Rumah boneka, kotak bilik dan diorama terbaik untuk tahun 2020

0

Kanak-kanak kecil belajar dunia moden melalui permainan. Untuk perkembangan penuh, mengatasi pelbagai situasi kehidupan, mereka perlu mengembangkan kemahiran sosial, kognitif, dan pertuturan, yang difasilitasi oleh proses bermain dengan saudara-mara atau dengan anak yang sama.

Permainan juga diperlukan untuk memperbaiki struktur otak. Mereka membantu anak menjadi fleksibel, mudah belajar, dapat menetapkan matlamat dan mencapainya. Sekarang hampir semua kanak-kanak bersemangat bermain permainan komputer, jangan biarkan telefon pintar mereka keluar dari tangan mereka. Namun, minat terhadap kraftangan juga tidak hilang, ia berkembang secara aktif. Kotak bilik dianggap sebagai salah satu hobi moden, yang menyumbang kepada ruang lingkup yang besar untuk penjelmaan idea dan pengembangan kreativiti.

Kakitangan editorial laman web "best-ms.designuspro.com" menawarkan gambaran umum mengenai ruangan bilik yang menarik dan berkembang. Bilik miniatur untuk anak patung menimbulkan kekaguman sejati pada kanak-kanak dan keinginan yang besar untuk menghidupkan permainan dan mendapatkan pengalaman emosi yang jelas.

Sejarah bilik dalam kotak

Ruang permainan mini mempunyai kisah yang tidak dijangka. Terdapat legenda mengenai cinta bersama yang indah dari seorang tukang kayu yang miskin dan anak perempuan yang kaya raya. Namun, perkahwinan yang tidak sama tidak diterima di Jerman lama, dan ayah akan menikahi puterinya dengan seorang putera tua yang kaya raya. Anak perempuan itu menentang keputusannya, malah cuba membunuh diri. Dan kemudian si ayah membuat tawaran kepada tukang kayu muda, menyimpulkan dengan persetujuan perkahwinan, jika rumah yang selesa dibina untuknya dalam seminggu.

Seminggu kemudian, pemuda itu membawa sebuah rumah kayu kecil. Seluruh keluarga gembira dengan struktur miniatur, dengan bilik dan perabot, sangat mirip dengan rumah yang sebenarnya. Kira-kira lama menepati janjinya dan menikahi anak perempuannya dengan tukang kayu yang berbakat, kerana karya kreatif yang dilakukan dengan penuh kasih sayang adalah bukti perasaannya.

Sejak masa itu, "bilik kotak" rumah mini telah mendapat populariti luas di Barat, dan kemudian di seluruh dunia. Sehingga hari ini, ia dianggap sebagai hadiah elegan yang dibuat oleh tangan pengarang sendiri, dipenuhi dengan cinta dan pemikiran yang baik.

Hari ini Rumboxes sangat popular di kalangan orang muda di benua Eropah dan Asia. Item boneka ini menyumbang kepada pengembangan kreativiti, menunjukkan kehalusan karya, ketekunan dan kehadiran fantasi yang jelas.

Peti bilik adalah salah satu bentuk seni terbaik. Ini bertujuan untuk membuat karya seni yang akan menjadi hadiah untuk diri sendiri dan keluarga. Karya kotak bilik penuh dengan cinta dan pemikiran tinggi pengarangnya.

Apa itu rumbbox

Pada masa ini, pembuatan struktur miniatur semakin meluas dalam industri mainan. Bilik permainan berkualiti sesuai untuk bermain dengan anak patung.Di rumah papan lapis ini, semuanya difikirkan dengan terperinci, semuanya dilengkapi dengan perabot untuk semua bilik:

 • jadual;
 • loker;
 • kerusi tinggi;
 • katil bayi;
 • bilik mandi;
 • peti sejuk;
 • aksesori lain.

Rumah mainan diciptakan sebagai tingkat satu, tingkat tinggi, dengan sebilangan besar bilik dan lif.

Apa yang mereka pilih sebagai hadiah untuk anak-anak mereka: rumah boneka, kotak bilik atau diorama?

Ini bergantung pada kerumitan pembuatan mainan dan kawasan yang harus mereka tempati:

 1. Rumah-rumah dipasang apabila terdapat banyak ruang untuknya, walaupun terdapat banyak pilihan untuk melipat struktur rumah boneka kecil.
 2. Peti bilik adalah bilik dalam kotak. Ia boleh diletakkan di mana-mana kawasan rumah atau apartmen.
 3. Dioramas adalah, kecuali untuk ruangan, lokasi yang berbeza dari kotak bilik dalam bentuk dan tema. Mereka mempunyai struktur separa bulat yang dipasang dengan pelbagai barangan rumah.

Diorama dan kotak bilik dipasang sebagai koleksi pameran atau anak patung dari pelbagai adegan mise-en.

Jenis utama

"Roombox" adalah dunia mainan di mana kanak-kanak dan ibu bapa mereka tinggal bersama anak patung selama berjam-jam

Peti bilik adalah pelbagai rumah boneka miniatur yang tidak mempunyai bumbung dan dua dinding. Oleh itu, akses ke ruang di ruang mainan sangat bagus, perabot hanya dipindahkan di dalamnya, pengubahsuaian dilakukan, dan mereka aktif bermain dengan objek.

Setelah membeli mainan dengan set perabot yang ada, proses kreatif mula berlaku di bilik kanak-kanak dengan pembinaan, pembangunan semula, permadani pelekat, pencahayaan dan kerja pembinaan lain. Kemudian mereka memasang perabot dan menghiasi rumah boneka dengan pelbagai aksesori, yang boleh anda beli di rangkaian runcit, atau buat sendiri, bersama anak-anak. Tiada apa-apa dalam kreativiti ini yang dapat menghalang penerbangan fantasi.

Bahan

Semasa membuat mainan miniatur, perkara berikut digunakan:

 • tingkap dalam dengan tingkap dan pencahayaan. Mereka sesuai untuk menghias ruang kecil;
 • kotak segi empat tepat atau persegi;
 • sarung plastik dari sebarang teknik untuk membuat gaya yang berbeza;
 • akuarium untuk memasang hiasan meja;
 • jam kayu;
 • pelbagai almari pakaian;
 • pelbagai kotak;
 • beg besar.

Peti bilik bagus bukan hanya sebagai komposisi dinding, tetapi juga sebagai versi desktop dengan unjuran terbuka

Orang yang menarik membeli komposisi siap pakai yang mempunyai semua elemen yang diperlukan untuk membuat rumah. Namun, ada pengrajin yang secara bebas membuat unsur-unsur keseluruhan komposisi, yang mana mereka menggunakan kertas berwarna, kain bertekstur, kayu, tanah liat polimer dan pelbagai bahan yang ada.

Semasa membina rumah impian anda, penerbangan khayalan tidak terhad, tetapi anda perlu memerhatikan bahagian dan skala utama:

 • 1x12;
 • 1x16;
 • 1x24.

Pada masa yang sama, di ruang yang dibuat, anda boleh memasang siling, dinding, beranda, gazebo, taman musim sejuk, balkoni.

Kami membina rumah untuk anak patung di rumah

Kekasih jenis jarum ini memulakan pembinaan perumahan miniatur untuk anak patung secara bebas dengan penyediaan hiasan dalaman. Setiap bilik dilengkapi dengan perabot, pinggan mangkuk, makanan, hiasan yang menarik, peralatan, langsir, periuk dengan ramuan yang sesuai. Tetapi sebarang penyediaan mempunyai urutan tersendiri:

 1. Apabila memilih kotak, dinding terbuka ditentukan: satu atau dua. Partisi dalaman diperbuat daripada papan busa, papan keras, kepingan papan lapis nipis.
 2. Dinding ditampal dengan kertas dinding dengan perincian kecil atau mereka membuat lakaran bebas dan kemudian mencetaknya pada pencetak. Menampal dinding dalam dilakukan dengan berhati-hati agar tidak ada kendur atau lipatan. Permukaan dinding luaran boleh dicat untuk membuat kayu atau kesan lega. Selalunya dinding ditutup dengan kayu sushi kayu nipis.
 3. Lantai terbuat dari papan lapis (anda boleh menggunakan tongkat ais krim), yang, setelah dipasang pada gam, ditutup dengan cat akrilik, pernis atau noda.
 4. Bapa akan membantu memasang elektrik, anak-anak boleh membuat candelier dari wayar dan kap lampu dari kain atau kertas berwarna.
 5. Pemasangan tetingkap dianggap sebagai langkah penting.Bingkai dibuat dari jalur kayu atau plastik dari mainan lama dengan fasad lutsinar. Tingkap tingkap terbuat dari sekeping papan lapis nipis, mereka juga diperlukan untuk membuat pintu.

Kami merancang hiasan dan perkakas

Dekorasi bilik harus terdiri daripada perabot: sofa, tempat tidur, almari, meja dan kerusi dapur, kerusi berlengan, rak. Untuk pembuatan bahagian dalam, sisa kayu lapis, kepingan kadbod, tusuk kayu dan kotak mancis digunakan - ia digunakan untuk membuat dinding dan bingkai perabot. Manik dan manik berfungsi sebagai pegangan di bahagian dalam perabot.

Seluruh perabot dihiasi agar sesuai dengan reka bentuk bilik - perabot sederhana dibuat untuk rumah kampung, perabot antik untuk istana kuno.

Kami melengkapkan rumah boneka yang dihasilkan dengan tekstil, pinggan mangkuk, hiasan.

Tekstil menjadikan bilik kelihatan seperti tempat tinggal, selesa, alas meja, langsir, permaidani, serbet dibuat dari situ. Untuk melakukan ini, gunakan sisa-sisa tisu yang dapat dijumpai dalam keluarga. Adalah wajar bahawa corak dan cetakan kecil digunakan pada mereka, yang akan digabungkan dengan bahagian dalam rumah yang dibuat. Anda boleh merajut permaidani kulit atau bunga.

Peringkat yang paling menggembirakan adalah pembuatan pinggan mangkuk dan semua jenis hiasan untuk bahagian dalam, di mana mereka menggunakan pastri puff, plasticine, polimer tanah liat. Mereka diperbuat daripada:

 • pinggan mangkuk;
 • makanan;
 • mainan mini;
 • bekas dengan bunga;
 • haiwan peliharaan.

Pinggan mangkuk dan bekas bunga dihiasi dengan corak, yang mana tusuk gigi dan berus nipis digunakan. Anda boleh membuat gambar dari pembungkus gula-gula kertas atau kertas yang dicat dengan warna yang berbeza dan menggantungnya di dinding. Pesona kecil dan butang terang boleh dijadikan hiasan - ini akan menjadi sorotan dalaman.

Hari ini, penciptaan kotak bilik dengan gaya tertentu sangat popular: mereka membina struktur miniatur, membina seluruh jalan dan menempatkan kafe, kedai, taman dan katil bunga di atasnya. Mereka bahkan menawarkan pembina untuk membuat vila mewah dengan kolam renang dan alat tukar.

Semua barang yang dikumpulkan adalah individu, kerana banyak perincian berubah sesuai dengan selera dan keinginan tuannya. Kotak bilik miniatur siap pakai, yang dibuat oleh anda sendiri, adalah hadiah yang sangat baik, kerana pembangunnya meletakkan cinta dan kemahirannya ke dalam mainan.

Pangsapuri dalaman skandinavia loteng

Kotak bilik buatan Scandinavia adalah kit siap untuk kreativiti. Pakej ini mengandungi semua yang anda perlukan untuk membuat dalaman boneka miniatur. Dengan bantuan gam dan gunting, anda boleh memotong dan merekatkan seluruh persekitaran rumah, dan lampu pencahayaan akan memberi suasana kecerahan warna dan keajaiban dongeng. Bahagian set pembinaan diperbuat daripada bahan mesra alam, yang menarik untuk digunakan untuk kanak-kanak dan orang dewasa.

Rumah kotak bilik Scandinavia yang dipasang boleh menjadi hiasan atau rumah yang tidak biasa untuk anak patung kecil. Perincian konstruktor dibuat dari:

 • kayu;
 • tekstil;
 • plastik;
 • logam.

Pakej ini merangkumi barang seperti gunting, pembaris, pemutar skru, pinset, gam, mentol LED, arahan pembuatan langkah demi langkah dan perincian yang tidak biasa:

 • manik dengan pelbagai bentuk dan saiz;
 • bahan renda;
 • bunga kering miniatur untuk bahagian dalam bilik atau rumah.

Pengguna hobi boleh memasang mekanisme muzik, kalungan cahaya, untuk menghias rumah dalam bentuk lampu malam atau kotak muzik.

Pembinaan terbaik untuk anak patung kecil

Setiap gadis kecil sangat gembira apabila dia menerima rumah boneka sebagai hadiah. Hari ini anda boleh membeli model satu tingkat yang murah dan bangunan besar dengan perabot, pinggan mangkuk, dan aksesori untuk permainan ini. Pengilang Rusia dan asing tidak hanya membuat mainan menarik, tetapi juga perkara-perkara penting yang mengajar gadis-gadis kecil untuk menjaga ketenteraman dan kebersihan, untuk merasa seperti perempuan simpanan di rumah mereka.

Pertimbangkan pembina terbaik - kotak bilik, yang, menurut pembeli, sangat popular.

Mainan anak patung kayu terbaik

Rumah boneka SunnyWoods Seraphim

Bangunan tiga tingkat yang terbuat dari kayu dan MDF mempunyai ketinggian hingga 30 cm dan berat 10.3 kg. Dimensinya 91x60x30 cm. Lantai atas terdiri daripada dua rumah kecil, salah satunya boleh disewa dan digunakan secara berasingan sebagai gazebo taman, pondok peri hutan, sebuah kedai, salon kecantikan.

Bahagian yang boleh ditanggalkan dapat dibawa bersama anda dalam perjalanan, perjalanan, agar boneka itu selalu mempunyai bumbung di atas kepalanya.

Bilik, dapur, bilik mandi terletak di lantai. Balkoni di tingkat dua dapat digunakan untuk melengkapkan kawasan rekreasi hijau, dan loteng yang dapat dilepas dapat diubah menjadi rumah satu tingkat yang terpisah.

Tidak ada tangga di rumah boneka "Seraphim", yang meningkatkan ruang permainan hampir 20%.

Di kedai di mana Seraphim dijual, anda boleh membeli perabot secara berasingan untuk bilik anak patung, menyusunnya di bilik, dan ia masih akan luas di dalam rumah.

Permainan ini memberi kesenangan kepada kanak-kanak perempuan, terdapat banyak khayalan dalam mengatur rumah dengan perabot yang dibeli, atau pengeluaran peralatan untuk dapur, bilik tidur, bilik bersama dengan ibu bapa atau anak-anak yang lebih besar.

12 anak patung dengan ukuran hingga 30 cm boleh tinggal di rumah dengan bebas: Barbie, Monster High, Enchantimals, Winx, Ever High, dll.

Kit ini merangkumi:

 • bahagian untuk dinding, lantai, siling;
 • kelengkapan;
 • arahan langkah demi langkah untuk memasang struktur.

Negara asal: Rusia.

Kos: 3816 rubel.

Rumah boneka SunnyWoods Seraphim

Kelebihan:

 • mainan comel, tahan lama, selesa;
 • bahan berkualiti tinggi dan mutu kerja;
 • penampilan cantik;
 • harga belanjawan.

Kekurangan:

 • kekurangan perabot mainan.

Ladang KidKraft Country 65242

Rumah permainan syarikat Amerika Kidkraft adalah sebuah pondok mewah di mana keluarga anak patung boleh tinggal. Rumah besar empat tingkat ini mempunyai sepuluh bilik, dan bahagian bawahnya ditujukan untuk garaj kereta. Set ini mengandungi semua perabot dan produk yang diperlukan yang direka untuk hidup selesa anak patung di dalamnya.

Kelebihan utama rumah ini adalah daya tarikan dan warna reka bentuk dalaman dan luaran, dimensi mengagumkan yang memudahkan kanak-kanak mengakses semua perincian struktur, kualiti bahan yang sangat baik dan banyak aksesori.

Rumah ini mempunyai ketinggian 1 m 34 cm. Diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi. Dilengkapi dengan perabot untuk semua bilik, dan garaj dengan kereta.

Bilik-bilik mempunyai ketinggian dan ruang yang cukup untuk anak patung, yang tingginya tidak melebihi 30 cm. Set ini juga merangkumi tiga puluh keping perabot, lampu kerja, piano interaktif dan banyak perincian menarik lainnya.

Negara asal: China.

Kos: 28,871 rubel.

Ladang KidKraft Country 65242

Kelebihan:

 • bahan mesra alam;
 • kayu berkualiti;
 • mainan yang sangat besar, terang, berwarna-warni;
 • sesuai untuk permainan serentak oleh banyak kanak-kanak;
 • binaan pepejal.

Kekurangan:

 • sangat mahal.

Struktur mainan plastik terbaik

KRASATOYS Cottage Svetlana 000250/000251

Permainan yang sangat baik untuk kanak-kanak perempuan berumur 3 tahun ke atas, pondok Svetlana terdiri daripada dua tingkat dan empat bilik. Bangunan ini mempunyai tingkap terang yang besar, pintu pembuka dengan pemegang dan tingkap pemandangan. Semasa permainan, anda boleh memasang tangga ke mana-mana tempat, menyusun semula meja kanak-kanak, dua kerusi, buaian dan kerusi goyang, dan tampal pelekat dengan elemen dalaman rumah.

Rumah KRASATOYS terbuat dari plastik berpori moden - poliform, yang mempunyai struktur lapang, sementara ia sangat padat dan tidak takut kelembapan.

Rumah ungu mudah dipindahkan atau digantung di dinding. Sangat fleksibel dan senang dipasang.

Bahagian-bahagiannya dilengkapi dengan kait, yang mudah dipasang tanpa alat dan aksesori tambahan.

Pembinaan mainan "Svetlana" adalah salah satu cadangan terbaik dan paling menarik. Anda tidak perlu membeli perabot untuknya. Kanak-kanak suka bahawa anak patung kecil mereka mempunyai rumah mereka yang terang, berwarna-warni dan selesa.

Negara asal: Rusia.

Kos: 1880 rubel.

KRASATOYS Cottage Svetlana 000250/00025

Kelebihan:

 • plastik berkualiti tinggi;
 • warna terang;
 • kawasan yang mencukupi;
 • sangat ringan;
 • set itu mengandungi perabot yang diperlukan;
 • pemasangan yang dipermudahkan;
 • harga rendah.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Rumah Impian Barbie FHY73

Dengan membeli rumah - impian untuk anak patung Barbie, anda dapat menghargai semua kelebihan kehidupan moden. Transformer perabot memperluas kemungkinan semasa permainan: anda boleh membuat tempat tidur dua tingkat dari sofa, mengubah meja untuk buku dan majalah menjadi tempat tidur, dan perapian menjadi pejabat, peralatan dapur menjadi kompor, rak, bekas.

Rumah ini memiliki ketinggian 120 cm dan lebar 125 cm. Struktur bangunan tiga tingkat dengan 8 bilik, lif bergerak, kolam renang dengan gelongsor, dilengkapi dengan lebih dari 70 aksesori. Ia mempunyai segalanya untuk mewujudkan fantasi gadis mana pun. Anda boleh memasukkan 4 anak patung ke dalam lif pada masa yang sama dan segera masuk ke mana-mana bilik.

Bilik dan kesan khas dibina di dalam mainan:

 • kabinet pejabat;
 • petak garaj untuk kereta;
 • kolam dengan gelongsor di dua tingkat;
 • kehadiran percikan dan air di kolam.

Ciri-ciri cahaya dan suara menambah realisme pada permainan peranan di dapur, garaj, bilik mandi.

Kehadiran suara dan cahaya disediakan oleh 3 bateri AAA.

Direka untuk kanak-kanak perempuan berumur lebih dari 3 tahun.

Pengilang: Mattel, Amerika Syarikat.

Kos: 12,800 rubel.

Rumah Impian Barbie FHY73

Kelebihan:

 • fungsi yang luas;
 • ciri bahan yang baik;
 • mengubah mainan;
 • ditetapkan dengan perabot;
 • Tema Barbie;
 • banyak bahagian mempunyai lampiran pada permukaan;
 • sebilangan besar aksesori.

Kekurangan:

 • kaki kerusi teruk;
 • pintu dari peti sejuk tidak terbuka di dalam peti sejuk;
 • tempat untuk meletakkan alat makan;
 • tidak setiap lantai mempunyai lampu gantung.

Produk kadbod terbaik

Rumah Boneka Cardboard Happy Valley

Set mainan ini terdiri daripada bahagian untuk rumah, perabot, pelekat, rhinestones dan boneka kejutan. Bahan set itu adalah kertas, kadbod, sedikit plastik. Direka untuk kanak-kanak perempuan berumur antara tiga hingga enam tahun.

Rumah lipat yang diperbuat daripada kadbod. Ia memiliki dua bilik, bilik mandi dengan pancuran dan tandas, dapur dengan meja. Bilik-bilik dilengkapi dengan perabot plastik dan pelbagai pelekat yang meniru tingkap, pintu, rak, almari pakaian. Mereka boleh dimainkan dengan boneka kecil, yang tingginya dari 5 hingga 7 cm.

Jenama Happy Valley, dihasilkan oleh LLC TD "Sima Land".

Negara asal: China.

Kos: 1680 rubel.

Rumah Boneka Cardboard Happy Valley

Kelebihan:

 • pemasangan sederhana;
 • ringan pembinaan;
 • kehadiran perabot;
 • harga berpatutan.

Kekurangan:

 • kerapuhan.

Main set yang diperbuat daripada kadbod House dengan kapal

Set permainan kadbod ini adalah salah satu siri pembangun Kota Abad Pertengahan. Setiap objek adalah permainan bebas, tetapi semuanya dapat digabungkan menjadi satu permainan besar di kota yang sama.

Set berisi rumah dengan kapal dan watak-watak dalam kostum bersejarah. Walau bagaimanapun, anda boleh menambahkan pelbagai haiwan kecil atau anak patung dari simpanan anda kepada mereka.

Pembina ini membantu mengembangkan cara berfikir, perhatian, imaginasi yang logik. Ia mengembangkan kemahiran motor tangan dan memperluas cakrawala anak. Menggalakkan pembelajaran maklumat baru.

Sangat mudah dipasang, tidak memerlukan alat tambahan. Kadbod tebal yang tahan lama menyenangkan dan senang dikumpulkan oleh anak-anak dan ibu bapa mereka.

Negara asal: Rusia.

Kos: 378 rubel.

Main set yang diperbuat daripada kadbod House dengan kapal

Kelebihan:

 • mudah;
 • kosong;
 • murah;
 • had umur yang besar - dari 3 hingga 12 tahun;
 • untuk budak lelaki dan perempuan.

Kekurangan:

 • cepat merosot.

Editor menyediakan model reka bentuk permainan terbaik untuk anak kecil, yang, menurut pembeli, mempunyai penilaian tinggi dan daya beli yang baik.

Kami dengan senang hati akan menerima komen dan maklum balas anda mengenai mainan yang ditunjukkan dalam penilaian.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *