👍 Palung pengumpan terbaik untuk tahun 2020

0

Mungkin jenis rekreasi yang paling popular dan digemari oleh penduduk lelaki di negara ini adalah memancing. Walaupun musim sejuk dan cuaca sejuk tidak dapat mengelakkan ini. Terdapat cara memancing seperti dengan umpan pancing, dan untuk ini anda perlu mempunyai pengumpan khas. Penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" telah menyediakan gambaran umum mengenai feeder terbaik untuk feeder untuk tahun 2020.

Apa itu pengumpan

Secara sederhana, ini adalah alat untuk menyebarkan umpan di dalam air untuk ikan. Penampilan alat seperti itu sama sekali berbeza, semuanya bergantung pada jenis ikan apa yang akan dimaksudkan oleh pengumpan ini.

Varieti

Saat ini ada berbagai model di pasar yang dapat dibeli oleh peminat memancing. Jenis pengumpan menentukan kemampuannya untuk mengedarkan makanan, serta jarak pemutus.

Sekiranya memancing berlaku di takungan di mana terdapat arus, maka lebih baik memilih pilihan berikut:

 • Model spiral atau springy;
 • Model berbentuk Keg;
 • Pengumpan plastik bulat;
 • Kaedah.

Model spiral

Dalam penampilan, ia kelihatan seperti lingkaran, dan di tengahnya ada batang, di mana sinker terletak. Jenis ini akan menjadi pilihan yang sangat baik ketika memancing di tasik, teluk atau kolam. Kelebihan model ini adalah kesederhanaannya, sifat aerodinamiknya yang baik, dan juga kecepatan penyebaran umpan.

Tong

Model ini diperbuat daripada logam, biasanya digunakan ketika memancing di badan air yang bertakung. Terdapat beberapa pilihan untuk pengumpan yang dijual, ini dengan dan tanpa palam. Item ini mudah digunakan dan mempunyai aerodinamik yang baik.

Diperbuat daripada plastik

Termasuk dengan pengumpan ini adalah satah membujur. Ini perlu supaya penanganan dapat mengatasi rintangan dengan mudah dan terkena tepat pada sasaran.

Metodologi

Dijual anda boleh menemui dua jenis peranti tersebut. Bentuknya berbeza - bulat dan segitiga. Sebaiknya digunakan di perairan yang tenang, kerana ia tidak akan tahan jika arus.

Cara penggunaan dengan betul

Untuk perairan yang tenang

Memancing di perairan tenang mempunyai ciri tersendiri. Air seperti itu banyak terdapat di kolam dan tasik kecil. Dalam keadaan seperti itu, kerana kekurangan aliran, umpan tidak merebak. Di dalam air seperti itu, tempat umpan terbentuk, yang menarik tangkapan ketika ditambahkan ke dalamnya bahan tambahan aromatik. Namun, kerana air yang tenang, proses ini memerlukan masa yang lama. Untuk meningkatkan penunjuk ini, anda boleh menggunakan kesan geyser. Tablet effervescent diletakkan di feeder itu sendiri, yang akan membantu menyebarkan umpan dengan lebih cepat.

Pilihan terbaik untuk memancing di perairan yang tenang adalah musim bunga. Perlu diingat fakta bahawa perlu mengisi pengumpan dengan cukup ketat dengan umpan tanah, sehingga apabila gelung dilepaskan, jisim yang tersisa di pengumpan dikeluarkan lebih cepat.

Juga, jangan lupa tentang aditif aromatik untuk menarik ikan. Sebilangan spesies bertindak balas terhadap rasa manis, sementara yang lain menyukai bau bawang putih.Komponen sedemikian harus ditambah dalam jumlah kecil.

Semasa memancing arus

Adalah lebih baik untuk memancing dalam keadaan seperti itu untuk memilih alat yang tidak akan dapat bergolek di sepanjang dasar. Penyelesaian yang sangat baik adalah produk berbentuk segi empat, segitiga atau separuh bulatan. Kerana bergolek di bahagian bawah, petunjuknya kusut, dan kemudian ini tidak akan memberi kesan.

Perlu juga diingat bahawa jika arus kuat, umpan akan cepat habis, dan anda harus mengisi umpan itu sendiri lebih kerap. Sekiranya anda menggunakan model jenis bekas, anda dapat segera menyerahkan semua makanan ke bahagian bawah, sambil tidak menarik perhatian ikan kecil dengan cara apa pun.

Memancing jarak jauh

Untuk menggunakan pengumpan pada jarak jauh, perlu mempertimbangkan parameter seperti berat. Produk sedemikian mesti mempunyai jisim yang meningkat, dan ini tidak bergantung pada kehadiran aliran atau ketiadaannya.

Sebaiknya gunakan jenis bingkai atau versi sel klasik produk.

Teknik lakonan

Sebelum mula memancing, anda perlu memberi makan mata yang telah anda pilih dan uji. Pengumpan berbentuk roket sangat sesuai untuk ini. Keanehan mereka ialah beban berada di bahagian depan, yang, ketika membuang, memungkinkan anda untuk menghindari kehilangan umpan dan menyerahkannya tepat ke sasaran.

Untuk memberi makan tempat dengan betul, anda perlu menguasai teknik lakonan yang stabil. Cara mencapainya:

 • Harap maklum bahawa kaedah "di luar bahu" yang biasa tidak akan memberi anda ketepatan yang diperlukan dan tidak akan membolehkan anda menghantar pengumpan anda ke lokasi yang anda inginkan. Sebaiknya buang dari dada.
 • Lebih baik memegang batang dengan dua tangan, dengan satu tangan memegang punggung dan yang lain memegang hujung pemegang. Dan anda perlu memegang garis dengan satu jari.
 • Bentuknya mestilah dalam kedudukan tegak tegak di dekat busur nelayan.
 • Anda perlu meluruskan lengan sebahagian, dan pada masa yang sama cuba memiringkan batang ke belakang pada masa yang sama. Anda tidak boleh melewatkan masa kawalan terhadap pegangan di semak atau tumbuh-tumbuhan di pantai.
 • Titik yang sangat penting ialah ayunan rod mesti dilakukan dengan pecutan. Untuk melakukan ini, pada peringkat terakhir, dengan susunan menegak kosong, tarik tajam pantat ke arah anda. Ini akan menimbulkan kejutan tajam pada akhir kitaran.
 • Garis harus dilepaskan pada saat joran condong ke depan dan sudut 35 hingga 45 darjah ke ufuk.
 • Pada saat itu, ketika pengumpan terbang, anda harus menaikkan batang secara menegak dan memiringkannya dengan tajam ke depan ketika pengumpan sampai ke air. Ini akan mengelakkan sentakan tajam, yang dalam kebanyakan kes akan menyebabkan klip pecah.
 • Pada masa yang sama, perlu menutup gegelung.

Melancarkan ke arah ini adalah sebahagian besar kejayaan memancing feeder.

Penilaian pengumpan untuk takungan

Pengumpan Flagman Flat BESAR

Baris keempat di antara model diambil oleh produk dari pengeluar Rusia. Ini adalah sekumpulan dua pengumpan yang mempunyai jumlah yang berbeza untuk memuatkan suapan. Alat seperti itu dapat membantu memberi makan ikan untuk berjaya memancing. Sangat sesuai untuk perairan yang tenang.

Ia mempunyai reka bentuk yang unik, kerana ia menjunam secara menegak ke bawah. Ini akan membolehkan buritan duduk di puncak, dengan itu memastikan prestasi memancing maksimum.

Mempunyai tulang rusuk yang cukup kuat, dan lokasinya memungkinkan untuk memasang boilie muncung. Maka ciri aerodinamik peranti akan bertambah baik, yang juga mempengaruhi ketepatan.

Sesuai untuk nelayan yang sudah terlatih, kerana saluran itu melalui feeder itu sendiri, dan pengalaman diperlukan untuk menggunakannya dengan berkesan.

Kos purata satu set adalah 390 rubel.

Pengumpan Flagman Flat BESAR

Kelebihan:

 • Dua pengumpan;
 • Lekapan Boilie;
 • Kos yang menarik.

Kekurangan:

 • Untuk memancing dalaman sahaja.

X-FEEDER PL GLASS TURBO TENGAH, 100 g, 35 ml

Kami memberikan baris ketiga kepada model X-FEEDER PL GLASS TURBO MIDDLE. Produk ini mempunyai sel yang besar, yang menghasilkan hasil makanan yang baik.Kerana reka bentuknya (bahagian bawah melengkung dan berat cincin) ia mempunyai prestasi penerbangan yang baik dan pendakian cepat.

Ini memungkinkan untuk memperbetulkan ketepatan lakonan walaupun di dalam takungan di mana terdapat tebal.

Ia mempunyai lug besar, yang memberikannya kemampuan untuk tetap berada di bawah. Malah arus yang kuat tidak akan menggerakkan produk. Mempunyai lapisan tahan haus, yang menyebabkan ketiadaan silau dan meningkatkan daya tahannya terhadap kerosakan mekanikal.

Kos purata ialah 220 rubel.

X-FEEDER PL GLASS TURBO TENGAH, 100 g, 35 ml

Kelebihan:

 • Ciri penerbangan yang baik;
 • Kos rendah;
 • Tiada silau.

Kekurangan:

 • Penghantaran makanan cepat.

Pengumpan Jarak Jarak Kolm 30 32 3.6

Pada baris kedua, kami meletakkan feeder dari jenama Itali, walaupun ia dihasilkan di China. Pengumpan ini membolehkan anda memberikan suapan berkualiti tinggi semasa melakukan penghantaran pada jarak jauh. Nelayan yang berpengalaman disarankan untuk menggunakan model ini di perairan yang tenang dan bertakung. Atau di sungai yang hampir tidak ada arus. Carp dan bream paling kerap tinggal di tempat-tempat seperti itu.

Pengumpan menyimpan suapan dengan baik dan tidak perlu memotong rig yang kerap.
Mungkin kelebihan terpenting dari pengumpan ini ialah ia dapat digunakan dengan mudah untuk memancing jarak jauh. Mempunyai rawatan anti karat.

Kos purata pengumpan ialah 230 rubel.

Pengumpan Jarak Jarak Kolm 30 32 3.6

Kelebihan:

 • Kos yang menarik;
 • Penggunaan jarak jauh.

Kekurangan:

 • Cukup ringan.

Kaedah rata tangan oren

Kami memberikan tempat pertama untuk produk Orange Hand Flat Method. Ia mempunyai beberapa bentuk pelepasan dengan berat yang berbeza dari 30 hingga 60 gram atau dari 70 hingga 100 gram. Perlu diperhatikan bahawa tanpa mengira jisim, dimensi pengumpan itu sendiri tetap tidak berubah dan sama dengan 51x28 mm. Hanya ketebalan logam sahaja yang berubah pada peranti sedemikian.

Rupa-rupanya, reka bentuk ini serupa dengan selipar rumah, di mana hanya satu sisi yang terbuka. Melalui bahagian terbuka, palung dipenuhi dengan pelbagai jenis makanan dan bijirin pelengkap.

Oleh kerana ketiadaan pengeras, mungkin untuk memasang boilie di mana sahaja, hanya tempat yang ditentukan bergantung pada diameter boilie itu sendiri.

Apa yang membuat lampiran ini menonjol dari yang lain adalah walaupun seorang pemula dapat menggunakannya. Oleh kerana kit sudah dilengkapi dengan putar standard, yang memudahkan pemasangan kord.

Ciri utama adalah bahagian tertutup. Hanya terdapat 6 lubang pada peranti itu sendiri, yang menyumbang kepada pencucian makanan pelengkap secara beransur-ansur, walaupun ia sangat basah.

Sekiranya anda hanya menggunakan makanan yang mahal, ini akan menjimatkan anda kerana penggunaannya rendah.

Kos purata ialah 120 rubel.

Kaedah rata tangan oren

Kelebihan:

 • Kos rendah;
 • Anda tidak boleh membeli acuan;
 • Sesuai untuk pemula;
 • Pencucian makanan secara beransur-ansur.

Kekurangan:

 • Dengan pemadatan makanan yang lemah, ia dapat terbang keluar ketika dibuang.

Penilaian pengumpan untuk memancing semasa

IVVA Ivva Sport

Baris ketiga dihuni oleh model Ivva Sport. Pengumpan ini tergolong dalam kategori berat, beratnya 100 gram. Sesuai untuk lontaran pada jarak sederhana, hingga 80 meter.

Berkat dasar yang licin, umpan dimampatkan dengan baik dan dengan demikian memastikan pengagihan makanan secara beransur-ansur. Model ini mempunyai bentuk silinder, dan mesh terbuat dari jalur keluli, sehingga memberikan kekuatan yang meningkat.

Produk ini mempunyai lapisan serbuk berkualiti baik yang melindungi logam dari kakisan, yang sangat penting kerana alat ini sentiasa berada di dalam air. Ini memiliki warna hitam, yang memungkinkan untuk menyamarkan muncung di dasar tasik. Bagus untuk memancing di mana ada semasa.

Model ini mempunyai pembawa muatan, dalam jumlah 6 keping, yang memungkinkannya tetap tenang di satu tempat. Struktur monolitik memungkinkan untuk tidak meruntuhkan keseluruhan struktur dengan sapuan yang kuat dan tajam.

IVVA Ivva Sport

Kelebihan:

 • Pembinaan logam satu bahagian;
 • Terdapat 6 lug;
 • Harga menarik.

Kekurangan:

 • Percikan besar di perairan cetek menyebabkan menakutkan ikan.

FC Vegas Oval besar 80g

Kami memberi tempat kedua dalam penarafan untuk model yang dapat digunakan baik di takungan dengan arus yang kuat dan di air yang tenang. Perbezaannya dari banyak wakil penilaian kami adalah bahawa ia terbuat dari plastik.

Terdapat putar terpasang, serta peningkatan kapasitas untuk meletakkan makanan dengan lubang berbentuk bujur. Anda boleh memuatkan umpan dasar dari pecahan kehalusan yang berbeza.

Ciri khasnya ialah kehadiran sayap untuk meningkatkan aerodinamik. Ini seterusnya menyumbang kepada ketepatan dan peningkatan jarak pemutus. Model ini mempunyai ciri tersendiri dan praktikal sangat diperlukan dalam keadaan memancing. Oleh kerana ia adalah plastik, ia memberikan pendakian hampir seketika ke permukaan.

Anda boleh menggunakan pengumpan ini semasa memancing ikan mas. Ini menunjukkan bahawa ia boleh digunakan di kawasan yang terlalu banyak, di mana banyak produk lain mungkin menghadapi masalah dengan kehilangan perkakas.

Harga purata ialah 100 rubel.

FC Vegas Oval besar 80g

Kelebihan:

 • Muncul dengan cepat;
 • Kehadiran sayap aerodinamik;
 • Peningkatan ketepatan lontaran;
 • Gunakan di kawasan yang terlalu banyak.

Kekurangan:

 • Tidak dikenali.

Sukan rig

Baris pertama tergolong dalam model Rig Sport. Struktur model ini menyerupai silinder, yang terdiri daripada tujuh cincin yang terbuat dari logam, dan juga diperkuat dengan jambatan. Ia diperbuat sepenuhnya dari logam dan mempunyai gelung di hujungnya untuk memperbaiki kordnya.

Pangkalan di palung masuk ke dalam bingkai, yang memungkinkannya menahan goncangan terhadap sumur air. Borang pelepasan membolehkan anda memilih kategori berat yang sesuai untuk anda. Penyebaran beratnya adalah dari 40 hingga 100 gram. Ini akan membolehkan anda memancing dari 60 hingga 120 meter.

Ciri khas juga dapat dianggap sebagai fakta bahawa pusat graviti peranti dialihkan, dan ini memungkinkan untuk membuat lontaran tepat tanpa berpusing.

Ia berwarna hitam dan dengan itu menjadi hampir tidak dapat dilihat di bahagian bawah dan dengan itu tidak memberikan silau apabila terkena cahaya matahari. Warna ini membantu ikan untuk tidak memperhatikan badannya sendiri, tetapi hanya menumpukan pada makanan yang menyebar. Terdapat kait beban yang membolehkan peranti tetap di tempatnya dan menghalangnya sepenuhnya tenggelam ke dasar yang berlumpur.

Oleh kerana bingkai dibuat sebagai jaring, umpan disimpan dengan baik di dalam palung dan pelepasannya secara beransur-ansur dipastikan.

Menurut para pakar, lebih baik menerapkan model ini pada arus yang besar.

Kos purata ialah 85 rubel.

Sukan rig

Kelebihan:

 • Tidak diperlukan acuan;
 • Pembinaan satu bahagian;
 • Ekonomi;
 • Berpatutan.

Kekurangan:

 • Tidak ada putar.

Kesimpulannya

Tidak kira di mana anda ingin menggunakan kaedah memancing teknologi seperti itu, anda harus memberi perhatian bukan hanya pada reka bentuk pengumpan, tetapi juga pada keseluruhan set. Ia mesti seimbang dan sesuai dengan keadaan kawasan perikanan tertentu.

Sebagai contoh, jika anda yakin bahagian bawahnya berlumpur, anda harus memilih model dengan bebola busa yang dapat membuat mata kail tetap terapung, kerana walaupun model yang paling mahal tidak akan dapat menangkap ikan dengan cangkuk yang terendam di dalam lumpur.

Perlu juga diingat bahawa ini adalah kaedah memancing yang paling sukar. Malah nelayan yang berpengalaman tidak dapat melakukan aktiviti memancing dengan segera.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini