.

Polka (400 ml), 4 buah., Metallic G932-14-960 LSA International

Satu set prestasi berkualiti tinggi dan estetik yang asli. Cermin mata berwarna-warni sepenuhnya, yang menjadikannya tidak biasa. Hanya boleh dicuci dengan tangan. Bahan pembuatan - kaca ditiup. Semua produk adalah buatan tangan. Sesuai untuk wain putih dan merah. Isipadu - 400 ml.

Dijual dengan harga: dari 4 850 rubel.

Polka (400 ml), 4 buah., Metallic G932-14-960 LSA International

Kelebihan:

 • Buatan Tangan;
 • Kualiti;
 • Penampilan yang tidak biasa;
 • Seumur hidup;
 • Kekuatan.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Gelas kristal teratas segmen premium

Kristal Ajka

Gelas berkualiti tinggi dengan jumlah 220 ml, sangat sesuai untuk sampanye dan wain putih. Ia diperbuat daripada kristal berkualiti tinggi tanpa penambahan bahan tambahan. Mereka dijual dalam pembungkusan yang indah, yang membolehkan anda membeli produk sebagai hadiah. Set mengandungi 6 pcs.

Kos purata ialah 43 310 rubel.

Kristal Ajka

Kelebihan:

 • Ketahanan;
 • Persembahan unik;
 • Kualiti tinggi;
 • Struktur kristal sangat tahan lama.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Cristal de paris

Cermin mata yang cantik dengan hiasan, yang akan menjadi hiasan sebenar setiap malam perayaan. Isipadu ialah 280 ml. Direka untuk menghidangkan wain sejuk. Bahan pembuatan - 100% kristal. Hanya boleh dicuci dengan tangan.

Harga purata: 38 630 rubel.

Cristal de paris

Kelebihan:

 • Pelaksanaan luaran;
 • Ketahanan;
 • Kualiti;
 • Petunjuk kekuatan.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

ROYALES DE CHAMPAGNE Maurepas, RCH11213-024

Pilihan buatan Perancis yang sangat baik yang sesuai dengan keadaan apa pun. Isipadu setiap gelas ialah 180 ml. Set ini mengandungi 6 gelas wain.

Dijual dengan harga: dari 34 650 rubel.

ROYALES DE CHAMPAGNE Maurepas, RCH11213-024

Kelebihan:

 • Penampilan yang tidak biasa;
 • Prestasi berkualiti tinggi;
 • Seumur hidup.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Akhirnya

Mencari gelas berkualiti tinggi untuk wain adalah tugas yang sukar, tetapi mudah diselesaikan jika anda mengetahui jenis gelas mana yang dibeli. Sekiranya anda mempunyai pengalaman menggunakan model yang dinyatakan dalam penilaian, atau wakil yang lebih menarik, beritahu kami tentangnya dalam komen.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini