Di Buku harian dan penganjur terbaik untuk tahun 2020

0

Setiap tahun rangkaian buku harian dan penganjur meningkat dengan ketara. Pengilang mengeluarkan model baru, menyesuaikan dengan keperluan dan kehendak pelanggan. Terdapat banyak jenis buku harian dan penganjur, yang sangat menyukarkan pilihan. Untuk memudahkan anda dan membantu anda memilih pilihan terbaik, kakitangan editorial laman web "best-ms.designuspro.com" menawarkan pilihan penganjur dan buku harian terbaik untuk tahun 2020.

Varieti

Mungkin tidak patut dibincangkan mengenai apa itu buku harian, kerana semua orang sudah memahami apa itu buku harian. Tetapi setiap orang perlu mengetahui tentang jenis dan perbezaan utamanya. Hari ini pengeluar menawarkan jenis berikut:

 1. Perancangan adalah buku catatan panjang yang sempit. Halamannya dibahagikan kepada tujuh lajur, masing-masing menunjukkan satu hari dalam seminggu.
 2. Buku harian perniagaan - perbezaan utamanya ialah ketersediaan ruang untuk merancang projek untuk setiap bulan.
 3. Buku harian biasa adalah perancang harian yang menyediakan tempat untuk menjadualkan tugas untuk setiap hari.

Di samping itu, bergantung pada ciri, semua buku harian adalah:

 1. Bertarikh - bermula dengan sedikit maklumat latar belakang. Setiap halaman menunjukkan hari, bulan dan tahun.
 2. Tidak bertarikh - bermula dengan maklumat rujukan. Tanda sementara digunakan pada halaman untuk membantu merakam maklumat untuk tarikh dan waktu tertentu.
 3. Separuh tarikh - mereka juga bermula dengan maklumat latar belakang. Halaman mengandungi maklumat mengenai hari, bulan dan senarai hari.

Penganjur adalah pembantu peribadi yang membantu menjadikan hidup lebih mudah dan memudahkan tugas, serta menyimpan dokumen dengan teratur. Lebih-lebih lagi, agar dapat berguna, anda harus dapat menggunakannya dengan betul. Penganjur adalah buku kecil yang berisi buku alamat, kalendar, notepad untuk menyusun maklumat, dan poket tambahan. Dengan pengembangan aksesori ini, model baru muncul setiap tahun, berkat semua barang dan barang kecil dapat disusun dengan sempurna.

Hari ini, pengeluar menawarkan, selain penganjur dengan kepingan A5, model di mana anda boleh menyimpan beg, kasut, pakaian, ubat-ubatan dan peralatan dapur. Dalam kehidupan orang moden, penganjur sama sekali tidak dapat diganti dan sangat memudahkan kehidupan. Selain itu, terdapat juga penganjur elektronik. Ini adalah program khas untuk mencatat dan merancang masa anda. Program sedemikian dipasang pada komputer, tablet atau telefon pintar. Tetapi tidak semua orang tahu bahawa mereka wujud.

Cara memilih yang betul

Memilih perancang yang baik tidak semudah yang dilihat pada pandangan pertama. Sebilangan besar kesukaran berpunca dari pelbagai jenis produk. Seperti yang ditunjukkan oleh latihan, banyak menggunakannya untuk tujuan lain. Oleh itu, sebelum membeli, anda mesti memutuskan terlebih dahulu sama ada ia diperlukan sama sekali dan untuk apa.

Buku harian dirancang untuk mencatat maklumat penting mengikut hari dan jam. Sekiranya ini tidak diperlukan, maka lebih baik anda memilih buku nota keras.

Sekiranya benar-benar ada keperluan untuk buku harian, maka yang terbaik adalah lebih memilih model dengan tarikh. Sudah tentu, sekiranya tahun itu bermula seperti yang diharapkan dari Januari. Contohnya, bagi pelajar atau guru, tahun bekerja bermula pada bulan September, jadi lebih baik membeli salinan yang tidak bertarikh dalam kes ini. Untuk kerja pejabat, perancangan desktop sangat sesuai.

Juga, perhatian khusus harus diberikan kepada kualiti produk, kerana ia harus digunakan selama satu tahun. Kos bergantung pada kualiti penutup.

Buku harian terbaik untuk tahun 2020

Semasa memilih buku harian, pertama sekali, anda harus memutuskan apa yang anda perlukan, dan ukuran apa yang paling sesuai dalam setiap kes. Diari format A5 dianggap paling popular pada masa kini. Mereka membolehkan anda merancang masa lapang dan pelaksanaan pelbagai tugas.

Alice di negeri ajaib

Aksesori yang selesa dan pelbagai fungsi akan menjadi pembantu yang tidak dapat diganti. Halaman kanan adalah untuk menangkap idea dan nota, sementara sebelah kiri menunjukkan janji temu mingguan. Ia akan menjadi pembantu yang sangat baik berkat fungsi dan gaya modennya.

Kos purata: 2393 rubel.

buku harian Alice in the Wonderland

Kelebihan:

 • kemudahan;
 • berfungsi;
 • gaya moden.

Kekurangan:

 • harga tinggi.

Collezione Warna-2

Buku harian berguna yang akan membantu anda mengatur semua acara yang akan datang. Semua rancangan dan rekod akan sentiasa ada di depan mata anda. Sangat mudah dilayari di dalamnya.

Semasa pembangunan, hanya teknologi canggih yang digunakan. Berbeza dengan reka bentuk dan fungsi yang menarik. Penutupnya diperbuat daripada kulit tiruan. Buku harian itu mengandungi 136 rubah A5, yang membantu menjadikan hidup lebih mudah dan tidak terlepas peristiwa penting.

Kos purata: 645 rubel.

Collezione Warna-2

Kelebihan:

 • fungsi;
 • kualiti yang baik;
 • gaya moden;
 • harga rendah.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Poket Lembut Klasik Moleskine

Salah satu perancang hari yang paling terkenal dan maju. Dihasilkan oleh syarikat Itali. Buku harian inilah yang disukai oleh individu kreatif. Ikatan lembut. Jumlah helai adalah 200 helai. Diperintah. Terdapat juga poket untuk kad nama dan tali. Bermula dengan maklumat latar belakang.

Kos purata: 1600 rubel.

Poket Lembut Klasik Moleskine

Kelebihan:

 • Keringkasan;
 • kualiti hebat;
 • kertas yang baik;
 • kefungsian.

Kekurangan:

 • harga tinggi.

Buku kegembiraan seni kertas

Notebook kulit tiruan ini adalah pilihan tepat bagi mereka yang menghargai fleksibiliti dan kualiti yang baik. Ia mengandungi 96 helai A5.

Blok dalaman dijahit, terbuat dari kertas kencang dalam satu baris. Notebook mempunyai sudut bulat, mempunyai poket di kertas hujung belakang, serta anyaman dan tali elastik untuk pengancing. Walaupun ia dihasilkan di China, ia dibezakan dengan kualiti dan fungsi yang baik.

Kos purata: 1064 rubel.

Buku kegembiraan seni kertas

Kelebihan:

 • hanya kulit tiruan berkualiti tinggi yang digunakan dalam pembuatannya;
 • kehadiran jalur elastik;
 • kualiti hebat;
 • kefungsian.

Kekurangan:

 • tidak terlalu banyak helaian.

Diari Eksekutif Daycraft

Buku harian bertarikh 2020. Penutupnya diperbuat daripada kulit asli. Lembut, halus dan sangat menyenangkan untuk disentuh. Buku harian terdiri daripada 200 helai format A5.

Terima kasih kepada penutup kulit dan tali elastik, pilihan ini kelihatan sangat padat dan menarik.

Kos purata: 1065 rubel.

Diari Eksekutif Daycraft

Kelebihan:

 • penutup kulit asli;
 • penampilan padat;
 • kualiti tinggi.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Penarafan penganjur terbaik untuk tahun 2020

Setiap tahun lebih sedikit orang menggunakan buku harian kertas. Lebih kerap daripada tidak, orang menyimpan semuanya secara elektronik. Tetapi masih ada yang lebih suka menggunakan media kertas.Khusus untuk orang-orang seperti itu, kami telah memilih penganjur terbaik untuk tahun 2020.

Tali pinggang alat molekul

Direka khas untuk notebook besar dan aksesori lain. Dibuat dalam penutup keras. Terima kasih kepada pihak penganjur, anda boleh menyimpan pelbagai jenis barang dari pensel dan pen ke telefon pintar anda di satu tempat. Sekiranya anda mahu semua perkara kecil dapat dicapai, dan waktunya dirancang, maka anda pasti perlu mempertimbangkan pilihan ini. Semasa wujudnya, syarikat yang terlibat dalam pengeluaran penganjur ini telah memantapkan dirinya hanya dari sisi positif. Setiap tahun semakin banyak orang lebih memilih produk syarikat ini.

Kos purata: 2100 rubel.

Tali pinggang alat molekul

Kelebihan:

 • kualiti tinggi;
 • kelapangan;
 • kemudahan.

Kekurangan:

 • harga tinggi.

Bruno visconti ciak

Aksesori yang sangat diperlukan bagi mereka yang terbiasa merancang masa mereka dengan jelas dan menulis maklumat penting secara tersusun. Dalam pengeluaran penganjur, hanya bahan tahan haus berkualiti tinggi yang digunakan. Mereka memberikan ketahanan dan kesahihan produk. Penganjurnya diperbuat daripada kulit yang tahan haus dan tahan lama. Di dalamnya, pengeluar telah melengkapkannya dengan banyak poket, yang berbeza antara satu sama lain dari segi ukuran dan bentuk. Dengan produk ini, anda boleh menyimpan kad plastik, dokumen, wang, tiket dan barang-barang kecil lain yang diperlukan. Untuk nota, pengeluar telah menyediakan 64 helai kertas berkualiti di mana anda boleh menyimpan semua maklumat yang paling penting. Oleh kerana kualiti dan kepraktisannya yang tinggi, penganjur akan berkhidmat untuk masa yang lama dan mengekalkan penampilannya yang estetik.

Kos purata: 2505 rubel.

Bruno visconti ciak

Kelebihan:

 • kelapangan;
 • bahan berkualiti tinggi;
 • ketahanan;
 • kepraktisan.

Kekurangan:

 • harga tinggi.

Notebook penyusun 50L, А5 Pilihan Atase

Aksesori ini direka khas oleh pengeluar untuk untuk meletakkan perkara dalam dokumen dan memberi mereka akses tanpa halangan. Penganjur dibezakan dengan penampilannya yang bergaya dan bahan berkualiti tinggi yang digunakan semasa pembuatannya. Aksesori yang diperbuat daripada poliuretana, ditutup dengan magnet. Di dalamnya terdapat 50 helai kertas kuning air. Pengilang menyediakan poket yang mudah di aksesori, di mana anda boleh menyimpan kertas untuk nota, kad nama, dokumen atau telefon kecil. Terdapat perforasi pada setiap halaman, yang menyediakan garis koyak yang rapi, serta kemampuan untuk kemudian memasukkan helaian koyak ke folder mana pun. Dari sudut pandangan pengguna, reka bentuk elastik penutup menjadikan aksesori praktikal, dan beratnya yang rendah membolehkan anda membawanya ke mana sahaja. Dengan penganjur ini, anda tidak akan terlepas acara penting dan dapat membawa barang-barang yang mungkin anda perlukan.

Kos purata: 982 rubel.

Notebook penyusun 50L, А5 Pilihan Atase

Kelebihan:

 • kualiti tinggi;
 • kelapangan;
 • kemudahan;
 • harga yang boleh diterima;
 • kefungsian.

Kekurangan:

 • tidak ada jalur elastik pemasangan.

Folder penyusun untuk menyimpan setem A5 Docrafts

Penganjur setem pelbagai fungsi dengan sebilangan besar poket akan menjadi pendamping yang hebat dalam semua situasi kehidupan. Aksesori ini mempunyai 10 poket yang selesa di bahagian dalam dan satu di bahagian luar. Ia dapat menyimpan pasport, buku nota, tiket, kad kredit dan banyak lagi. Terdapat juga tempat untuk telefon. Tutup dengan ritsleting. Terdapat 4 cincin di dalam aksesori, jadi selalu ada tempat untuk cap di penganjur. Selepas digunakan, anda hanya boleh mengganti kertas dengan yang baru dan terus menggunakan aksesori unik ini, yang walaupun harganya murah, berkualiti tinggi.

Kos purata: 690 rubel.

Folder penyusun untuk menyimpan setem A5 Docrafts

Kelebihan:

 • harga rendah;
 • kualiti yang baik;
 • kelapangan;
 • kefungsian.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Phoenix +, A5 + (23 * 16.5cm) 320str

Aksesori dihasilkan oleh pengeluar alat tulis perniagaan kertas terbesar Rusia. Sebagai tambahan kepada bahagian seluas 320 halaman, penganjur dilengkapi dengan ruang dompet berzip. Terdapat juga poket tambahan untuk kad perniagaan dan dokumen. Sampul keras. Penutup perimeter dijahit dengan benang dengan warna bahan pengikat. Penganjur akan menjadi pembantu yang sangat diperlukan untuk semua orang dan akan membantu anda merancang masa anda.

Kos purata: 1157 rubel.

Phoenix +, A5 + (23 * 16.5cm) 320str

Kelebihan:

 • kos yang boleh diterima;
 • fungsi;
 • kelapangan.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Apa yang perlu dipilih diari atau penganjur

Agar seseorang dapat merancang masanya, pengeluar moden membuat banyak buku harian dan penganjur. Walaupun pada hakikatnya pada zaman teknologi komputer kita terdapat banyak program yang membolehkan anda membuat rancangan, kebanyakan orang masih lebih suka perancang kertas.

Sekiranya anda tidak dapat memutuskan apa yang harus dipilih penganjur atau buku harian, maka anda harus memahami perbezaan mereka dengan teliti.

Buku harian pada dasarnya adalah buku nota yang sama. Blok terletak di dalamnya. Selalunya ini adalah buku alamat, kalendar dan buku harian blok dengan tarikh. Di bawah jumlah halaman cukup untuk satu tahun dan masing-masing dirancang untuk hari tertentu. Dianjurkan untuk membeli buku harian untuk orang yang mempunyai jadual harian yang sibuk, ketika hari-hari dijadualkan secara harfiah mengikut jam. Jika tidak, akan ada banyak ruang bersih.

Apabila berkaitan dengan penganjur, perancang ini mempunyai banyak kelebihan. Pertama sekali, pada dasarnya penutup aksesori diperbuat daripada kulit atau kulit berkualiti tinggi. Itu memungkinkan untuk menggunakan aksesori untuk masa yang lama. Kelebihan lain yang tidak diragukan adalah masing-masing dilengkapi dengan banyak poket tambahan di mana anda boleh menyimpan pelbagai barang kecil, serta kad kredit, kad perniagaan dan juga wang tunai. Dengan cara ini, walaupun perkara-perkara kecil akan sentiasa ada.

Antara lain, pilihan ini menonjol kerana kandungan dalaman mereka yang sangat baik. Pada dasarnya, di dalam aksesori anda boleh menemui buku telefon, kalendar, buku harian dan buku nota. Juga, penganjur merangkumi bahagian berasingan di mana anda boleh menuliskan matlamat dan rancangan bukan sahaja untuk hari itu, tetapi juga selama seminggu, satu tahun atau lebih.

Untuk membuat pilihan, pertama sekali, anda perlu memutuskan untuk apa aksesori itu dan bagaimana ia akan digunakan.

Agar semua urusan dan acara yang dirancang dapat dikendalikan, setiap orang harus mempunyai penganjur atau buku harian. Terdapat pelbagai jenis aksesori seperti ini di pasaran sekarang. Untuk mengatakan dengan tepat mana yang dianggap terbaik adalah masalah. Pilihannya bergantung sepenuhnya pada pilihan, kemampuan kewangan dan, tentu saja, pada aksesori apa yang dirancang untuk digunakan, dan ia tetap ada bersama anda. Sekiranya anda sudah menggunakan salah satu buku harian atau penganjur yang dinyatakan dalam penilaian kami, atau lebih suka pilihan lain, bagikan pendapat anda dalam komen.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini