Patient Monitor pesakit terbaik untuk tahun 2020

0

Monitor pesakit adalah salah satu peralatan perubatan penting yang membolehkan anda memantau keadaan seseorang. Pilihan peranti harus ditangani dengan beberapa pengetahuan untuk membeli pilihan yang cekap dan tahan lama yang tidak akan gagal. Terdapat beratus-ratus jenis di pasaran sekarang. Mereka berbeza dari segi fungsi dan pilihan tambahan. Kita juga tidak boleh lupa bahawa ada model yang dirancang untuk diletakkan di dekat tempat tidur dan produk untuk MRI, ultrasound, dll.

Penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" telah menyediakan untuk anda penilaian pemantau pesakit terbaik untuk tahun 2020.

Semua tanda penting pada satu skrin

Monitor pesakit adalah alat canggih yang digunakan di semua institusi perubatan. Terima kasih kepadanya, doktor mengawal keadaan orang itu sekarang. Paparan menunjukkan parameter asas kehidupan, yang memungkinkan operasi yang lebih selamat.

Beberapa alat dirancang untuk diletakkan di sebelah katil pesakit. Doktor dapat memantau perubahan keadaan jantung dan banyak lagi, yang merupakan penyelesaian yang mudah, kerana anda tidak perlu membawa alat bantu bersama anda.

Hari ini, monitor digunakan di setiap hospital. Fungsi mereka memungkinkan untuk menjalankan pembedahan atau menganalisis keadaan pesakit setelah operasi selesai.

Ciri-ciri model moden

Tidak seperti pilihan pertama, peranti moden mempunyai kemampuan yang luas. Oleh itu, doktor dengan mudah memantau keadaan pesakit, tanpa mengira usia, struktur badan dan jantina. Monitor menunjukkan maklumat kedua-dua bayi yang baru lahir dan orang tua.

Pengendalian ini dimungkinkan dengan menggabungkan beberapa fungsi berguna dari kebanyakan alat perubatan. Peralatan ini boleh beroperasi dari rangkaian 220 V standard atau dikuasakan oleh bateri yang boleh dicas semula. Model juga dilengkapi dengan pencetak termal, sensor tekanan, nadi, suhu badan. Produk lanjutan menunjukkan pengiraan kadar denyutan jantung, kadar pernafasan dan dos ubat. Pilihan ini menjadikan kerja lebih mudah dan mencegah kesilapan perubatan, yang mempengaruhi keselamatan pesakit.

Paparan kristal cecair digunakan untuk memaparkan maklumat. Semua bacaan dipaparkan tanpa kelewatan masa, yang membolehkan anda mengambil tindakan tepat pada waktunya sekiranya saat kritikal tiba. Oleh kerana ketepatan parameter yang diperoleh, doktor dapat menganalisis pesakit dengan cepat dan melakukan kerja pencegahan yang diperlukan. Tidak ada alat perubatan lain yang mempunyai fungsi ini.

Modelnya bersaiz kecil dan berat. Doktor boleh menggerakkan dan menyambungkan peralatan tanpa bantuan. Di samping itu, kebanyakan pengeluar menghasilkan monitor pengangkutan pesakit untuk digunakan dalam kenderaan resusitasi. Ini adalah penyelesaian mudah yang tidak menghabiskan banyak tenaga, tetapi dapat menyelamatkan nyawa.

Pilihan yang tepat

Membeli monitor adalah perniagaan yang bertanggungjawab.Oleh itu, disarankan untuk mempelajari sebilangan sifat teknikal sebelum memilih produk tertentu. Sekiranya anda menangani masalah ini dengan pemahaman, maka tidak sukar untuk memilih pilihan yang sesuai untuk hospital. Hari ini, hampir semua syarikat perubatan terkenal terlibat dalam pengeluaran peralatan. Setiap model berbeza dalam sebilangan sifat fungsional dan ciri tambahan.

Oleh kerana sebahagian besar monitor berbeza dalam konfigurasi yang berbeza, terdapat model di kedai dengan harga 70-100 ribu rubel, dan juga beberapa juta. Sekiranya anda membeli versi anggaran, penting untuk memahami bahawa ia hanya dilengkapi dengan fungsi standard, tidak ada pilihan tambahan di sini. Peranti ini mampu memantau tanda-tanda vital standard. Dalam alat yang mahal, keadaannya sebaliknya, kerana terdapat sejumlah besar mod tambahan, yang memungkinkan untuk menjalankan diagnosis lengkap pesakit, misalnya, memantau tekanan darah, menerima laporan mengenai kerja jantung, dll.

Semasa memilih peranti, penting untuk menentukan skop aplikasi. Oleh kerana terdapat model yang dirancang untuk dipasang di sebelah tempat tidur atau dalam pengangkutan, serta monitor yang beroperasi. Terima kasih kepada yang terakhir, sebahagian besar operasi dijalankan. Setelah menjawab soalan ini, anda harus meneruskan ciri teknikal utama.

Semasa mempertimbangkan model tertentu, anda harus memastikan bahawa ia memaparkan petunjuk seperti degup jantung, ECG, NIBP, dan sejenisnya. Sebilangan besar pilihan terdapat dalam model popular, namun jarang terdapat pemantauan ECG yang kekal. Sebilangan besar pakar berhasrat untuk tidak membeli peranti dengan pilihan ini, kerana kos elektrod boleh guna terlalu tinggi. Oleh itu, pilihan murah dibeli yang memaparkan parameter utama. Ini cukup untuk memantau keadaan pesakit.

Walau bagaimanapun, peranti moden yang dilengkapi dengan selusin pilihan tambahan dibeli di unit rawatan rapi kanak-kanak. Ini memungkinkan untuk mengesan masalah tepat pada masanya, serta menjalankan operasi dengan lebih selamat. Kos peralatan sedemikian boleh bermula dari 400-500 ribu rubel, semuanya bergantung pada pengeluarnya.

Kita juga tidak boleh lupa bahawa monitor mesti tahan lama dan berfungsi dalam hampir semua keadaan. Pada masa yang sama, disarankan untuk memilih produk dengan kawalan mudah sehingga doktor yang tidak berpengalaman dapat menghubungkannya.

Kriteria pilihan

Setelah seseorang memutuskan di laman pemasangan dan tujuan peranti, perlu mempelajari beberapa ciri:

 • Memilih syarikat. Kejayaan kebanyakan pembelian bermula dengan pengeluar yang betul. Bukan hanya kebolehpercayaan monitor bergantung pada ini, tetapi juga jangka hayatnya. Hari ini, sebilangan besar perusahaan terlibat dalam pengeluaran peranti seperti itu, di mana mereka menyimpan pada komponen, dan yang lain menggunakan peralatan. Penting untuk difahami bahawa jangka masa purata kerja sekurang-kurangnya 10-15 tahun. Sudah tentu, peralatan seperti itu sukar dicari, tetapi mungkin.
 • Parameter tepat. Selalunya, ketika membeli monitor terpakai atau murah, doktor menghadapi masalah bahawa beberapa parameter dipaparkan dengan tidak betul. Perkara ini harus diberi perhatian khusus. Sekiranya tidak ada waktu untuk memeriksa setiap produk, maka anda harus membeli model yang sudah terbukti dari pengeluar terkenal. Oleh itu, bersama dengan ketepatan, pembeli menerima jaminan jangka panjang, yang membolehkan anda memperbaiki atau mengganti peranti yang rosak.
 • Item wajib seterusnya adalah bahawa peranti mesti berfungsi dalam keadaan sukar. Walaupun seseorang, misalnya, tidak bernafas dengan betul, terdapat kahak berterusan, peralatan harus menunjukkan semua parameter tanpa herotan.Kita juga tidak boleh melupakan kekuatan kes dan kebolehpercayaan komponen. Untuk mengelakkan jatuh secara tidak sengaja merosakkan peranti. Beberapa hospital membeli monitor yang berfungsi walaupun dalam keadaan yang teruk. Sudah tentu, ini adalah kelebihan jika anda merancang untuk menggunakannya dengan perubahan suhu atau tekanan atmosfera secara tiba-tiba, tetapi dalam kebanyakan kes, hanya model berkualiti tinggi yang akan berlaku.
 • Reka bentuk produk harus mesra pengguna, dan operasinya harus jelas. Kecekapan kerja bergantung pada dua parameter ini. Sebaiknya beli peralatan sederhana yang tidak akan menimbulkan masalah bagi orang yang jauh dari peralatan tersebut.
 • Sebaiknya beli alat yang boleh diperbaiki yang mana senang mencari bahagiannya. Jika tidak, akan ada jangkaan lama, kerana pakar akan mencari bahan habis pakai selama beberapa hari.
 • Perkara terakhir adalah tempoh jaminan dan kekerapan penyelenggaraan.

Penilaian monitor anggaran untuk pesakit

Newtech NT3B

Peranti berkualiti tinggi yang sesuai untuk pemantauan berterusan kehidupan manusia. Peranti boleh diletakkan di wad dan di unit rawatan rapi.

Peranti ini memberikan maklumat berangka dan grafik yang tepat. Semua parameter yang diperlukan untuk pemantauan keadaan ada. Kerja ini dilakukan dari bateri terpasang, yang tahan selama 3.5 jam. Jenis warna paparan - TFT. Untuk kemudahan, terdapat fungsi pengunci penggera.

Kos purata ialah 99,000 rubel.

Newtech NT3B

Kelebihan:

 • Menu bahasa Rusia;
 • Fungsi;
 • Terdapat sensor kulit;
 • Kerja autonomi;
 • Antara muka intuitif;
 • Kebolehpercayaan.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

GUARDIAN BPM-700 BIOSYS

Peranti berkualiti yang diletakkan di hadapan katil. Paparan yang terang memudahkan anda melihat maklumat yang anda perlukan. Terdapat pengukuran ECG, yang merupakan kelebihan tambahan. Ciri utama peranti ini adalah kegunaannya, kerana sesuai untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Memori peranti menyimpan 8 peristiwa terakhir, yang memudahkan pemantauan. Berat produk - 5.8 kg. Dikuasakan oleh elektrik dan bateri terbina dalam.

Dijual dengan harga 100,000 rubel.

GUARDIAN BPM-700 BIOSYS

Kelebihan:

 • Saiz kecil;
 • Pemasangan yang mudah;
 • Kosongkan menu;
 • Serbaguna;
 • Puluhan pilihan;
 • Kemampuan penyelenggaraan;
 • Ketahanan.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

KN-601A Kernel

Model padat yang sesuai dengan kebanyakan hospital. Maklumat dipaparkan pada paparan warna (LCD). Terdapat peluang untuk menyambungkan peralatan ke stesen pemantauan pusat dan memantau keadaan pesakit dari jauh. Untuk mengaktifkan pilihan ini, produk mesti disambungkan ke LAN. Adalah mungkin untuk bekerja dengan alat pacu jantung. Kawalan sentuh disokong, yang memberi kesan positif terhadap kemudahan.

Harga purata ialah 65,000 rubel.

KN-601A Kernel

Kelebihan:

 • Saiz kecil;
 • Ergonomi;
 • Ketahanan;
 • Kawalan sentuh;
 • Analisis aritmia;
 • Paparan berkualiti tinggi.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

G3G General Meditech

Peranti moden yang mempunyai reka bentuk yang indah dan fungsi yang jelas. Sesuai untuk pemasangan di bilik operasi dan unit rawatan rapi. Peranti ini mampu berfungsi dengan electrocoagulators. Maklumat dipaparkan pada paparan warna. Anda boleh menyesuaikan paparan 7 bentuk gelombang ECG, yang merupakan penyelesaian praktikal. Peralatan ini dilengkapi dengan penggera yang dapat didengar dan visual, dan tahap kelantangan dapat diubah ke atas atau ke bawah dengan mudah.

Harga purata ialah 120,000 rubel.

G3G General Meditech

Kelebihan:

 • Fungsi;
 • Prestasi berkualiti tinggi;
 • Kebolehpercayaan;
 • Kecekapan;
 • Badan yang bagus;
 • Gambar tajam.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Model TOP-3 segmen harga pertengahan

Datang WQ-001

Peranti berkualiti yang menyokong sistem penggera dengar dan visual. Pada masa yang sama, ia diaktifkan hanya apabila sesuatu mengancam seseorang. Skrin LCD memaparkan semua parameter yang diperlukan. Kawalan sentuh akan mempermudah penetapan. Untuk kemudahan, pengeluar telah melengkapkan peralatan dengan penyambung pelbagai fungsi.Terdapat juga bateri terpasang yang menyala apabila tiada elektrik.

Harga purata ialah 198,000 rubel.

Datang WQ-001

Kelebihan:

 • Sesuai untuk pemasangan di dalam kereta ambulans;
 • Antara muka intuitif;
 • Pengangkutan yang selesa;
 • Hayat perkhidmatan yang panjang;
 • Terdapat kuasa dari bateri;
 • Pemberitahuan kecemasan.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Dixion Storm 5800

Model serba boleh yang mampu menampilkan sehingga 13 lengkung secara serentak. Terdapat 6 pilihan yang telah ditetapkan untuk memaparkan maklumat. Peranti ini senang dan boleh dipercayai. Di samping itu, pengeluar telah melengkapkan peranti ini dengan port USB, yang membolehkan anda memasukkan pemacu denyar USB dan merakam maklumat yang diperlukan. Monitor boleh ditempatkan di jabatan dewasa dan di wad neonatal. Skrin sentuh digunakan untuk kawalan.

Harga purata ialah 260,000 rubel.

Dixion Storm 5800

Kelebihan:

 • Paparan 13 lengkung secara serentak;
 • Maklumat boleh disimpan pada kad memori SD;
 • Skrin sentuh;
 • Menu ringkas;
 • Sesuai untuk bayi baru lahir;
 • Pemasangan katil;
 • 16 analisis aritmia.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Mitar-01- "R-D"

Model yang boleh dipercayai dari pengeluar Rusia yang sesuai untuk pemasangan di banyak bilik operasi. Monitor mudah digunakan, dan setiap pengguna akan memahami kawalannya. Ia dikuasakan oleh 220 V dan juga boleh dipasang di ambulans. Bateri terpasang boleh berfungsi selama 5 jam. Peralatan ini mempunyai semua parameter yang diperlukan, yang membolehkan anda memantau keadaan pesakit dengan ketepatan yang tinggi.

Harga purata ialah 228,000 rubel.

Mitar-01- "R-D"

Kelebihan:

 • Paparan yang baik
 • Kebolehpercayaan;
 • Kebimbangan aritmia;
 • Mod tidur;
 • Keluk berhenti;
 • Kehadiran ECG;
 • Hayat bateri selama 5 jam.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Model premium popular TOP

BeneView T1 Mindray

Peranti berkualiti yang boleh dipasang di mana sahaja. Peralatan diletakkan di dalam sarung kasar yang dapat menahan titisan kecil. Skrin luaran 19 inci memaparkan semua parameter aktiviti penting. Perlu beberapa saat untuk menyambung ke rangkaian. Bateri terpasang menyediakan operasi autonomi selama 5 jam.

Kos purata ialah 560,000 rubel.

BeneView T1 Mindray

Kelebihan:

 • Antara muka intuitif;
 • Keupayaan akses jauh;
 • Badan yang kuat;
 • Kecekapan;
 • Kualiti binaan yang baik.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Ungkapan Ip5 Philips

Model yang mahal dengan paparan dan kawalan yang selesa. Monitor ditujukan untuk MRI, yang penting untuk diperhatikan sebelum membeli. Prinsip operasi sama seperti model sebelumnya. Terdapat skrin kristal cecair skrin lebar, yang memaparkan maklumat utama. Terdapat sambungan tanpa wayar dengan monitor. Saiz kecil untuk pengendalian yang mudah.

Kos purata ialah 1,000,000 rubel.

Ungkapan Ip5 Philips

Kelebihan:

 • Hubungan tanpa wayar;
 • Kemudahan;
 • Kecekapan;
 • Kebolehpercayaan;
 • Pilihan yang sangat baik untuk MRI.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Infinity Delta XL Dräger

Model termahal hanya terdapat di hospital elit. Keunikan peranti ini ialah ia dapat bergerak dengan pesakit, jika diperlukan. Peralatan merangkumi semua parameter yang mungkin. Memasang ke tempat tidur atau tiang hanya memerlukan beberapa minit. Terdapat paparan pembedahan yang membolehkan monitor dipasang di bilik operasi. Skrin memaparkan hingga 8 lengkung. Hingga 50 keadaan penggera dapat disimpan dalam memori.

Kos purata ialah 3,300,000 rubel.

Infinity Delta XL Dräger

Kelebihan:

 • Berat kecil;
 • Pengangkutan yang selesa;
 • Kebolehpercayaan;
 • Sambungan yang selesa;
 • Sensor output jantung;
 • Perisian yang difahami;
 • Menu Rusia.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Akhirnya

Mencari monitor pesakit yang berkualiti adalah tugas yang sukar. Penting untuk menavigasi ciri teknikal, dan juga mengetahui beberapa ciri peranti. Sekiranya anda mempunyai pengalaman menggunakan model yang dinyatakan dalam penilaian, atau wakil yang lebih menarik, beritahu kami tentangnya dalam komen.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini