Dunia interaktif terbaik untuk tahun 2020

0

Adakah anda tertanya-tanya bagaimana memikat anak dengan geografi? Atau adakah dia sendiri menunjukkan minat terhadap sains ini, dan anda mahu menolongnya? Kemudian beri dia dunia interaktif. Mempelajari geografi lebih menyeronokkan dengan peranti moden ini. Dan penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" telah menyediakan gambaran keseluruhan model glob interaktif terbaik untuk anda pada tahun 2020.

Alat atau kerosakan yang berguna?

Dunia interaktif adalah peranti elektronik. Bahagian atasnya kelihatan seperti panduan belajar klasik, sementara pangkalannya mempunyai komputer mini. Unit komputer diprogramkan dan mempunyai hubungan dengan permukaan bola menggunakan pen khas. Dengan menekan pena di negara, bandar, sungai atau objek menarik lainnya di dunia, anda dapat mengetahui maklumat terperinci mengenainya.

Bergantung pada model, bola interaktif dilengkapi dengan banyak ciri. Maklumat boleh disampaikan dalam pelbagai bahasa, ada kemungkinan untuk mengemas kini bahan latihan melalui Internet, kehadiran lampu latar dan banyak lagi. Selain permukaan Bumi, ada model di pasar untuk mempelajari langit berbintang.

Sebab untuk membeli peranti interaktif

Terdapat sekurang-kurangnya lima sebab untuk membeli dunia interaktif untuk anak anda atau sebagai hadiah untuk abang, kakak atau anak saudara anda.

Pertama. Maklumat disampaikan dengan cara yang menarik. Anak tidak akan bosan. Di samping itu, kanak-kanak menyukai pelbagai alat, jadi biarkan ia menjadi alat pembelajaran dan bukan tablet dengan mainan.

Kedua. Pengilang mengambil kira hakikat bahawa maklumat perlu disampaikan dengan cara yang berbeza untuk kanak-kanak dan remaja kecil. Oleh itu, banyak model menyediakan ketersediaan bahan latihan sesuai dengan beberapa kategori umur. Berkat ini, tidak perlu membeli dua alat yang berbeza jika ada anak-anak dengan perbezaan usia yang besar di rumah.

Ketiga. Dengan bantuan dunia, anda dapat mempelajari bahasa asing. Banyak pengeluar merakam bahan latihan dalam pelbagai bahasa. Oleh itu, setelah mendengar dan menghafal maklumat dalam bahasa Rusia, anda dapat sekali lagi mendengarkannya dalam bahasa asing, sambil menghafal kata-kata baru dan sebutannya.

Keempat. Mempelajari geografi dengan dunia melatih memori visual dan memperluas pandangan dunia anda.

Kelima. Sebilangan dunia menyediakan keupayaan untuk mengemas kini maklumat menggunakan PC. Bahan-bahannya akan sentiasa relevan dan anda tidak perlu menyemak semula dan mencarinya sendiri.

TOP dunia interaktif terbaik untuk tahun 2020

Interaktif politik dunia Oregon Scientific SG268R Adventure AR

Oregon Scientific SG268R Adventure AR adalah ensiklopedia geografi keseluruhan untuk kanak-kanak dari 5 tahun. Peranti ini akan memberitahu beribu-ribu fakta menarik tentang negara dan bandar, mengenai jumlah orang yang tinggal di tempat tertentu, mengenai bahasa apa yang dituturkan di negara yang berbeza. Anak belajar banyak perkara baru. Nama ibu kota, sungai, tasik, gunung - sekarang semua ini tidak asing lagi bagi penjelajah muda.

Semua bahan disuarakan dalam dua bahasa - Rusia dan Inggeris. Dan untuk menjadikan latihan lebih menarik, terdapat 19 permainan yang berbeza. Sebagai contoh, semasa permainan, anda dapat membandingkan dua negara.Oleh itu, pengetahuan akan diasimilasi dengan lebih baik, dan kanak-kanak itu juga akan menguasai analisis perbandingan.

Kawalannya intuitif dan pelajar akan dapat mengatasi sendiri. Interaksi dengan peranti berlaku menggunakan pen pintar. Anda hanya perlu menyentuhnya ke dunia atau platform untuk mendapatkan maklumat mengenai lokasi yang dipilih. Platform ini memperlihatkan pemandangan negara yang diperbesar untuk penduduknya, kumpulan peranti tertentu dibuat. Pendekatan ini membantu memberi tumpuan kepada kajian terperinci mengenai tanah asli dan jiran terdekatnya.

Kuasa dibekalkan dengan tiga bateri AAA, yang membolehkan anda membawa alat secara bebas. Juga, peranti ini mempunyai aplikasinya sendiri yang membuka dunia augmented reality bagi pengguna.

Kos purata: 6 989 rubel.
Negara jenama: Amerika Syarikat.

Interaktif politik dunia Oregon Scientific SG268R Adventure AR

Kelebihan:

 • mudah;
 • stabil;
 • umur dari 5 tahun;
 • bahan kira-kira 220 negara;
 • 4000 topik pendidikan;
 • fungsi kemas kini maklumat;
 • 19 permainan untuk pembelajaran dan hiburan;
 • semua bahan dipersembahkan dalam dua bahasa.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Oregon Scientific SG338R ExplorerAR

Oregon Scientific SG338R ExplorerAR adalah salah satu model dunia interaktif politik terbaik. Keunikannya terletak pada kenyataan bahawa ia terbuka. Dengan membuka bola, pengguna akan melihat struktur dalaman Bumi di satu sisi, dan sistem suria di sisi lain. Seperti bahagian luar bola, bahagian dalamnya juga interaktif. Oleh itu, si anak berpeluang untuk mempelajari bukan hanya permukaan Bumi, tetapi juga usus, serta planet-planet di sekitarnya.

Dan dengan memasang aplikasinya pada telefon pintar atau tablet, seorang penyelidik muda mendapat satu lagi bonus menarik - kenyataan tambahan. Fungsi ini berfungsi dengan sangat sederhana, hanya mengimbas lokasi yang dipilih dan pemandangannya, fauna dan tarikannya akan muncul di skrin.

Untuk mempelbagaikan pengalaman belajar, Oregon Scientific telah melengkapkan dunia dengan permainan pendidikan. Dan memandangkan maklumat itu dirasakan berbeza bergantung pada usia anak, kaedah penyampaian bahan dibahagikan kepada 3 kumpulan umur.

Peranti ini memerlukan tiga bateri AAA. Kit ini mengandungi arahan dalam bahasa Rusia. Sesuai untuk kelas dengan kanak-kanak dari 5 tahun.

Kos purata: 12,990 rubel.
Negara jenama: Amerika Syarikat.

Oregon Scientific SG338R ExplorerAR

Kelebihan:

 • mudah;
 • lebih 20,000 fakta;
 • menyokong 6 bahasa;
 • sesuai untuk kanak-kanak dari 5 tahun;
 • 42 permainan untuk pembelajaran yang menarik;
 • terdapat tiga kumpulan umur;
 • adalah mungkin untuk mengemas kini maklumat melalui Internet.

Kekurangan:

 • harga tinggi.

Model Langit Berbintang Oregon Scientific SG18-11

Oregon Scientific SG18-11 adalah pilihan terbaik bagi mereka yang menginginkan satu peranti mempunyai fungsi yang paling banyak. Model SG 18-11 serentak dua bola dalam satu: planet Bumi dan langit berbintang.

Bagaimana ia berfungsi? Sekiranya terdapat pencahayaan di dunia, peta dunia ditunjukkan, dan dalam kegelapan, anda boleh menghidupkan lampu latar dan kemudian langit berbintang dipaparkan di atas bola. Peta bintang menunjukkan 88 buruj yang diakui oleh Kesatuan Astronomi Antarabangsa. Apabila aplikasi khas dipasang pada tablet atau telefon pintar, pengguna akan menerima fungsi augmented reality. Dalam mod ini, dunia pintar akan mengenali penjelajah muda dengan flora dan fauna dari pelbagai tempat, dengan pemandangan bandar dan iklim mereka.

Alat pendidikan sesuai untuk kanak-kanak dari semua peringkat umur, bermula dari usia 5 tahun. Berfokus pada khalayak yang luas, pengeluar telah melengkapkan model ini dengan maklumat dalam format yang berbeza: kisah menarik dan cerita mengenai bintang dan buruj, banyak bahan menarik mengenai planet Bumi. Juga dalam format pengajaran, 30 permainan digunakan, dari mana anak-anak belajar tentang zon waktu, benua, negara, penguasa mereka, mengenai bahasa dunia, dan banyak fakta dan penemuan menakjubkan lainnya.

Dengan Oregon Scientific SG18-11 Globe, ibu bapa tidak akan mempunyai masalah lagi untuk menjadikan anak-anak mereka sibuk dengan pelajaran mereka.

Kos purata: 11,790 rubel.
Negara jenama: Amerika Syarikat.

Model Langit Berbintang Oregon Scientific SG18-11

Kelebihan:

 • 30 permainan pendidikan;
 • terdapat memori terbina dalam 64 megabait;
 • peta dunia dan langit berbintang dalam satu peranti;
 • keupayaan untuk mengemas kini maklumat melalui Internet.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

DUNIA GLOBE "ENCYCLOPEDIA VIRTUAL"

Syarikat Globe World telah mengembangkan dunia politik augmented reality interaktif dengan kacamata VR. Setelah memasang aplikasi khas pada tablet atau telefon pintar dan membukanya, pengguna melihat tiga bahagian: ruang, perjalanan dan lautan. Setiap bahagian mempunyai pahlawan maya sendiri, yang mengiringi penyelidik ke dunia di angkasa lepas, negara-negara yang jauh dan kedalaman laut.

Tetapi kelebihan utama peranti ini adalah cermin mata realiti maya. Dengan bantuannya pelbagai fenomena semula jadi dan objek dapat dilihat. Contohnya, melalui aplikasi, anda boleh memilih beberapa mercu tanda dan memakai kacamata VR untuk memeriksanya dengan teliti dari semua pihak.

Menurut pembeli, model ini adalah yang terbaik dalam kategori harganya. Dan berkat penyampaian maklumat dengan cara yang suka bermain, kanak-kanak senang belajar dan mempelajari geografi.

Kaki kayu memastikan bahawa peranti tetap terpaku di atas meja. Lampu latar memerlukan kuasa bateri. Peranti ini dibungkus dalam kotak kadbod yang cantik dan terang, dan akan menjadi hadiah yang sangat baik untuk kanak-kanak untuk sebarang keadaan.

Kos purata: 2,280 rubel.
Negara jenama: Rusia.

DUNIA GLOBE "ENCYCLOPEDIA VIRTUAL"

Kelebihan:

 • lampu latar;
 • pendirian kayu stabil;
 • penyampaian maklumat dengan cara yang suka bermain;
 • cermin mata realiti maya disertakan.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Globen fizikal-politik dunia 320 mm

Dengan Globen 320 mm, anda boleh mula mempelajari geografi dari usia tiga tahun. Penyampaian maklumat adalah menyeronokkan dan sangat menarik. Dengan memasang aplikasi khas pada tablet, ibu bapa perlu sedikit sebanyak membantu anak-anak agar tidak tersesat dalam perjalanan ke pengetahuan. Baiklah, lelaki yang lebih tua akan mengetahuinya dengan cepat.

Dalam aplikasi itu, pengguna muda akan menemui pahlawan maya yang akan menceritakan kisah menakjubkan mengenai kehidupan di bumi dan di bawah air. Kisah-kisah mereka mengandungi banyak maklumat bukan hanya tentang kehidupan moden, tetapi juga tentang masa-masa yang jauh, ketika tidak ada manusia di planet kita. Penyelidik muda akan mempelajari banyak perkara menarik mengenai pemandangan dari pelbagai negara, mengapa tidak ada yang tumbuh di padang pasir, dan mengapa dinosaur menjadi pupus. Dan banyak lagi perkara menarik mengenai kehidupan di Bumi.

Diameter bola adalah 32 cm, dan permukaannya lega dan sesuai dengan pemandangan alam. Tempat berdiri stabil. Terdapat juga lampu latar terang yang memerlukan kuasa utama dan mengubah peta fizikal menjadi peta politik.

Kos purata: 1.355 rubel.
Negara jenama: Rusia.

Globen fizikal-politik dunia 320 mm

Kelebihan:

 • dinaikkan;
 • diameter 32 cm;
 • ada lampu latar;
 • augmented reality;
 • Banyak maklumat;
 • bentuk permainan penyampaian maklumat;
 • boleh dijadikan lampu malam.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Oregon Scientific Interactive Augmented Reality MYTH Globe

Alat universal yang menunjukkan peta dunia pada siang hari dan 88 buruj langit malam pada waktu malam dengan lampu latar menyala. Dengan menggunakan aplikasi augmented reality, ibu bapa berpeluang menunjukkan kepada anak-anak mereka tarikan dunia, serta flora dan fauna di wilayah tertentu.

Anda juga dapat melihat dinosaur dan haiwan lain yang pupus lama dalam video. Dan pelajari banyak fakta baru mengenai masa lalu dan masa kini planet kita. Di samping itu, dengan cara yang suka bermain, kanak-kanak akan belajar bahasa apa yang mereka bercakap di negara tertentu, wang apa yang digunakan penduduknya dan makanan apa yang mereka makan.

Dan pada waktu malam, dengan menyalakan lampu latar, anda dapat menikmati pemandangan langit malam, dan ketika anak-anak tertidur, gunakan dunia sebagai cahaya malam.

Kos purata: 3,999 rubel.
Negara jenama: Amerika Syarikat.

Oregon Scientific Interactive Augmented Reality MYTH Globe

Kelebihan:

 • ada lampu latar;
 • augmented reality;
 • maklumat dalam 11 bahasa;
 • sebilangan besar maklumat;
 • 10 kisah dongeng untuk si kecil.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Edu-Toys Globe Interaktif G2828

Idea menarik untuk perkembangan kanak-kanak prasekolah. Pelancong muda yang dilengkapi dengan penanda dan pelekat khas dapat merealisasikan semua khayalan mereka di atas belon. Di sini anda boleh menetap haiwan di benua dengan melekat pelekat dengan gambar yang sesuai. Lukis laluan di seluruh dunia dengan tangan anda sendiri, letakkan nama semua sungai, tasik, laut dan lautan. Dan banyak lagi ... Dan kemudian hapus semuanya dan mulakan perjalanan anda dari awal lagi.

Permainan ini akan menarik minat kanak-kanak dan ibu bapa mereka. Bentuk interaktif akan membantu bukan sahaja memikat anak-anak, tetapi juga mewujudkan keadaan untuk menghafal pengetahuan yang diperoleh dengan lebih baik.

Kos purata: 3 260 rubel.
Negara jenama: China.

Edu-Toys Globe Interaktif G2828

Kelebihan:

 • diameter bola 28 cm;
 • 6 penanda yang boleh dipadamkan;
 • pelekat dengan haiwan dan bendera negara termasuk;
 • bentuk pembelajaran dan hiburan yang menarik.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Globus Shifu Orboot v 2.0

Walaupun dunia ini dibuat dalam format permainan - ia tidak mempunyai sempadan, tidak ada nama negara dan benua - ia akan sangat membantu ibu bapa dalam perkembangan anak-anak dari usia 5 tahun. Pada usia ini, kanak-kanak sangat ingin tahu dan ingin mengetahui segalanya. Globus Shifu Orboot v 2.0 bersama-sama dengan aplikasi Orboot Globe akan membawa anak itu ke dunia yang luar biasa dan pelbagai.

Augmented reality membolehkan anda melihat haiwan dan mercu tanda yang sesuai dengan lokasi tertentu. Anda juga bukan sahaja dapat melihat objek, tetapi juga mendengar fakta dan maklumat menarik mengenai negara-negara di dunia. Mengenai bagaimana orang tinggal di sana, hidangan masakan apa yang mereka masak, tradisi apa yang mereka amati. Aplikasi ini akan memberitahu anda mengenai penemu terkenal yang pernah tinggal di pelbagai negara dan banyak lagi.

Termasuk juga pasport untuk pelancong muda, cap pengawal sempadan. Oleh itu, anda boleh mempelbagaikan permainan dan mengajar anak untuk mencari maklumat tambahan. Sebagai contoh, setelah memilih negara, bersama dengan anak itu, cari sebanyak mungkin maklumat tentangnya, dan kemudian "pergi ke sana" dengan meletakkan cap pengawal sempadan di halaman yang diperlukan di pasport.

Kos purata: 2,999 rubel.
Negara jenama: China.

Globus Shifu Orboot v 2.0

Kelebihan:

 • kad terang;
 • Untuk kanak-kanak dari 5 tahun;
 • augmented reality;
 • tidak memerlukan bekalan kuasa;
 • lebih daripada 1000 fakta mengenai planet Bumi;
 • maklumat dipecahkan kepada 6 kategori.

Kekurangan:

 • tiada sokongan suara.

Latihan Globus VTECH 80-065226

Pengilang mainan ini pasti bahawa anda boleh mula belajar sains pada usia berapa pun. Itulah sebabnya mereka membuat model Bumi pendidikan VTech 80-065226 untuk kanak-kanak dari tiga tahun. Mainan pendidikan ini akan membawa orang yang masih kecil, tetapi sudah begitu ingin tahu ke dalam dunia yang indah yang disebut geografi.

Planet Bumi mainan dibuat dengan warna-warna terang dan pastinya akan membangkitkan minat kanak-kanak itu. Kontur yang terang akan memberinya idea pertama mengenai lokasi benua dan tidak sukar untuk diingat.

Adalah mudah bagi ibu bapa untuk memberitahu si kecil mengenai negara dan tarikan utama mereka. Dan untuk menjadikan latihan lebih menarik, ada kapal terbang dengan kaca pembesar di dunia, yang dikendalikan oleh kayu bedik khas. Anda boleh "terbang" ke semua arah. Kanak-kanak itu akan gembira dengan perjalanan seperti itu!

Mainan itu selamat dan diperbuat daripada bahan berkualiti. Ia berdiri tegak di permukaan rata dan mempunyai berat badan yang cukup sehingga anak tidak membalikkannya.

Kos purata: 4 310 rubel.
Negara jenama: China.

Latihan Globus VTECH 80-065226

Kelebihan:

 • terang;
 • stabil;
 • kumpulan umur 3+;
 • mengembangkan pemikiran logik;
 • berguna untuk pengembangan kemahiran motor halus;
 • bahan berkualiti digunakan.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Dengan memberikan hadiah seperti itu kepada anak anda, anda secara automatik memberi dia kesempatan untuk belajar bukan hanya geografi, tetapi juga bahasa asing dengan cara yang menyenangkan. Malah pelajar yang paling malas akan mula belajar dengan peranti ini.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman menggunakan glob interaktif yang dinyatakan dalam penilaian, atau anda mengetahui model yang lebih menarik dan berfungsi, beritahu kami tentangnya dalam komen.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *