Kabinet makmal terbaik untuk tahun 2020

0

Semasa membeli kabinet makmal, penting untuk memperhatikan setiap parameter. Sejak hari ini pengeluar menawarkan beratus-ratus penyelesaian siap pakai, dan masing-masing mempunyai fungsi yang berbeza. Oleh itu, perlu diketahui dalam keadaan apa struktur itu akan digunakan dan mengapa ia dibeli. Bagaimanapun, satu produk sesuai untuk menyimpan pakaian, yang kedua untuk tabung uji dan termos, dan yang ketiga untuk dokumentasi. Untuk mempermudah pilihannya, para penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" telah menyediakan untuk anda penilaian kabinet makmal terbaik untuk tahun 2020.

Nuansa membeli

Parameter pertama yang perlu diberi perhatian adalah permukaan kerja. Singki atau alat bantu yang serupa digalakkan tetapi tidak diperlukan. Walau bagaimanapun, kehadiran pengudaraan dan bukaan yang sesuai adalah perlu kerana ia akan mewujudkan iklim mikro yang sesuai di dalam peralatan. Terdapat juga struktur di mana terdapat tempat untuk menyambungkan vakum atau gas.

Perkara kedua yang diambil kira adalah jenis liputan. Penyelesaian terbaik ialah kabinet stoneware porselin. Keistimewaan bahan ini adalah ketahanan tinggi terhadap bahan kimia dan kekuatan. Tetapi tidak begitu mudah untuk mencari reka bentuk seperti itu dan selalunya kos pengeluaran bermula dari 40-50 ribu rubel. Sekiranya eksperimen kimia berterusan dilakukan di makmal, dan struktur diperlukan untuk menyimpan bahan asid, maka kehadiran kabinet seperti itu adalah wajib. Kerana bahan lain dapat bertindak balas dengan permukaan produk, yang akan cepat merosot.

Parameter ketiga adalah jenis kemasan yang digunakan. Sebilangan besar kabinet ditutup dengan plastik komposit. Ciri khas bahan tersebut adalah ketahanan yang tinggi terhadap bahan kimia. Ia juga dibenarkan menggunakan struktur yang terbuat dari teflon, stainless steel atau cutex. Kawasan aplikasi mereka tidak begitu besar, tetapi harganya pada tahap yang berpatutan. Dengan kerap menggunakan bahan alkali, disarankan untuk membeli kabinet dengan kubah khas yang diperbuat daripada gentian kaca.

Kemudahan penggunaan

Di kedai dalam talian, terdapat kedua-dua kabinet dan produk standard dengan meja. Model terbaru sering dibuat tidak dapat dipisahkan, yang meningkatkan ciri kekuatan. Kerana jika ada jahitan, ia akan selalu tercemar, dan tidak mudah untuk mengekalkannya.

Beberapa model dilengkapi dengan sistem ekzos untuk keselamatan yang tinggi. Walau bagaimanapun, aliran udara harus sentiasa dipantau. Untuk mengira prestasi, anda perlu mengetahui tahap penyejatan komponen berbahaya dengan kerja itu.

Mematuhi semua keperluan dan nuansa, anda dapat memilih model berkualiti tinggi dengan mudah yang akan bertahan lama.

Pelbagai reka bentuk

Hari ini kabinet makmal dijual dengan beberapa pengubahsuaian. Sebilangannya sesuai untuk menyimpan bahan kimia, yang lain untuk alat atau termos. Penting untuk mengetahui setiap pilihan untuk membuat pilihan lebih mudah.

 • Kabinet untuk peralatan kaca makmal.Keistimewaan pilihan ini ialah terdapat ruang besar yang membolehkan penyimpanan tabung uji, bekas seramik dan termos kaca lebih selamat. Kompartemen dan rak dibuat dengan cara yang mudah, oleh itu pengguna mendapat akses percuma ke hampir semua produk, yang mewujudkan persekitaran yang selesa.
 • Model penyimpanan reagen. Reka bentuk dalaman kabinet ini jauh berbeza. Lapisan luar diperbuat daripada bahan yang tidak mengandungi bahan kimia. Kerana sebilangan besar reagen, pemangkin, dll disimpan di dalamnya. Juga diperuntukkan bahawa setiap bahagian mempunyai perlindungan unik terhadap bahan-bahan tertentu.
 • Tarik drob. Semasa pelbagai eksperimen kimia, bahan berbahaya dilepaskan yang memberi kesan buruk kepada tubuh manusia, terutama jika pekerja bekerja dengan topeng yang buruk. Untuk mengurangkan kesan agresif, anda harus memasang struktur yang dilengkapi dengan tudung khas. Sebilangan besar produk yang dicadangkan mempunyai sistem pelbagai peringkat, yang mana kecekapannya meningkat dengan ketara.
 • Terdapat satu lagi jenis tudung wasap - demo. Perbezaan utama produk ini adalah kehadiran kaca lutsinar khas, yang membolehkan anda memerhatikan kemajuan ujian dengan mudah.
 • Kabinet untuk menyimpan bahan kerja. Pemilihan perabot tambahan juga perlu diberi perhatian. Walaupun strukturnya tidak terlibat dalam aktiviti penyelidikan, ia membolehkan anda mengatur ruang dengan betul, yang akan menjadikan eksperimen lebih selesa. Oleh itu, anda mesti membeli almari pakaian untuk menyimpan pakaian, kerana ia akan membantu mempermudah tindakan rutin, dan seseorang tidak perlu mencari pakaian yang sesuai untuk waktu yang lama.
 • Model terbaru adalah kabinet dinding. Kerana saiznya yang kecil, ia memerlukan ruang minimum. Direka untuk menyimpan pelbagai alat dan alat pengukur.

Kabinet simpanan bahan kimia tertinggi

Promet MD 2-1780SS

Pembinaan berkualiti yang dirancang untuk menyimpan pelbagai komponen dengan selamat. Terdapat dua pintu di mana anda boleh memasang kunci. Produk itu sendiri diperbuat daripada keluli padat dengan ketebalan badan 0.6 mm. Rak ditutup dengan bahan yang selamat dari kebersihan yang tidak lengang bagi kebanyakan alkali.

Beban maksimum yang dapat ditampung oleh rak logam ialah 30 kg, tetapi ada juga satu gelas di dalamnya, berat maksimumnya ialah 10 kg. Ia dijual tanpa pemasangan, tetapi tidak akan ada masalah pemasangan, kerana semuanya dijelaskan secara terperinci dalam arahan. Terdapat juga empat kaki yang boleh disesuaikan dalam pakej, yang membolehkan anda menyesuaikan peranti mengikut pilihan anda sendiri. Menetapkan pemasa disokong. Tempoh jaminan adalah 1 tahun.

Dijual pada harga 10,000 rubel.

Promet MD 2-1780SS

Kelebihan:

 • Kos rendah;
 • Pelarasan ketinggian sederhana;
 • Kehadiran istana;
 • Dua helai;
 • Menahan beban tinggi;
 • Kemudahan.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

SHMLSCN Validus

Reka bentuk yang kuat untuk penyimpanan bahan kimia. Terdapat satu penutup dan sistem ekzos yang boleh dipercayai yang akan menghilangkan pelepasan berbahaya dan meningkatkan keselamatan. Bahagian luarnya diperbuat daripada bahan tahan lama yang dapat menahan beban tinggi dan tidak merosot dari masa ke masa. Tidak ada kunci, ia terbuka dan ditutup dengan cara standard. Kaki tidak boleh dilaraskan.

Dinding belakang terbuat dari komposit tahan kelembapan, sehingga tidak bertindak balas dengan bahan kimia agresif. Produk tidak mengambil banyak ruang, yang membolehkan anda meletakkannya di tempat yang mudah. Dimensi - 600 × 500 × 1900 mm.

Harga ditentukan semasa membuat pesanan.

SHMLSCN Validus

Kelebihan:

 • Kekuatan;
 • Kehadiran tudung;
 • Keupayaan menyimpan reagen;
 • Komposit tahan;
 • Rak berlubang;
 • Dimensi padat;
 • Aplikasi yang selesa.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

LK-400 ShR SpetsBaltFurniture

Pilihan yang popular untuk menyimpan bahan kimia yang keras.Terdapat 4 pintu dan jumlah rak yang sama, yang dipasang pada bingkai logam padat. Strukturnya dilapisi dengan polimer khas, yang meningkatkan daya tahan terhadap pelbagai komponen. Sokongan boleh disesuaikan, yang memungkinkan untuk memasang produk di hampir semua permukaan, walaupun pada permukaan yang tidak rata.

Di bahagian atas terdapat lubang dengan bebibir yang terbuat dari keluli tergalvani, diameter elemen - 20 cm. Berkat penyelesaian ini, gas berbahaya tidak akan terkumpul di dalam kabinet, tetapi akan dikeluarkan dengan selamat. Ia hanya dijual dalam warna putih, tetapi jika dikehendaki, pengguna dapat meminta kabinet yang sama, hanya dari papan serpai, dalam hal ini warna akan berwarna abu-abu muda. Dimensi peralatan adalah 400x450x1950 mm, yang menjadikannya penyelesaian ringkas untuk kebanyakan makmal.

Dijual dengan harga: dari 9 500 rubel.

LK-400 ShR SpetsBaltFurniture

Kelebihan:

 • Waranti 3 tahun;
 • Kemudahan;
 • Kaki boleh laras;
 • Kekuatan;
 • Pelaksanaan luaran;
 • Kebolehpercayaan;
 • Sistem ekzos;
 • Lapisan polimer.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

ProfLab ШЛХ-800-1

Kabinet yang boleh dipercayai dilengkapi dengan saluran pengudaraan khas. Penyelesaian ini membolehkan pengambilan udara dari setiap rak, yang meningkatkan kecekapan dan keselamatan struktur. Pintu dilengkapi dengan kunci khas yang tidak akan membenarkan orang luar masuk ke dalam. Bahagian depan terbuat dari dua kepingan logam, ketebalan total adalah 20 mm, yang memungkinkan penebat bunyi yang baik.

Pemegangnya diperbuat daripada aluminium. Bahagian bawah dilengkapi dengan kaki yang boleh disesuaikan untuk membantu meletakkan produk di lantai yang tidak rata. Kit ini mempunyai paip ekzos dengan diameter 100 mm, yang sesuai untuk memastikan penyingkiran gas berkualiti tinggi yang timbul semasa reaksi kimia pelbagai bahan. Dijual dalam dua warna - kelabu-biru atau kelabu sepenuhnya. Dimensi - 800x450x1900 mm.

Kos purata ialah 25,920 rubel.

ProfLab ШЛХ-800-1

Kelebihan:

 • Nilai untuk wang;
 • Ketahanan;
 • Petunjuk kekuatan;
 • Lapisan logam tebal;
 • Pemegang yang selesa;
 • Kehadiran istana;
 • Tudung yang baik;
 • Rak berkualiti.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Model popular untuk menyimpan barang pecah belah makmal

MSH 4 PORS

Peranti kompak yang memungkinkan untuk mewujudkan keadaan yang menyenangkan untuk menyimpan elemen tambahan. Rangka terbuat dari keluli tahan lama, yang ditutup dengan lapisan pelindung, yang meningkatkan kebolehpercayaan. Terdapat 6 ruang penyimpanan, rak dapat menahan muatan hingga 30 kg - logam dan 8-10 kg - kaca. Produk tidak mengambil ruang dan mudah dipasang di mana-mana makmal.

Satu-satunya kelemahan adalah kekurangan pintu, jadi seharusnya tidak ada banyak debu di dalam bilik. Jika tidak, pinggan akan cepat kotor. Tidak ada sistem pengudaraan, tetapi ada sedikit permintaan untuk itu, kerana penyimpanan reagen tidak disediakan. Kaki dapat disesuaikan dengan ketinggian rendah, yang memungkinkan kabinet dipasang pada permukaan yang tidak rata. Dimensi - 500 × 500 × 1840 mm.

Kos ditentukan semasa membuat pesanan.

MSH 4 PORS

Kelebihan:

 • Dimensi padat;
 • Hayat perkhidmatan yang panjang;
 • Petunjuk kekuatan;
 • Binaan yang baik;
 • Kaki boleh laras.

Kekurangan:

 • Tidak ada pintu.

TC "MedShTuchka" SHDHLPA-101

Versi yang selesa dengan 4 pintu dan bingkai aluminium berkualiti tinggi. Produk ini mempunyai 5 rak yang dirawat dengan plastik tahan kimia. Produk diletakkan pada sokongan yang boleh disesuaikan. Pintu diperbuat daripada papan serpai berlapis. Ia dijual tanpa pemasangan, untuk pemasangan anda mesti menggunakan arahan yang sesuai. Di samping itu, kit tersebut mengandungi sijil pematuhan, serta jaminan kecil.

Kelebihan utama pilihan ini adalah keluasannya. Di dalamnya akan terdapat sebahagian besar peralatan yang diperlukan untuk menggunakan eksperimen atau penyelidikan kimia. Tidak ada kunci di pintu, tetapi pengguna boleh memasangnya sendiri.

Kos purata: 46,200 rubel.

TC "MedShTuchka" SHDHLPA-101

Kelebihan:

 • Menahan beban tinggi;
 • Pintu yang selesa;
 • Ketahanan;
 • Pelaksanaan luaran;
 • Pemasangan yang mudah;
 • Keselesaan.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

PORSA MSH 5

Model moden yang mempunyai 4 pintu. Bahagian atas boleh menyimpan bahan yang diperlukan untuk kajian khusus, dan bahagian bawah dapat menyimpan labu dan tabung uji yang tidak dituntut. Dimensi kabinet ini beberapa kali lebih besar daripada MSH 4, pengerjaannya tetap pada tahap tinggi.

Bahagian atas dilengkapi dengan kaca lut, yang memungkinkan, tanpa membuka, untuk melihat kehadiran peranti yang diinginkan. Di bahagian bawah, terdapat pintu papan serpai padat yang mencegah kerosakan pada bahan yang digunakan secara tidak sengaja.

Produk dipasang pada kaki yang boleh disesuaikan. Rangka dibuat dari aluminium berkualiti tinggi, yang mempunyai ketahanan kakisan yang baik. Rak ditutup dengan lapisan pelindung, yang sangat tahan terhadap pelbagai serangan kimia. Dimensi - 1000 × 500 × 1840 mm.

Kos ditentukan semasa membuat pesanan.

PORSA MSH 5

Kelebihan:

 • Bahan berkualiti digunakan dalam pengeluaran;
 • Pintu yang selesa;
 • Keselesaan;
 • Kaca lut;
 • Bingkai yang bagus;
 • Raknya sangat tahan beban.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

SHL 15.011 MedMebel

Model berkualiti tinggi yang membolehkan anda menyimpan pinggan mangkuk dengan selamat di institusi perubatan atau kompleks saintifik. Bahagian luarnya diperbuat daripada profil keluli, yang dirawat dengan serbuk khas, yang memberikan kebolehpercayaan dan ketahanan produk yang tinggi. Pintu diperbuat daripada papan serpai berlapis, ketebalan - 16 mm.

Terdapat dua jabatan. Terdapat dua rak di bahagian atas dan satu di bahagian bawah. Penyelesaian ini membolehkan anda menyimpan bekas besar dengan lebih cekap. Penyesuaian ketinggian berlaku berkat sokongan skru. Berat struktur siap ialah 67 kg. Dimensi - 800x450x1940 mm.

Harga atas permintaan.

SHL 15.011 MedMebel

Kelebihan:

 • Kekuatan;
 • Keselesaan;
 • Jaminan;
 • Bersalut serbuk;
 • Pintu swing.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Rating tudung wasap terbaik

NV-1500 ShV-U

Model yang boleh dipercayai dengan ruang kerja dan kemungkinan memasang sink. Bahagian atas meja diperbuat daripada peralatan porselin. Untuk keselamatan tambahan, ada dua zon ekzos yang menghilangkan gas berbahaya dengan serta-merta. Terdapat dua cawangan elektrik, satu pembumian dan satu standard. Kaki diatur ketinggian secara bebas. Rangkanya diperbuat daripada keluli.

Dijual dengan harga 36,000 rubel.

NV-1500 ShV-U

Kelebihan:

 • Kehadiran paip;
 • Kaki boleh laras;
 • Kaca lut;
 • Bahagian atas meja porselin porselin;
 • Soket;
 • Kemudahan.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Megi ShV-01-MSK

Tudung asap berkualiti yang direka untuk makmal kimia. Produk ini dipasang dari panel khas yang terbuat dari dua lapisan keluli. Terdapat kaca berkualiti tinggi yang dilengkapi dengan timbal balik. Terdapat dua cawangan elektrik di bahagian depan. Terdapat lampu di atas, kuasa - 15 watt. Beban maksimum pada permukaan kerja ialah 50 kg.

Kos purata ialah 68,000 rubel.

Megi ShV-01-MSK

Kelebihan:

 • Sistem pengudaraan paksa;
 • Dua soket;
 • Kaca yang tidak seimbang;
 • Pemasangan sederhana;
 • Ruang kerja yang luas.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

ATM B-100

Pelaksanaan anggaran yang dirancang untuk makmal kecil. Walaupun kosnya rendah, model itu tidak kehilangan fungsinya. Produk ini mempunyai pengudaraan paksa, yang dengan serta-merta menghilangkan bau berlebihan. Terdapat juga lampu pendarfluor. Bahan lutsinar terbuat dari plexiglass. Terdapat satu soket.

Kos purata: dari 16,000 rubel.

Kabinet ATM V-100

Kelebihan:

 • Harga rendah;
 • Kaki boleh laras;
 • Mentol;
 • Kehadiran outlet;
 • Kamera yang tidak boleh dilipat;
 • Kekuatan.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Akhirnya

Semasa mencari kabinet makmal, anda harus memperhatikan ciri reka bentuk, dan juga bahan pembuatannya. Selalunya petunjuk kekuatan dan ketahanan bergantung pada yang terakhir. Sekiranya anda mempunyai pengalaman menggunakan model yang dinyatakan dalam penilaian, atau wakil yang lebih menarik, beritahu kami tentangnya dalam komen.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *