Belanja dalam talian terbaik untuk perkakas rumah dan elektronik untuk tahun 2020

0

Membeli-belah dalam talian untuk kadar kehidupan moden menjadi jenis perkhidmatan yang mudah. Berada di mana sahaja, mempunyai akses ke Internet, anda dapat dengan cepat mencari barang yang perlu dibeli untuk kediaman anda.

Kedai dalam talian pertama muncul di Rusia pada tahun 1994 dan menjual produk buku.

Kriteria pilihan

Semua rantai utama barangan rumah dan elektronik memberi peluang untuk mempelajari katalog produk, membandingkan harga, dan membaca ulasan.

Banyak yang menawarkan potongan harga, penyertaan dalam promosi, dan pengaturan pengiriman ketika membuat pesanan. Namun, apa yang perlu dicari ketika memilih produk di laman web ini?

Senarai beberapa perkara:

 • Julatnya adalah salah satu faktor utama. Semakin banyak kategori peralatan ditunjukkan dalam katalog, semakin banyak barang dapat dipesan di satu kedai, yang akan menjimatkan penghantaran.
 • Bonus yang terkumpul semasa pembelian membantu mengurangkan kos produk. Program kesetiaan juga memberi peluang untuk membeli peralatan yang diperlukan dengan potongan harga.
 • Terma penghantaran. Terdapat dua jenis: di kedai runcit (percuma) atau penghantaran ke rumah. Dalam kes terakhir, jumlah pembayaran bergantung pada nilai barang atau jarak.
 • Antaramuka juga mempengaruhi pilihan pembeli. Semakin mudah untuk menavigasi laman web, semakin cepat produk yang diinginkan akan dijumpai. Beberapa kedai menawarkan fungsi "membandingkan", yang sangat mudah apabila memilih model yang tepat. Reka bentuk laman web juga penting.

Kami menawarkan penerangan mengenai kedai dalam talian peralatan rumah tangga dan digital yang paling terkenal.

Penerangan mengenai kedai dalam talian

Taman Teknologi

Merupakan rangkaian terbesar yang merangkumi kedai runcit: TC "Your House", Technopark, Cybermarket, Boxberry - tempat penghantaran barang, yang terletak di 4000 bandar di Rusia.

Terdapat 80 kedai runcit di Moscow, St. Petersburg dan bandar-bandar Rusia yang lain. Syarikat ini memulakan sejarahnya pada tahun 1992.

Syarikat ini menyediakan perkhidmatan kelas pertama. Sumber Internet menawarkan produk jenama terkenal, serta perkhidmatan berikut:

 • Penghantaran percuma ke bandar jenama peralatan rumah tangga: Bork, Dyson, Bissell, Laurastar. Di Moscow, pelbagai jenisnya lebih pelbagai dan lebih luas.
 • Sistem bonus terkumpul - 5% dari kos. Pembelian seterusnya boleh dibayar secara keseluruhan atau sebahagian dengan bonus.
 • Kupon dan sijil membolehkan anda mendapat potongan harga untuk pembelian anda.
 • Untuk pembayaran tambahan - pemasangan peralatan.
 • Membuat pinjaman dalam talian dalam masa 5 minit atau secara ansuran.
 • Dijamin pertukaran dan pengembalian barang dalam masa 7 hari. Fungsi ini dijalankan berdasarkan masalah.
 • Perkhidmatan VIP menyediakan pembeli dalam masa 72 jam untuk menyelesaikan masalah: hapuskan kerosakan atau tukar peralatan.

Antara muka laman web dibina dengan senang, senang dilayari dan mencari salinan peralatan yang diingini. Terdapat fungsi yang sesuai untuk membandingkan beberapa model satu produk. Pelawat laman web ini berpeluang berkenalan dengan perkembangan inovatif di dunia.

Kelebihan:

 • Antara muka laman web yang selesa;
 • Perbandingan mengikut parameter;
 • Barangan perkakas rumah baru.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Laman web: http://technopark.ru/

Peti sejuk.ru

Kedai ini menawarkan peralatan rumah dari pengeluar domestik dan asing untuk dijual. Syarikat ini memulakan aktivitinya pada tahun 2003, dan perdagangan luar talian masih 10 tahun yang lalu.

Fokus utama adalah penjualan peti sejuk.Setiap model peralatan rumah tangga dapat dilihat dalam bentuk 3D, bahkan melihat ke dalam. Produk yang dibeli boleh dihantar ke mana-mana kawasan. Penghantaran dibuat di laman web, kosnya bergantung pada jarak dan dimensi. Pemasangan peralatan yang dibeli di kedai dilakukan oleh pakar pusat servis rasmi pengeluar, yang alamatnya boleh didapati di kad jaminan.

Tawaran promosi:

 • Semasa membeli barang bernilai lebih dari 10,000 rubel. kad diskaun dikeluarkan secara automatik, yang merangkumi tiga tahap potongan: 5%, 7% dan 10%.
 • Sebilangan bayaran balik sebahagian dengan bonus "Terima kasih" semasa membayar dengan kad Sberbank;
 • Program Bonus Aeroflot;
 • Kemungkinan memperoleh kad plastik "Mnogo.ru", yang bekerjasama dengan program bonus perjalanan antarabangsa "Miles & More";
 • Kad Halva dari Sovcombank akan memberi peluang untuk membeli peralatan secara ansuran selama beberapa bulan.

Di laman web ini, mana-mana pembeli boleh memesan lukisan seni unik peti sejuk, ketuhar dan peralatan rumah tangga yang dibeli.

Antaramuka laman web memberi peluang kepada pembeli untuk mengetahui tempat penjualan di bandarnya, wilayahnya. Untuk sentiasa mengetahui produk baru, anda boleh melanggan dan menerima maklumat terkini yang diperlukan.

Mendapat di halaman pertama laman web kedai, garis keseluruhan keseluruhan dipaparkan. Ini sesuai untuk mencari produk yang diingini dengan cepat.

Kelebihan:

 • Paparan produk dengan putaran 360̊;
 • Memesan lukisan seni;
 • Bonus yang menguntungkan semasa pembelian.

Kekurangan:

 • tidak

Alamat laman web: https://www.holodilnik.ru

El Dorado

Kedai yang tidak asing lagi bagi ramai, di mana anda boleh membeli peralatan dengan harga murah. Pakar syarikat sentiasa memantau kos produk serupa dari pesaing. Sekiranya pembeli menemui peralatan dengan harga yang lebih murah, maka kedai akan mengurangkan kos untuk nilai ini, dan perbezaannya akan dikreditkan kepada pembeli sebagai bonus.

Kedai menghantar barang ke tempat yang ditentukan oleh pembeli, adalah mungkin untuk memesan penghantaran segera. Pemasangan, konfigurasi dan penyelenggaraan peralatan dilakukan dengan bayaran tambahan.

Dalam sebulan setelah pembelian, peralatan dapat ditukar atau dikembalikan (syarat di laman web). Program bonus membolehkan anda membayar hingga 50% dan bahkan hingga 100% dari nilai dengan bonus terkumpul.

Kelebihan:

 • Perkhidmatan dan penghantaran berkualiti tinggi;
 • Program bonus yang menguntungkan.

Kekurangan:

 • Terdapat masalah dengan pemulangan;
 • Reka bentuk laman web yang tidak ekspresif.

Video M

Rangkaian runcit peralatan rumah tangga terbesar telah beroperasi di Rusia sejak tahun 1993, dan kedai dalam taliannya dibuka pada tahun 2001. M.Video adalah rangkaian runcit pertama di negara ini yang menerapkan prinsip pendekatan omnichannel terhadap penjualan.

Ia berlaku pada tahun 2014. Pelbagai, harga dan perkhidmatan berada pada tahap yang sama apabila dibeli di kedai dan dalam talian. Pembeli boleh memilih produk di laman web, dalam aplikasi mudah alih atau langsung di kedai.

Laman web kedai mempunyai tab yang tidak biasa: M. Kamus, yang mengandungi istilah kategori produk yang popular, tafsirannya dan tawaran untuk dijual.

Di portal dalam talian kedai, ada kemungkinan untuk memesan peralatan yang diperlukan dan menerimanya dalam 15 minit, anda hanya perlu mencari kedai berhampiran. Terdapat perkhidmatan penghantaran kurier pada hari pembelian atau pada waktu yang sesuai untuk pembeli.

Kedai dalam talian memberi peluang untuk membuat pesanan awal untuk barang yang belum tiba di kedai. Peralatan boleh dikeluarkan secara kredit atau secara ansuran.

Sebelum memilih model yang anda suka, anda boleh membaca ulasan pelanggan dan ulasan pakar.

Kedai ini secara berkala menawarkan pelbagai promosi, potongan harga, bonus di laman web ini, dengan mana anda boleh membayar sebahagian atau sepenuhnya untuk pembelian seterusnya.

Sekiranya pembeli menemui model yang sama dengan harga yang lebih rendah, kedai wajib mengurangkan kos atau menebus perbezaannya. Promosi ini sah walaupun 14 hari selepas pembelian.

Selepas pesanan dalam talian pertama, pembeli menerima kad yang membolehkannya mengambil bahagian dalam penjualan tertutup, dalam beberapa promosi produk dapat diterima sebagai hadiah atau dengan harga yang sangat rendah.

Kelebihan:

 • Pelbagai jenis;
 • Program kesetiaan;
 • Pra-pesanan.

Kekurangan:

 • Tidak dapat dikesan.

Pautan Bandar

Ini adalah rangkaian peralatan elektronik dan isi rumah terbesar di Rusia dan merupakan sebahagian daripada Kumpulan Syarikat Merlion (sebuah syarikat besar Rusia dalam pasaran peralatan IT, isi rumah dan digital). Kedai ini beroperasi sejak 2008, mempunyai tempat penghantaran di 360 bandar dan lebih daripada 650 kedai.

Antara perkhidmatan yang ditawarkan: pemasangan, pemasangan peralatan, pemilihan bahan habis pakai, pelbagai perkhidmatan digital (keselamatan, tandatangan elektronik). Di laman web ini, anda dapat mengatur pinjaman atau pelan ansuran dengan cepat - memerlukan sedikit masa. Pelan ansuran boleh berkisar antara enam bulan hingga 2 tahun.

Dengan bantuan fungsi pinjaman dalam talian, pembeli akan dapat mengisi permohonan pinjaman.

Bagi pelanggan korporat, laman web ini berpeluang memilih semua yang diperlukan untuk peralatan pejabat secara interaktif.

Pelanggan tetap akan dapat mengeluarkan kad kelab peribadi. Ini memberi anda peluang untuk berpartisipasi dalam program kesetiaan - sekumpulan tindakan dan aktiviti yang membolehkan anda melakukan pembelian dengan harga yang lebih rendah, menerima bonus dan membayar barang bersamanya, dan banyak lagi.

Laman web kedai disertakan dengan antara muka yang boleh diakses. Perkhidmatan sokongan berfungsi sepanjang masa.

Kelebihan:

 • Pelbagai;
 • Promosi tetap untuk menarik pelanggan;
 • Perkhidmatan pemasangan dan pemasangan.

Kekurangan:

 • Reka bentuk sederhana

DNS

Rangkaian runcit Rusia yang mengkhususkan diri dalam teknologi digital - penjualan dan pemasangan. Selain itu, di kedai dalam talian, anda boleh mengambil peralatan rumah tangga untuk barang keperluan rumah dan pejabat lain, barang automatik, alat.

Reka bentuk dan navigasi di laman web difikirkan dan dibuat semudah mungkin bagi setiap pengunjung.

Fungsi "Bandingkan" akan membantu anda memilih produk berdasarkan kriteria tertentu. Laman web ini juga mempunyai bahagian yang mudah mengenai pemilihan peralatan dapur dengan gaya yang sama dengan skema pemasangan.

Laman web kedai dibezakan dengan navigasi yang mudah, yang membolehkan anda melihat beberapa produk dan alat yang sedang beroperasi.

Bahagian yang berasingan mengesyorkan produk dengan potongan harga, ansuran, program bonus ProZaPass. Anda boleh memilih satu set peralatan yang dipilih khas dengan harga yang murah.

Selain menjual perkhidmatan, di laman web ini anda boleh memesan pembaikan, mengeluarkan pengembalian atau pertukaran peralatan. Kedai ini mempunyai pusat servis sendiri di 226 bandar.

Kelebihan:

 • Pusat khidmat anda;
 • Pencarian laman web yang sesuai;
 • Program kesetiaan, ansuran, bonus.

Kekurangan:

 • Tidak dikenali.

RBT.ru

Ini adalah rangkaian yang menyatukan salon digital, kedai dalam talian dan pusat perkhidmatan yang diperakui. Ini adalah kedai dalam talian pertama di South Urals, yang muncul pada tahun 2000 di Chelyabinsk.

Kedai-kedai ini terletak di 170 bandar di Rusia. Harga di pasar raya besar dan kedai dalam talian adalah sama.

Katalog dibahagikan kepada beberapa kategori, di mana anda boleh memilih peralatan yang diperlukan berdasarkan anggaran anda sendiri. Terdapat fungsi perbandingan yang membantu anda membuat pilihan berdasarkan pilihan anda.

Semasa melihat, pembeli tidak hanya melihat ciri-ciri, tetapi juga maklumat berguna mengenai produk yang dipilih. Contohnya, bagaimana memilih peti sejuk dan apa yang perlu dicari.

Apabila membeli barang bernilai lebih dari 1000 rubel, penghantaran adalah percuma. Laman web kedai memperkenalkan syarat pertukaran atau pengembalian barang.

Pada salah satu tab, anda dapat membiasakan diri dengan syarat perjanjian Perkhidmatan Ekspres selama 2, 3, 5 tahun.

Kedai ini mengadakan pelbagai promosi yang membolehkan anda membeli peralatan dengan potongan harga. Dengan bergerak di sekitar laman web ini, anda dapat dengan mudah mencari produk yang diinginkan dan mengetahui tentang produk baru.

Kelebihan:

 • Navigasi yang selesa;
 • Sokongan perkhidmatan;
 • Program kesetiaan.

Kekurangan:

 • Tidak dikenali.

Aliexpress

Pasaran multinasional terbesar untuk penjualan barang dari China, Rusia, Turki dan negara-negara lain. Kedai dalam talian adalah sebahagian daripada pegangan Alibaba.Ini adalah pasaran elektronik di mana pelbagai penjual China mempamerkan produk mereka, baru.

Harus diingat bahawa barang dari jenis yang sama mungkin berbeza dari segi ciri dan kualiti - bagaimanapun, persaingan antara penjual sangat sukar dan masing-masing berusaha untuk mengambil tempatnya dan mendapatkan keuntungan semaksimum mungkin.

Perhatian khusus diberikan kepada alat, di sini anda boleh membeli jenama yang biasa dengan harga yang berpatutan. Kelebihan Aliexpress ialah banyak produk disajikan dalam bahasa Rusia.

Kedai ini sentiasa memberikan potongan harga sehingga 95%. Penjualan individu diatur dalam blok khas.

Sebilangan besar produk di laman web ini ditawarkan oleh penjual dengan penghantaran percuma. Kedai dalam talian memberi pelanggan perlindungan pembayaran menggunakan sistem Escrow, di mana dana tidak akan dipindahkan kepada penjual sehingga pembeli menerima barang mereka dan memberikan kebenaran untuk memindahkan wang tersebut.

Antara muka laman web kedai memudahkan untuk memilih produk yang diinginkan dan membuat pembayaran. Pembeli harus mengambil kira bahawa kualiti produk bergantung pada harganya; seseorang tidak boleh tergoda untuk membeli sesuatu yang tidak berharga.

Kelebihan:

 • Pelbagai;
 • Perlindungan pembayaran;
 • Penerangan dalam bahasa Rusia.

Kekurangan:

 • Kelewatan penghantaran mungkin berlaku;
 • Risiko menerima barang bukan asli.

OLDI

Kedai dalam talian telah menjual elektronik selama lebih dari 25 tahun. Tempat pengambilan terletak di banyak bandar di Rusia, dan terdapat kedai elektronik yang besar di Moscow dan St Petersburg.

Di laman web kedai, anda boleh memesan perkhidmatan untuk menyambung, memperbaiki, memodenkan peralatan yang dibeli. Penghantaran juga diproses di halaman kedai, pembayaran dibuat secara automatik. Syarikat ini memberi peluang untuk menggunakan perkhidmatan Moneyback, dengan bantuan barang yang dibeli di kedai dapat dikembalikan atau ditukar dalam 14 hari.

Setelah menyertai kelab OLDI, pembeli menjadi ahli program bonus. Laman web kedai senang dilayari, tekniknya senang dicari dan direka.

Kelebihan:

 • Banyak pilihan elektronik;
 • Navigasi laman web yang mudah.

Kekurangan:

 • tidak ditemui

Untuk memilih perkakas rumah atau alat, anda tidak perlu mengunjungi kedai itu sendiri. Kedai dalam talian akan membantu anda melakukan ini dengan cepat tanpa meninggalkan rumah anda. Kami berharap artikel kami dapat berkenalan dengan sebilangan daripada mereka.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *