Alat dengar Bluetooth terbaik untuk tahun 2020

0

Telefon telah menjadi ciri penting kehidupan manusia. Pada tahun 2020, semua orang memilikinya. Oleh kerana tidak selalu senang menggunakan pembesar suara, alat dengar berwayar diciptakan. Ia sesuai untuk mendengar muzik dan bercakap di telefon. Ia sering dijumpai dengan telefon itu sendiri. Alat dengar adalah fon kepala dengan pembesar suara. Kelemahan utama peranti sedemikian ialah kabel dapat terjerat, kusut, atau tidak selesa semasa sukan aktif. Kelemahan lain ialah kehadiran bunyi bising semasa perbualan.

Oleh kerana itu, alat dengar bluetooth diciptakan, yang sangat memudahkan komunikasi di telefon dan tidak menghalang pergerakan. Kelebihan utama ialah anda boleh bercakap semasa memandu semasa orang itu memandu.

Pandangan

Terdapat dua jenis utama headset bluetooth, headset mono dan headset stereo.

Alat dengar mono

Alat dengar mono hanya satu fon telinga. Ia paling kerap digunakan untuk bercakap di telefon. Boleh digunakan ketika bermain sukan atau memandu. Adalah mudah bahawa seseorang mendengar semua yang berlaku di sekelilingnya.

Alat dengar stereo

Jenis kedua adalah alat dengar stereo. Ia terdiri daripada dua fon kepala dan mikrofon. Oleh kerana suaranya terbahagi kepada dua saluran, seseorang boleh menggunakannya untuk perbualan dan untuk mendengar muzik atau menonton video.

Jenis utama:

 1. Overhead adalah jenis yang sangat popular kerana suaranya sangat berkualiti dan boleh terganggu dari persekitaran.
 2. Palam atau palam adalah tiub vakum yang dimasukkan terus ke dalam auricle. Penting untuk mencubanya sebelum membeli. Dengan beberapa telinga, jenis ini boleh jatuh dan menyebabkan ketidakselesaan. Selalunya terdapat tiga ukuran dalam kit, tetapi tidak sesuai untuk semua orang. Kelebihan utama adalah pengasingan dari segala-galanya.
 3. Earbud adalah fon telinga keras biasa.

Sekiranya seseorang memerlukan alat dengar hanya untuk bercakap di telefon semasa memandu, maka lebih baik memilih mono. Sekiranya anda juga ingin menggunakannya untuk mendengar muzik, lebih baik membelanjakan sedikit wang dan membeli alat dengar stereo.

Ciri-ciri utama

Terdapat beberapa parameter yang perlu diperhatikan sebelum membeli. Perunding di kedai tidak selalu memahami masalah ini, jadi lebih mudah untuk mengkaji sendiri maklumat tersebut.

Versi Bluetooth

Headset bluetooth menyambung ke telefon menggunakan teknologi bluetooth. Versi boleh dari 2.0 hingga 5.0. Mari kita perhatikan parameter ini dengan lebih dekat:

 • versi 2.0 sudah sangat ketinggalan zaman dan digunakan secara eksklusif dalam model murah. Kelemahan utama adalah kelajuan penghantaran hanya 2.1 Mbit / s;
 • versi 2.1 - menambah teknologi NFC;
 • versi 3.0 - kelajuan pemindahan data meningkat 11 kali. Angka ini telah meningkat hingga 24 Mbit / s. Minus - penggunaan tenaga telah meningkat;
 • versi 4.0-4.2 - kelajuan tetap sama, tetapi penggunaan kuasa telah dikurangkan. Bunyi berkualiti tinggi;
 • versi 5.0 - radius kerja telah meningkat dengan ketara, dan kelajuan penghantaran menjadi 2 kali lebih tinggi. Hanya terdapat pada peranti yang lebih baru.

Jam bekerja

Waktu buka adalah satu lagi parameter penting yang mesti anda perhatikan sebelum membeli.Ciri ini boleh didapati di laman web pengeluar atau langsung di kotak.

Masa operasi ditunjukkan dalam dua digit. Yang pertama bermaksud berapa lama alat dengar akan berfungsi dalam mod bercakap, dan yang kedua - mod siap sedia. Parameter ini bergantung pada kapasiti bateri.

Dalam mod bual, model anggaran dapat berfungsi hanya dalam 4 jam, yang sangat sedikit. Dalam kes ini, aksesori perlu dicas dengan kerap. Masa bercakap yang optimum ialah 24 jam.

Semasa memilih, anda harus memperhatikan model dengan cas pengisian. Oleh itu pengguna boleh mengisi semula perantinya pada bila-bila masa.

Julat tindakan

Ciri penting lain ketika memilih adalah julat kerja. Selalunya perlu untuk meninggalkan telefon di atas meja dan bergerak di sekitar bilik. Ia boleh menjadi pejabat atau apartmen. Spesifikasi peranti menunjukkan sejauh mana anda boleh bergerak dari telefon yang disambungkan. Tetapi harus diingat bahawa angka ini ditunjukkan tanpa mengambil kira halangan - dinding, perabot, dan sebagainya.

Sekiranya pengguna menggunakan alat dengar hanya di dalam kereta, maka ciri ini adalah perkara kedua bagi dirinya.

NFC

Fungsi ini membolehkan anda menyambungkan peranti ke telefon anda dengan cepat. Apabila anda berada dalam jarak dekat, sambungannya adalah automatik. Ini mengurangkan masa dengan ketara.

Saiz dan berat badan

Model pertama, yang diluncurkan pada tahun 2000, mempunyai berat dan ukuran yang ketara. Sangat tidak senang menggunakan peranti seperti itu. Teknologi moden telah memungkinkan untuk menjadikan ciri-ciri ini optimum bagi manusia. Berat minimum satu fon telinga ialah 4 gram.

ciri tambahan

 1. Salah satu ciri tambahan utama ialah pengurangan bunyi. Berkat fungsi ini, pembicara akan mendengar orang itu dengan lebih jelas. Tidak kedengaran bunyi luar biasa.
 2. Penangguhan panggilan - anda boleh menerima atau menolak panggilan di talian kedua.
 3. Kawalan muzik luaran. Anda tidak perlu menggunakan telefon anda untuk beralih ke trek muzik seterusnya.
 4. Pelbagai titik. Terima kasih kepada ciri ini, anda boleh menggunakan alat dengar pada beberapa peranti.
 5. Amaran getaran. Perlu mendengar panggilan jika alat dengar ada di dalam beg.
 6. Redamkan mikrofon jika perlu.
 7. Buat semula panggilan terakhir. Sekiranya tangan anda sibuk, maka fungsi ini sangat senang.
 8. Panggilan suara memudahkan anda memanggil dari kenalan.
 9. Kehadiran perlindungan kelembapan. Dengan gaya hidup aktif, pengguna lebih suka peranti dengan fungsi ini. Ini melindungi alat dengar dari peluh, hujan, salji dan air.
 10. Semasa membeli, perhatikan penyambung untuk mengecas peranti dan sama ada terdapat kabel di dalam kit. Akan lebih senang jika sama seperti di telefon.

Cara menyambungkan alat dengar bluetooth

Sangat mudah untuk menyambungkan peranti bluetooth ke telefon anda. Untuk melakukan ini, hidupkan saja dan pastikan bluetooth sudah tersambung dalam tetapan telefon. Penglihatan adalah untuk semua orang. Dengan hubungan rapat, kedua-dua peranti dapat tersambung dengan sendirinya, jika tidak, tetapi anda perlu mencari peranti di dalam telefon. Selalunya, nama itu bertepatan dengan model alat dengar.

Sekiranya telefon tidak melihat peranti, maka anda perlu menekan butang alat dengar dan tahan semasa mencari. Selepas beberapa saat, nama itu akan muncul dalam senarai.

Kemudian anda perlu menyambung dan memasukkan kod pin, jika perlu. Kata laluan standard adalah 0000. Sekiranya tidak berfungsi, anda harus merujuk kepada arahannya.

Petua untuk memilih alat dengar Bluetooth

Semasa membeli, anda perlu memperhatikan perkara berikut:

 1. Apabila anda membeli peranti pertama anda dalam kategori ini, lebih baik anda mencubanya di kedai. Ini akan memudahkan untuk menentukan jenis dan ukuran.
 2. Anda pasti harus memperhatikan waktu buka. Tidak selesa jika alat dengar dimatikan pada saat yang paling penting.
 3. Terdapat banyak pilihan warna di pasaran.Semasa membeli, patut dicuba bagaimana penampilannya dengan gaya anda. Blondes memilih model yang lebih ringan yang tidak akan begitu ketara apabila dipakai.
 4. Fon telinga tidak boleh jatuh semasa bergerak. Ini akan menyebabkan rasa tidak selesa dan mudah hilang.

Di mana saya boleh membeli

Terdapat sebilangan besar kedai di mana anda boleh mendapatkan alat dengar. Perunding akan dapat menjawab semua soalan anda dan memilih model yang tepat.

Pilihan kedua ialah membeli-belah dalam talian berdasarkan ulasan. Oleh itu, anda dapat melihat banyak foto dan video.

Kedudukan alat dengar Bluetooth terbaik untuk tahun 2020

Jabra Classic

Alat dengar dalam reka bentuk klasik - Jabra Classic, yang sesuai untuk pemula, membuka penilaian. Peranti ini boleh dibeli dalam pelbagai warna. Terdapat kawalan kelantangan pada panel sisi, yang membolehkan anda tidak menghubungi telefon semasa perbualan. Terdapat butang jawapan panggilan di panel depan. Alat dengar juga boleh digunakan untuk mendengar muzik dan GPS.

Masa bersedia - sehingga 8-9 hari, masa bercakap - hingga 8-9 jam.

Set ini merangkumi pemasangan telinga, tetapi jika anda mahu, anda boleh menggunakan fon telinga tanpa itu, berkat earbud lembut yang tidak mengganggu pada siang hari. Juga di kotak anda boleh menemui kabel usb untuk mengecas. Anda boleh menyambungkannya ke mana-mana unit dari telefon. Terdapat beberapa earbud silikon, jadi anda boleh memilih yang sesuai untuk digunakan.

Versi Bluetooth adalah 4.0. Berat - 10 gram.

Muat turun aplikasi Jabra Assist untuk membimbing anda melalui fungsi yang anda perlukan. Contohnya, cari peranti sekiranya berlaku kerugian.

Jabra Classic

Kelebihan:

 • Reka bentuk klasik;
 • Kawalan sederhana;
 • Terdapat aplikasi yang direka khas;
 • Pemilihan warna;
 • Terdapat kawalan kelantangan;
 • Terdapat butang jawapan panggilan;
 • Kualiti bunyi yang baik;
 • Terdapat mod penjimatan kuasa;
 • Dail suara;
 • Gandingan automatik.

Kekurangan:

 • Anda perlu membiasakan diri dengan ukuran;
 • Goresan jelas kelihatan.

Plantronics Voyager 5200

Headset Bluetooth Plantronics Voyager 5200 memberikan suara berkualiti tinggi dengan teknologi WindSmart baru. Anda boleh mengawal peranti menggunakan beberapa arahan. Dengan cara ini anda dapat menjawab atau menolak panggilan dengan hanya satu perkataan. Untuk mematikan mikrofon semasa perbualan, anda mesti menekan butang merah.

Kebolehlihatan yang baik bukan sahaja di jalanan, tetapi juga di syarikat yang bising atau konsert.

Sekiranya dikehendaki, anda boleh membeli cas pengecasan khas yang akan meningkatkan masa operasi peranti.

Aplikasi Plantronics Hub akan membantu anda mengemas kini peranti anda, menyesuaikan bahasa anda atau menemuinya sekiranya berlaku kerugian. Pencarian akan menunjukkan di mana alat dengar terakhir digunakan.

Masa bercakap - sehingga 7 jam, masa bersedia - sehingga 9 hari. Mengecas - 1.5 jam.

Versi - 4.1. Jejari tindakan ialah 30 meter.

Plantronics Voyager 5200

Kelebihan:

 • Reka bentuk yang bergaya;
 • Bunyi yang baik;
 • Penindasan bising;
 • Dail suara;
 • Terdapat kawalan kelantangan;
 • Mikrofon adaptif;
 • Perlindungan kelembapan;
 • Teknologi berbilang titik;
 • Jangkauan kerja yang panjang.

Kekurangan:

 • Sukar untuk terbiasa dengan bentuknya;
 • Berat - 20 gram.

Penjelajah Plantronics 500

Peranti yang berbeza dengan kos anggaran adalah Plantronics Explorer 500. Sebilangan besar pengguna memperhatikan kemudahan semasa perbualan. Fon telinga dibuat dari silikon, sehingga dapat menyesuaikan diri dengan jenis auricle apa pun.

Termasuk tali ubs yang melekat pada magnet. Oleh itu pengguna boleh melekatkan peranti ke beg atau rantai kunci.

Masa bercakap - 7 jam, bersedia - 10-12 hari. Dengan berat hanya 7.5 gram, Plantronics Explorer 500 tidak mengganggu berjalan kaki dan melakukan aktiviti harian anda.

Versi Bluetooth adalah 3.0. Masa pengecasan adalah 2 jam. Jejari tindakan hingga 10 meter.

Penjelajah Plantronics 500

Kelebihan:

 • Reka Bentuk;
 • Terdapat pilihan warna - hitam atau putih;
 • Kawalan suara;
 • Masa operasi yang lama tanpa mengecas semula;
 • Terdapat kawalan kelantangan;
 • Bunyi berkualiti tinggi;
 • Berat;
 • Teknologi berbilang titik.

Kekurangan:

 • Jejari tindakan kecil;
 • Tiada alas silikon ganti.

Apple AirPods

Salah satu peranti yang paling popular pada tahun 2020-2020 untuk mendengar muzik dan bercakap dengan teknologi tanpa wayar True ialah Apple AirPods.Mereka mempunyai banyak kelebihan berbanding model lain. Mereka tidak jatuh dari telinga, mempunyai suara yang sangat baik dan tidak mengganggu aktiviti harian. Ramai yang memilih mereka untuk bersukan, memandu atau berjalan di taman. Tidak perlu mengeluarkan peranti secara berterusan untuk mematikan suaranya. Terdapat pasukan khas yang melakukan ini.

Fon kepala boleh digunakan bukan hanya dengan telefon Apple, tetapi juga dengan peranti apa pun. Ini tidak akan mempengaruhi kualiti suara dengan cara apa pun. Sambungan hanya memerlukan beberapa saat. Seorang pemula dapat mengetahuinya dengan segera.

Set ini merangkumi cas pengecasan yang memanjangkan hayat bateri. Berat hanya 4 gram. Versi Bluetooth - 4.2.

Apple AirPods

Kelebihan:

 • Reka bentuk yang bergaya;
 • Bentuk yang selesa;
 • Berat;
 • Tidak jatuh dari telinga ketika berjalan dan berlari;
 • Terdapat kes untuk penyimpanan dan pengecasan;
 • Dail suara;
 • Kualiti bunyi;
 • Banyak pilihan penutup.

Kekurangan:

 • Harga.

Alat dengar Bluetooth Xiaomi Mi Collar

Xiaomi dapat membuat fon kepala tanpa wayar unik yang selesa digunakan berkat tali leher. Berkat ini, autonomi kerja telah meningkat dengan ketara.

Masa operasi dalam mod mendengar muzik - 8 jam, masa bercakap - hingga 10 jam. Kapasiti bateri ialah 137 mAh. Mengecas dengan kabel biasa dan memerlukan masa 120 minit. Rintangan adalah 32 ohm dan julat frekuensi adalah 20-20000 Hz.

Terdapat pelekap fon kepala magnetik.

Kit ini merangkumi satu set membran vakum yang dapat dipadankan dengan auricle.

Berat - 40 gram.

Alat dengar Bluetooth Xiaomi Mi Collar

Kelebihan:

 • Reka bentuk yang cantik;
 • Terdapat beberapa warna untuk dipilih;
 • Masa operasi tanpa mengisi semula;
 • Muzik bermain suara;
 • Terdapat butang kawalan kelantangan;
 • Kualiti binaan yang baik.

Kekurangan:

 • Mikrofon berada di tepi, itulah sebabnya kualiti suara tidak sempurna;
 • Petua Cina.

Xiaomi Redmi AirDots

Perangkat belanjawan lain dalam ranking adalah fon kepala Xiaomi Redmi AirDots. Kos mereka hanya 1200 rubel. Mereka adalah vakum intracanal kecil yang tahan dengan baik di auricle. Fon kepala menyokong versi bluetooth terkini - 5.0.

Set ini merangkumi 2 fon telinga dan cas pengecasan. Selain itu, terdapat bantal telinga dalam dua saiz - S dan L.

Sarungnya kecil, sehingga mudah dipasang di poket atau beg. Ia berwarna hitam, sehingga praktikalnya tidak kotor.

Masa bercakap - 4-5 jam. Pengecasan dari casing memerlukan masa 1.5 jam, dan perlu dicas dalam 2 jam. Berat satu fon telinga ialah 4.1 gram.

Asas Earbud Tanpa Wayar Mi True

Kelebihan:

 • Reka bentuk yang bergaya;
 • Kos belanjawan;
 • Petunjuk caj;
 • Kualiti bunyi yang baik;
 • Terdapat kawalan suara;
 • Perlindungan kelembapan;
 • Pengasingan bising;
 • Autonomi kerja.

Kekurangan:

 • Tidak termasuk kabel;
 • Kes itu tercalar dengan cepat.

Kelebihan alat dengar Bluetooth

Terdapat banyak kelebihan untuk alat dengar bluetooth. Terima kasih kepada mereka bahawa sebilangan besar pengguna lebih suka peranti ini.

 1. Orang itu sentiasa berhubung. Sekiranya tangannya penuh, dia dapat menjawab panggilan tersebut pada bila-bila masa. Ini berlaku untuk orang yang melakukan banyak tugas pada masa yang sama.
 2. Anda boleh bercakap di telefon dan memandu pada masa yang sama.
 3. Boleh digunakan di tempat yang bising.
 4. Kualiti suara bertambah baik.

Alat dengar Bluetooth adalah hadiah hebat untuk diri sendiri dan keluarga, yang akan menjimatkan masa anda. Oleh kerana kos yang berpatutan, peranti ini sangat popular pada tahun 2020.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *