Transl Penterjemah elektronik terbaik untuk tahun 2020

0

Abad ke-21 membolehkan orang berteman dari pelbagai negara tanpa meninggalkan kediaman mereka. Juga, perjalanan menjadi lebih mudah diakses, dan perjalanan yang kerap untuk perjalanan kerja dan perniagaan memerlukan komunikasi dengan orang asing. Oleh itu, halangan dalam bentuk larangan bahasa menjadi jalan komunikasi manusia. Untuk mengelakkan masalah ini tidak menimbulkan kesulitan, semakin banyak pengguna membeli penterjemah elektronik. Dalam artikel kami, kami akan memberitahu anda alat mana yang paling mudah dan berfungsi.

Apa ini

Pertama sekali, peranti ini bertujuan untuk pelancong. Sudah tentu, banyak pengguna akan bertanya kepada diri mereka sendiri: apakah alat yang berasingan jika anda boleh memuat turun program yang sesuai ke telefon pintar anda? Pertama sekali, keperluan untuk penterjemah elektronik ditentukan oleh fakta bahawa ia menjimatkan caj telefon, dan ketika dalam perjalanan, peluang ini adalah kelebihan besar. Sebagai tambahan, peranti seperti itu juga dapat mewakili titik akses WI-FI, yang juga akan menjadi kelebihan besar di kawasan yang tidak dikenali. Oleh itu, sebagai contoh, pengguna dapat membiasakan diri dengan peta moden dengan mudah dan segera menerjemahkan komen ke peta ini.

Produk sedemikian bertindak balas terhadap suara pengguna dengan memproses data dengan serta-merta. Mereka juga dapat berfungsi dalam waktu nyata, dengan cepat memberikan hasil. Penterjemah elektronik berfungsi dengan dokumen teks, gambar dan gambar grafik lain. Beberapa pengeluar juga melengkapkan produk mereka dengan perisian yang bertujuan mengajar pengguna bahasa asing.

Penterjemah dikelaskan mengikut jenisnya.

Model biasa

Ini adalah produk termudah dan paling primitif. Mereka dicirikan oleh dimensi miniatur, dan hanya beberapa perkataan yang sesuai di skrin. Keupayaan teknikal jarang berlaku, tetapi kosnya paling rendah.

Pilihan klasik

Alat ini kelihatan seperti komputer riba, skrinnya boleh berwarna atau hitam putih. Sokongan bahasa terdapat dalam beberapa pilihan. Julat harga produk sedemikian berubah-ubah bergantung pada ketersediaan fungsi tambahan. Produk yang lebih lengkap, misalnya, dengan kemampuan menyebut perkataan dan frasa, mempunyai tanda harga yang lebih tinggi.

Pengimbas

Peranti yang menarik dan tidak biasa kelihatan seperti termometer elektronik. Agar alat membaca dan memproses maklumat, sensor pengimbasan mesti dipasang padanya. Selepas itu, terjemahan akan muncul di skrin. Kelebihan besar peranti tersebut adalah keupayaan untuk menterjemahkan maklumat yang disajikan dalam format teks dengan cepat. Di samping itu, perisian ini dapat mengenali frasa menangkap, dan juga frasa slanga. Alat ini dilengkapi dengan butang untuk memasukkan maklumat sendiri, tetapi konfigurasi model tidak membenarkan banyak butang diletakkan di casing, jadi pengguna juga harus membuka papan kekunci pada paparan.

Penterjemah pengimbas dilengkapi dengan sebilangan kamus, mereka menyediakan menaip suara. Model inilah yang paling digemari dalam bidang pelancongan.

Komunikator

Instrumen paling canggih dengan tanda harga tinggi. Peranti ini kelihatan seperti telefon pintar, ia dapat mengenali ucapan penuh dan kata-kata individu. Di samping itu, alat menghasilkan semula frasa, sehingga pengguna tidak akan menghadapi masalah dengan pengucapan. Kamus penterjemah merangkumi keseluruhan koleksi yang dikhaskan untuk pelancongan dan perjalanan. Juga, sistem operasi merangkumi program untuk belajar bahasa asing. Di samping itu, terdapat maklumat tambahan mengenai tempat paling popular di kalangan pelancong, fakta menarik dan luar biasa mengenai kawasan ini, peta geografi. Untuk meluangkan masa di jalan raya, pengeluar menambahkan pelbagai permainan ke peranti, di antaranya terdapat aplikasi pendidikan.

Ciri-ciri lain

Seperti mana-mana alat elektronik, penterjemah saku harus dipilih bergantung pada ciri teknikalnya. Apa yang harus anda perhatikan semasa membeli peranti

Jenis kuasa

Terdapat model yang menggunakan bateri dan akumulator. Produk bertenaga bateri membenarkan akses ke kamus sekiranya tiada elektrik. Dan peranti bertenaga bateri tidak memerlukan pembelian bateri secara berterusan, tetapi ia harus sentiasa dicas. Walau apa pun, pengguna juga boleh membeli bateri kedua, jika mungkin untuk menggantinya, tentu saja.

Konfigurasi

Alat mesti mempunyai bentuk yang sesuai untuk pengguna, dan penggunaannya tidak boleh menimbulkan rasa tidak selesa. Untuk menguji ini, penterjemah harus diambil, dipegang, cuba menukar butang dan menguji paparannya.

Saiz memori dan kuasa pemproses

Oleh kerana peranti ini mempunyai arah yang sempit, ia tidak memerlukan peranti penyimpanan yang besar. Walau bagaimanapun, jika anda mahu, anda boleh mendapatkan produk yang dijual dengan slot kad memori terbina dalam. Alat semacam itu ditujukan untuk pengguna yang merancang untuk memuat turun kamus sendiri.

Sekiranya kita bercakap mengenai pemproses, kapasitinya tidak menjadi masalah, kerana penterjemah tidak melakukan tugas yang memerlukan sumber.

Kiraan perkataan dan ciri tambahan

Varian yang paling optimum adalah 1000 frasa, model yang paling lengkap mengenali lebih dari 50,000 frasa.

Pilihan tambahan termasuk: kalkulator, penganjur, notepad, jam, perakam suara dan, seperti yang disebutkan di atas, permainan. Keperluan untuk fungsi ini atau yang harus dinilai oleh pengguna.

Di samping itu, penterjemah sering menambah jalan masuk untuk melayari Internet. Ini sangat mustahak untuk pemprosesan teks dalam talian sekiranya terdapat sedikit perbendaharaan kata.

Penarafan penterjemah elektronik terbaik untuk tahun 2020

Poket

Rakan Ectaco 900 PRO

Alat yang berpatutan akan membolehkan pengguna memanfaatkan fungsi terjemahan ketika berkomunikasi secara langsung dengan orang lain. Kamus yang luas akan memberikan perbualan lengkap dengan orang asing, walaupun tanpa adanya sambungan Internet. Kemampuan peranti ini bukan hanya terletak pada persepsi suara terhadap maklumat, tetapi juga pada visual: pengguna bahkan dapat menerjemahkan teks yang difoto. Alat ini juga dapat menghasilkan semula perkataan atau frasa dalam sebutan yang betul dengan transkripsi.

Untuk kemudahan yang lebih besar, pengeluar menyediakan pembetulan perkataan secara automatik, serta sejarah pertanyaan sebelumnya. Perisian ini adalah kursus pembelajaran bahasa yang lengkap yang merangkumi sebutan, ejaan dan pengembangan kosa kata yang betul.

Untuk fungsi langsung terjemahan teks, di sini juga ciri teknikalnya adalah yang terbaik: 39 bahasa, kamus dengan 3.000 perkataan, keupayaan untuk menggabungkan kata dan frasa dari bahasa yang berbeza. Untuk pemahaman yang lebih baik, kamus dibahagikan kepada bahagian tematik, misalnya, "haiwan", "makanan / minuman", "profesi". Hasilnya, peranti yang layak yang layak untuk membuka penilaian kami.

Rakan Ectaco 900 PRO

Kelebihan:

 • pad kekunci yang selesa;
 • Papan kekunci QWERTY;
 • program pembelajaran bahasa;
 • peranti ini membolehkan anda mendengar fail MP3 di atasnya;
 • maklum balas dan sokongan teknikal jika perlu;
 • antara muka intuitif;
 • perbendaharaan kata yang luas, ditulis dengan baik.

Kekurangan:

 • terjemahan yang tidak betul;
 • badan cepat tercalar;
 • kekurangan dalam aplikasi latihan.

Kos purata ialah 25,000 rubel Rusia.

Siri GRAPE (GTE-5, GTM-5.5, GTS-5, GTM-P, GTE-5.5, GTA-5)

Alat tidak memerlukan sambungan Internet, selain itu, ia dirancang untuk berfungsi dengan 13 bahasa sekaligus. Sekiranya dikehendaki, pengguna dapat menyambung ke WI-FI, dalam hal ini peranti akan mempunyai lebih banyak peluang. Alat ini juga berfungsi dengan gambar dan maklumat teks. Bagi pelancong yang tidak berpengalaman, akan menjadi kelebihan untuk dapat memuat turun dan menggunakan peta dan navigasi.

Daripada fungsi tambahan, kehadiran perakam suara harus dibezakan. Pemproses yang kuat menjamin pengecaman pertuturan segera dan output terjemahan ke paparan.

Siri GRAPE (GTE-5, GTM-5.5, GTS-5, GTM-P, GTE-5.5, GTA-5)

Kelebihan:

 • banyak bahasa;
 • perbendaharaan kata yang kaya;
 • pengeluar memberikan hadiah - kad memori;
 • fungsi tambahan.

Kekurangan:

 • antara muka yang tidak begitu mesra pengguna.

Kos purata ialah 16,000 rubel Rusia.

Juruterbang

Peranti yang agak luar biasa disajikan dalam bentuk fon kepala tanpa wayar. Kini pengguna dapat membebaskan tangan atau ruang di dalam bagasi perjalanannya. Pemprosesan data dan maklumat direkodkan pada telefon pintar pengguna, tetapi diperlukan pemasangan tambahan aplikasi. Penyegerakan telefon tidak memerlukan sambungan internet. Penterjemah berfungsi dengan 15 bahasa, termasuk dialek tempatan.

Earbud dijual dalam casing yang juga berfungsi sebagai pengecas. Sekiranya dikehendaki, pengguna boleh menggunakan earbud satu demi satu dan dua sekaligus. Mod operasi tanpa gangguan adalah 20 jam. Anda juga dapat menggunakan alat sebagai alat untuk mendengarkan muzik dan fail audio lain.

Juruterbang

Kelebihan:

 • tidak memerlukan sambungan ke pusat akses;
 • terjemahan yang betul;
 • boleh digunakan sebagai alat dengar;
 • fungsi tambahan;
 • kemudahan penggunaan.

Kekurangan:

 • harga tinggi, namun lebih banyak percubaan belanjawan dapat dibeli.

Kos purata ialah 40,000 rubel Rusia.

Pelbagai bahasa

Xiaomi Konjac AITranslator

Jenama ini telah lama menggembirakan pengguna dengan produk berkualiti tinggi dan murah. Produk ini tidak terkecuali.

Badan peranti diperbuat daripada logam, yang menjamin kekuatannya yang tinggi. Dimensi yang padat memudahkan penggunaan penterjemah ketika dalam perjalanan. Bagi bahasa, terdapat 14 daripadanya dalam kamus. Sistem intelektual tidak hanya bertujuan untuk pengecaman pertuturan standard, tetapi juga untuk menentukan frasa stabil, frasa menangkap dan kata keterangan. Sekiranya dikehendaki, pengguna boleh menambah perisian dengan membuat penyesuaiannya sendiri.

Sebagai tambahan kepada terjemahan standard, pengguna dapat menggunakan perakam suara, mendengar muzik, mempelajari sumber berita, dan menghidupkan radio. Terdapat juga peluang untuk menikmati buku audio dan menyelesaikan masalah operasi menggunakan bahagian Soal Jawab.

Xiaomi Konjac AITranslator

Kelebihan:

 • kamus itu disusun oleh penterjemah profesional;
 • badan bersaiz kecil dan tahan lama;
 • reka bentuk bergaya;
 • harga rendah;
 • antara muka yang mudah dan intuitif;
 • banyak pilihan tambahan.

Kekurangan:

 • memerlukan masa yang lama untuk memproses maklumat;
 • tidak mendengar kata-kata terakhir teks.

Kos purata ialah 4,000 rubel Rusia.

Platinum Seterusnya P6

Dan satu lagi pilihan yang baik, bekerja dari Internet dan tanpanya. Peranti memproses maklumat suara dan cetak, dan terjemahan dilakukan dari bahasa Rusia ke bahasa asing yang dipilih dan sebaliknya. Alat ini juga dapat mengajar pengguna satu set kata dasar dan gabungan, kerana ini cukup untuk menghabiskan hanya beberapa minit sehari. Selain itu, pengguna boleh mendapatkan maklumat asas mengenai kawasan yang dikunjungi, meneroka tempat-tempat terpenting, berkenalan dengan program budaya dan melihat gambar.

Bagi kes ini, ia sangat tahan lama dan tahan titisan. Penterjemah juga tidak membenarkan habuk dan kelembapan keluar.Bateri berkapasiti boleh bertahan selama beberapa hari tanpa mengecas, lebih-lebih lagi, ia boleh berfungsi sebagai power bank untuk telefon pintar. Terjemahan kata dan frasa muncul seketika berkat pemproses yang kuat dan sejumlah besar RAM.

Platinum Seterusnya P6

Kelebihan:

 • tidak memerlukan sambungan WI-FI;
 • banyak bahasa;
 • ciri-ciri tambahan;
 • badan yang kukuh dan boleh dipercayai.

Kekurangan:

 • arahannya tidak dapat difahami;
 • harga tinggi.

Kos purata ialah 35,000 rubel Rusia.

Suara

Birgus

Peranti ini berfungsi serentak dengan dua pembicara, dengan serta-merta memberikan hasil yang paling tepat. Terjemahannya juga dipaparkan di layar sentuh, teks dan frasa ini dapat disimpan dalam memori peranti, dan kemudian dengan cepat memanggil frasa yang diinginkan di layar. Bagi sambungan, peranti tidak akan berfungsi tanpa titik akses, dan pengguna tidak akan dapat menyambung ke rangkaian yang memerlukan kebenaran.

Untuk kemudahan yang lebih besar, pengeluar telah menyediakan kawalan kelantangan, serta mikrofon yang mengambil ucapan yang ditujukan secara eksklusif ke peranti. Masa tamat - 7 hari.

Birgus

Kelebihan:

 • bateri berkapasiti;
 • terjemahan yang betul;
 • kemudahan penggunaan.

Kekurangan:

 • memerlukan sambungan ke WI-FI;
 • harga tinggi.

Kos purata ialah 10,000 rubel Rusia.

Oddo AI

Penterjemah yang sistem operasinya dikuasakan oleh kecerdasan buatan. Alat ini mempunyai dua sisi. Pada masa yang sama, dia langsung mengenali dan mengingat bukan hanya frasa yang mapan, tetapi juga frasa dan dialek.

Maklumat selesai dipaparkan di skrin dan diucapkan dengan kuat. Peranti kedengaran kuat, jelas dan betul. Terjemahannya juga sesuai dengan kenyataan, jadi pengguna tidak dapat meragui kebenaran dari apa yang didengarnya. Dimensi peranti kecil, dan sistem pintar dapat belajar dari masa ke masa. Kelemahannya termasuk keperluan untuk menyambung ke titik akses.

Oddo AI

Kelebihan:

 • sistem pintar;
 • saiz padat;
 • reka bentuk bergaya;
 • terjemahan yang tepat.

Kekurangan:

 • memerlukan sambungan internet.

Kos purata ialah 20,000 rubel Rusia.

Pulomi TT Easy Trans

Dan penilaian kami berakhir dengan peranti yang bergaya dan mudah, yang harganya akan menggembirakan pengguna yang ingin menjimatkan wang. Oleh kerana peranti ini termasuk dalam bajet anggaran, ia bertujuan berfungsi dengan frasa dan perkataan yang mudah dan popular. Juga, pengguna perlu memasang aplikasi tambahan pada telefon pintar untuk menyegerakkan penterjemah dan paparan telefon.

Peranti ini berfungsi dengan 52 bahasa. Walau bagaimanapun, antara muka produk tidak sepenuhnya jelas, dan kekurangan arahan dan maklum balas menyukarkan proses operasi. Sebilangan besar pengguna menyatakan kesukaran untuk mengatur dan memasang aplikasi. Teks yang diproses dimainkan oleh peranti dengan kuat, dan juga dikirimkan ke paparan telefon pintar.

Pulomi TT Easy Trans

Kelebihan:

 • reka bentuk bergaya;
 • terjemahan yang betul;
 • harga rendah.

Kekurangan:

 • antara muka yang tidak selesa;
 • tiada manual arahan;
 • tidak ada komunikasi untuk pelanggan;
 • pemasangan tambahan aplikasi diperlukan.

Kos purata ialah 10,000 rubel Rusia.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman menggunakan produk yang dinyatakan dalam penilaian, tulis ulasan anda di komen.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini