Drone terbaik dengan kamera untuk 2020

0

Baru-baru ini, kita semakin sering berurusan dengan istilah bahasa Inggeris yang digunakan untuk menamakan peranti tertentu. Hari ini, quadcopters sangat popular, yang diterjemahkan dari bahasa Inggeris sebagai helikopter empat-rotor. Peranti unik ini muncul baru-baru ini, tetapi telah mendapat pengiktirafan pengguna dari pelbagai peringkat umur dan status sosial. Ledakan sebenar di kalangan peminat drone adalah penampilan model dengan kamera. Peralatan ini telah memperluas ruang lingkup mereka dengan ketara dan menarik perhatian orang dari semua peringkat umur. Kakitangan editorial laman web "best-ms.designuspro.com" memberi anda pilihan quadrocopter terbaik dengan kamera untuk tahun 2020.

Apa itu drone dengan kamera dan mengapa ia diperlukan

Quadcopter adalah pesawat kawalan jauh yang dilengkapi dengan empat baling-baling baling-baling. Peranti ini dikendalikan oleh alat kawalan jauh RC khas dari tanah. Drone moden dilengkapi dengan kamera video mini yang membolehkan anda merakam foto dan video dari udara.

Quadcopters dengan kamera direka khas untuk menangkap apa yang berlaku dalam masa nyata. Selain itu, dalam beberapa model, anda dapat mengubah sudut pemotretan dengan memutar kamera. Selalunya, model seperti itu digunakan oleh pengendali video, wartawan dan blogger.

Prinsip operasi quadcopters hari ini sangat mudah. Rotor utama digerakkan oleh motor bersepadu. Akibatnya, satu bahagian berputar mengikut arah jam, dan satu bahagian berputar berlawanan arah jam.

Bingkai quadcopter biasanya berbentuk x. Dorong penerbangan disediakan oleh struktur yang didorong oleh baling-baling, yang dipasang pada hujung setiap empat balok. Untuk memberikan penampilan yang unik, asli dan menarik, pengeluar sering menghiasi peranti dengan lampu LED, cetakan dan tiruan.

Nota! Lampu latar LED tidak hanya berfungsi sebagai hiasan, tetapi juga membantu menggerakkan peranti dalam keadaan gelap.

Otak mana-mana drone adalah papan pengawal, yang bertanggungjawab untuk semua fungsi perisian onboard. Dari segi motor, kebanyakan quadcopters amatur mempunyai motor yang disikat atau tidak berus. Yang pertama digunakan dalam drone yang lebih murah dan sederhana yang direka untuk fotografi amatur. Yang terakhir dibezakan dengan reka bentuk yang lebih sempurna dan prinsip operasi yang berbeza. Setiap quadcopter mempunyai pengawal kelajuan, yang bertanggung jawab untuk mengawal kekuatan enjin. Semasa memilih model, anda harus memperhatikan arus operasi maksimum dan julat voltan operasi.

Bahagian penting lain dari mana-mana quadcopter adalah gimbal kamera. Ini adalah pendant mount yang menghubungkan kamera video ke badan peranti. Dan, tentu saja, setiap pesawat dilengkapi dengan bateri, yang merupakan jantung drone dan menggerakkan motor baling-baling. Kapasiti bateri banyak bergantung pada struktur bateri, yang boleh menjadi monoblock atau multi-unit.

Quadcopters menjadi sangat popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini.Ini dijelaskan, pertama sekali, oleh fakta bahawa telah berkembang pesat teknologi mudah alih dan video.

Ciri-ciri quadcopters

Semua kenderaan udara tanpa pemandu mempunyai ciri tersendiri, yang mesti anda ketahui semasa pembelian.

Singkatan berikut sering dilihat pada kotak drone:

 1. RTF - drone seperti itu berbeza kerana ia segera siap terbang dan dilengkapi dengan semua yang anda perlukan. Selalunya ia dijual secara berkumpul dan yang perlu anda lakukan ialah mengecas bateri.
 2. Penandaan ARF bermaksud bahawa drone itu hampir siap digunakan. Pakej ini mengandungi semua bahagian yang diperlukan, tetapi pemiliknya harus melakukan pematerian dan pemasangannya sendiri. Juga, peranti seperti itu dapat dijual dengan atau tanpa alat kawalan jauh.
 3. BNF - penandaan bermaksud bahawa tidak ada panel kawalan yang disertakan. Pilihan ini sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai peralatan kawalan. Seperti yang ditunjukkan oleh latihan, kebanyakan hanya quadcopter lanjutan yang dijual dengan singkatan ini.

Untuk dimensi, mereka dapat ditunjukkan untuk peranti yang dipasang dan tanpa lampiran. Semasa membeli drone, pastikan untuk mempertimbangkan hakikat bahawa semakin besar perbezaannya, semakin baik ia menahan angin. Salah satu parameter utama mana-mana quadcopter adalah jarak, kelajuan dan masa penerbangan. Perlu diingat bahawa semakin besar setiap indikator ini, semakin baik.

Pakar mengesyorkan membeli peranti dengan masa penerbangan sama atau lebih dari 20 minit. Pada masa yang sama, model, masa penerbangan melebihi 30 minit, dibezakan dengan kos tinggi dan termasuk dalam segmen profesional.

Bagi kebanyakan peranti, jarak penerbangan 1 hingga 5 kilometer dianggap mencukupi. Peranti yang mampu terbang sejauh 12 km sudah menjadi pengangkut trak sebenar di antara drone. Sekiranya anda ingin membeli pesawat dengan tingkat anggaran, maka anda harus bersedia untuk fakta bahawa jarak penerbangannya tidak akan melebihi 100-200 meter.

Semakin tinggi kelajuan penerbangan quadcopter, semakin baik. Peranti konvensional tidak terlalu cepat.

Semasa memilih drone, anda harus memperhatikan bahan badan. Sebilangan besar peranti terbuat dari plastik, tetapi ada juga dengan badan yang terbuat dari serat karbon, logam ringan atau aluminium pesawat. Walau bagaimanapun, model seperti itu boleh dibeli dengan kos yang sangat tinggi.

Masa penerbangan peranti secara langsung dipengaruhi oleh kapasiti bateri, oleh itu, semakin tinggi, semakin baik. Dan, tentu saja, kualiti kamera memainkan peranan penting. Perlu diperhatikan fakta bahawa sekarang model bajet terutama dilengkapi dengan kamera video yang tidak hanya dapat mengambil gambar, tetapi juga merakam video, dan menyiarkan isyarat video. Untuk menstabilkan kedudukan kamera, peranti dilengkapi dengan gimbal khas.

Fungsi quadcopters boleh berbeza-beza. Model belanjawan mempunyai fungsi asas. Semakin mahal harganya, semakin banyak fungsi yang berbeza.

Quadcopters murah

Semua orang tahu bahawa kualiti dan fungsi berharga. Tetapi, seperti yang ditunjukkan oleh latihan, tidak selalu, apa yang murah pasti buruk. Sekiranya anda ingin memulakan quadcopter, tetapi bajetnya terhad, maka anda harus memperhatikan model berikut, yang menggabungkan kualiti dan kos rendah.

JJRC H31

Model ini dihasilkan oleh jenama terkenal China. Sangat sesuai untuk remaja dan dewasa untuk kenalan pertama dengan kenderaan udara tanpa pemandu. Quadcopter dilengkapi dengan motor yang disikat, giroskop enam paksi, pencahayaan LED, perlindungan air dan mod CF. Ia mempunyai pengendalian yang baik dan kelajuan tinggi. Model ini dilengkapi dengan kamera 5 megapiksel, berkat gambar yang dihasilkan berkualiti sederhana.

JJRC H31

Masa penerbangan maksimum: 10 min;

Pengurusan: saluran radio;

Fungsi: satu sentuhan, kalis air, mod tanpa kepala;

Julat kawalan radio: 80 m;

Kamera: pilihan luaran, 5 MP;

Bateri: 3.7V 400mAh LiPo;

Kekerapan radio: 2.4GHz;

Penstabilan: giroskop enam paksi;

Had umur: 14+;

Berat: 73 g;

Dimensi: 290x290x90 mm;

Bahan: plastik.

Kos purata: 2690 rubel.

Kelebihan:

 • kekuatan;
 • reka bentuk yang menarik;
 • ketahanan air;
 • ciri penerbangan yang baik;
 • kos rendah.

Kekurangan:

 • jatuh apabila sambungan terputus;
 • tidak ada fungsi menahan ketinggian;
 • kualiti penggambaran yang tidak begitu baik.

Pepijat MJX 8

Drone berkelajuan tinggi bajet adalah pilihan yang bagus untuk remaja dan pemula. Ia dibekalkan siap bekerja, jadi tidak diperlukan pemasangan awal. Model ini dibezakan dengan motor tanpa berus elektrik yang senyap, kemampuan bergerak, responsif terhadap tindakan, sistem kawalan pintar, dan penerbangan berterusan selama 14 minit. Badan drone diperbuat daripada komposit nilon yang tahan hentaman. Antara lain, model ini, walaupun dengan biaya yang relatif rendah, dapat memiliki landasan yang stabil, percepatan yang cepat, kemampuan untuk mempertahankan parameter ketinggian yang diberikan, dan juga keseimbangan yang stabil baik ketika merancang dan pada saat pendaratan.

Pepijat MJX 8

Masa penerbangan maksimum: 14 min;

Pengurusan: alat kawalan jauh;

Fungsi: mod akrobatik, fungsi "pulang" kembali;

Julat kawalan radio: 500 m;

Kamera: pilihan luaran dengan sambungan 1080x720 piksel;

Bateri: 7.4 W, 1.3 Ah;

Kekerapan radio: 2.4 GHz;

Berat: 370 g;

Dimensi: 330x330x88 mm;

Bahan: plastik.

Kos purata: 4990 rubel.

Kelebihan:

 • pembinaan yang kukuh dan boleh dipercayai;
 • kemampuan bergerak;
 • tindak balas yang tinggi;
 • kehadiran kamera berkualiti tinggi.

Kekurangan:

 • tidak ada fungsi lepas landas dan pendaratan automatik;
 • peralatan standard minimum.

Hubsan X4 Desire FPV H502S

Quadcopter sangat sesuai untuk amatur dan profesional. Model ini dilengkapi dengan kamera HD berkualiti tinggi, posisi GPS, serta fungsi "Kembali ke alat kawalan jauh" dan "Tahan ketinggian". Quadcopter dilengkapi dengan motor pemungut. Model ini ditujukan terutamanya kepada juruterbang pemula. Badan diperbuat daripada plastik tahan lama, yang menyenangkan untuk disentuh.

Hubsan X4 Desire FPV H502S

Masa penerbangan maksimum: 12 min;

Pengurusan: saluran radio;

Fungsi: pandangan orang pertama, kembali ke titik berlepas;

Julat kawalan radio: 200 m;

Kamera: 720 p, 2 megapiksel;

Bateri: 7.4V, 610mAh;

Frekuensi radio: 2.4 GHz;

Penstabilan: giroskop 6 paksi;

Had umur: 14+;

Berat: 115 g;

Dimensi: 225x225x60 mm;

Bahan: plastik.

Kos purata: 8790 rubel.

Kelebihan:

 • menjaga ketinggian;
 • Kemudahan kawalan;
 • reka bentuk yang luar biasa;
 • dinamisme;
 • kembali ke pemancar;
 • berkumpul dan siap sepenuhnya.

Kekurangan:

 • kekurangan penstabilan kamera.

Tello teknologi Ryze

Quadrocopter yang ringkas dan menarik mempunyai transmisi video yang stabil, berkualiti tinggi, kawalan mudah dan kos yang agak rendah. Model ini mempunyai kamera terpasang yang bagus, dan anda boleh mengambil gambar dengan resolusi tinggi yang berkualiti tinggi. Kelebihan lain dari model ini ialah kehadiran bateri yang kuat, yang memastikan kemungkinan penerbangan panjang. Drone ini juga mempunyai banyak pilihan tambahan yang sangat memudahkan proses kawalan. Motor model ini tidak berus.

Tello teknologi Ryze

Masa penerbangan maksimum: 13 min;

Pengurusan: Wi-Fi;

Fungsi: flip automatik, pandangan orang pertama, lepas landas dan pendaratan automatik;

Julat kawalan radio: 100 m;

Kamera: 5 megapiksel, 720 r;

Bateri: 1100mAh, 3.8V;

Kekerapan radio: 2.4GHz;

Had umur: 14+;

Berat: 80 g;

Dimensi: 98x92.5x41 mm;

Bahan: plastik.

Kos purata: 9290 rubel.

Kelebihan:

 • bateri yang baik;
 • kualiti;
 • perisian dan perkakasan canggih.

Kekurangan:

 • tidak ditemui.

Quadcopters dengan kamera yang bagus

Sekiranya perlu melakukan penggambaran berkualiti tinggi di tempat yang paling tidak dijangka dan tidak dapat diakses, maka dalam hal ini adalah perlu untuk mendekati pilihan quadrocopter dengan sangat bertanggungjawab. Keutamaan harus diberikan kepada model dengan kamera berkualiti tinggi dan bagus. Sebaiknya perhatikan quadcopters berikut.

PARROT BEBOP DRONE 2

Quadcopter moden, berfungsi dan bergaya. Model ini mempunyai ciri penerbangan yang sangat baik, jangka hayat bateri yang panjang, dan kamera berkualiti tinggi moden. Penampilan drone itu moden. Sekilas pandang cukup untuk memahami bahawa peranti ini berteknologi tinggi. Model ini dibezakan dengan kualiti binaannya yang tinggi. Badan diperbuat daripada plastik tahan lama. Terima kasih kepada 4 motor tanpa berus, peranti ini mampu memecut dengan kelajuan yang ketara. Sebagai tambahan, model ini mempunyai fungsi seperti mod Ikut, mod sisi Sempurna, mod Pendakian, mod Pembingkaian Auto.

PARROT BEBOP DRONE 2

Masa penerbangan maksimum: 25 min;

Kawalan: dari alat kawalan jauh dan telefon pintar;

Julat kawalan radio: 300 m;

Kamera: 14 megapiksel;

Bateri: 2700mAh, 11.1V

Kekerapan radio: 2.4GHz;

Had umur: 14+;

Berat: 0.5 kg;

Dimensi: 328x328x89 mm;

Bahan: plastik.

Kos purata: 36,990 rubel.

Kelebihan:

 • reka bentuk moden;
 • kekompakan;
 • kebolehkilangan;
 • kualiti tinggi;
 • kemudahan penggunaan;
 • keselamatan;
 • ketersediaan fungsi tambahan.

Kekurangan:

 • membuat banyak bunyi semasa bekerja;
 • penstabilan yang buruk diperhatikan dengan tiupan angin.

Hubsan X4 Air Pro H501A

Quadcopter yang asli dan ketat diperbuat daripada plastik tahan lama dan berkualiti tinggi. Model ini dilengkapi dengan kamera video berkualiti. Model ini dilengkapi dengan empat motor tanpa berus berkuasa tinggi, yang membolehkan anda dengan mudah mengangkat peranti ke udara dan menahan arus angin. Drone boleh berfungsi dalam beberapa mod. Salah satu yang paling menarik adalah kemampuan merancang pergerakan model di udara. Di samping itu, ia dilengkapi dengan fungsi pengembalian automatik dan ketinggian.

Hubsan X4 Air Pro H501A

Masa penerbangan maksimum: 20 min;

Pengurusan: saluran radio, Wi-Fi;

Fungsi: lepas landas dan pendaratan automatik, terbang di atas titik yang ditetapkan, mengikuti pengendali;

Julat kawalan radio: 300 m;

Kamera: 1080 r;

Bateri: 2700mAh, 7.4V

Kekerapan radio: 2.4GHz;

Had umur: 14+;

Berat: 410 g;

Dimensi: 217x218x70 mm;

Bahan: plastik.

Kos purata: 16,290 rubel.

Kelebihan:

 • kualiti tinggi;
 • penerbangan panjang;
 • bateri berkapasiti.

Kekurangan:

 • tiada penggantungan.

Xiaomi Mi Drone 4K

Quadrocopter yang bergaya dan hebat menggabungkan kombinasi harga dan kualiti. Dilengkapi dengan kamera 12 megapiksel canggih, berkat anda dapat mengambil gambar berkualiti tinggi. Model ini juga mempunyai fungsi bateri, kelajuan tinggi, dan kedudukan yang kuat menggunakan sistem GPS dan GLONASS. Motor tidak berus.

Xiaomi Mi Drone 4K

Masa penerbangan maksimum: 27 min;

Pengurusan: saluran radio;

Fungsi: kembali ke landasan lepas landas, pandangan orang pertama;

Julat kawalan radio: 4 km;

Kamera: 12 megapiksel;

Bateri: 5100mAh, 77.52V;

Kekerapan radio: 2.4GHz;

Had umur: 14+;

Berat: 1390 g;

Dimensi: 310x380x53 mm;

Bahan: serat karbon dan polikarbonat.

Kos purata: 36,890 rubel.

Kelebihan:

 • reka bentuk yang luar biasa;
 • pengecasan bateri cepat;
 • kemudahan pengurusan;
 • jarak penerbangan;
 • penggambaran gambar dan video berkualiti tinggi.

Kekurangan:

 • Menyambung perlahan ke satelit semasa memulakan.

DJI PHANTOM 4 PRO Plus

Model yang dikemas kini mempunyai kamera 20 megapiksel yang ditingkatkan yang mampu menangkap gambar 4K. Semasa membuat struktur, aloi titanium dan magnesium digunakan, berkat kerangka yang kaku, dan berat peranti dikurangkan dengan ketara.

DJI PHANTOM 4 PRO Plus

Masa penerbangan maksimum: 30 min;

Pengurusan: saluran radio;

Fungsi: lepas landas dan pendaratan automatik, kawalan isyarat, terbang di atas titik yang ditetapkan;

Julat kawalan radio: 3500 m;

Kamera: 20 megapiksel, 2160 r;

Bateri: 5870mAh, 15.2V

Kekerapan radio: 2.4GHz;

Had umur: 14+;

Berat: 1388;

Dimensi: 289.5x289.5x196 mm;

Bahan: aloi titanium dan magnesium.

Kos purata: 145,990 rubel.

Kelebihan:

 • kualiti tinggi;
 • kebolehpercayaan;
 • penampilan moden dan hebat;
 • kamera berkualiti tinggi;
 • prestasi penerbangan yang sangat baik;
 • bebas mengatasi rintangan.

Kekurangan:

 • harga tinggi.

Quadcopters profesional

Untuk pembeli yang menuntut, dan juga bagi mereka yang menggunakan drone untuk tujuan profesional, pengeluar menghasilkan drone khas yang dapat menawarkan kualiti, fungsi, dan pelbagai fungsi. Quadcopters berikut dianggap terbaik di segmen ini.

DJI SPARK

Drone berteknologi tinggi yang membuka dunia drone pintar kepada orang ramai. Model ini dibezakan oleh pemproses pengkomputeran 24-teras pengkomputeran berprestasi tinggi, gimbal mekanikal berkualiti tinggi, fungsi video pintar, dan jarak penerbangan yang panjang. Quadcopter mempunyai 4 fungsi penerbangan pintar. Ini adalah lepas landas menegak, mengelilingi sasaran, pendakian menegak dan manuver di sekitar sasaran yang ditentukan. Drone ini dilengkapi dengan motor tanpa berus yang kuat dan kamera 12 megapiksel berkualiti tinggi. Unit ini adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang ingin mengambil gambar berkualiti tinggi dari ketinggian.

DJI SPARK

Masa penerbangan maksimum: 16 min;

Pengurusan: saluran radio;

Fungsi: automatik lepas landas dan mendarat, pandangan orang pertama, kembali ke landasan lepas landas;

Julat kawalan radio: 100 m;

Kamera: 12 megapiksel 1080 p;

Bateri: 11.4V 1480mAh

Kekerapan radio: 2.4GHz;

Had umur: 14+;

Berat: 300 g;

Dimensi: 143x143x55 mm;

Bahan: plastik ABS.

Kos purata: 31,990 rubel.

Kelebihan:

 • pemasangan berkualiti tinggi;
 • pengiktirafan halangan;
 • prestasi penerbangan yang sangat baik;
 • penggambaran berkualiti tinggi;
 • reka bentuk yang menarik;
 • kawalan isyarat.

Kekurangan:

 • kekurangan kamera 4K;
 • badan canggung.

WALKERA QR X350 PRO

Quadcopter berkualiti tinggi terbang hingga 2 kilometer dan dapat bertahan di udara hingga 25 minit. Pergerakan peranti ini sangat terkawal berkat motor injap dan pengawal kelajuan elektronik. Model ini mempunyai GPS bawaan, jadi tidak perlu khawatir kehilangannya, kerana secara automatik kembali ke kedudukan asalnya. Ia juga menawarkan prestasi penerbangan yang tinggi dan perisian moden.

WALKERA QR X350 PRO

Masa penerbangan maksimum: 25 min;

Pengurusan: saluran radio;

Fungsi: kembali ke landasan lepas landas, pandangan orang pertama;

Julat kawalan radio: 2000 m;

Kamera: Mpix;

Bateri: 5200mAh, 11.1V;

Kekerapan radio: 2.4GHz;

Had umur: 14+;

Berat: 1350 g;

Dimensi: 289x289x205 mm;

Bahan: ABS_plastik.

Kos purata: 40,615 rubel.

Kelebihan:

 • motor injap;
 • terbang di atas titik yang ditetapkan;
 • kualiti tinggi;
 • kamera yang bagus.

Kekurangan:

 • pengecas lemah;
 • dalam cuaca berangin tidak mampu menahan kedudukan.

Kombo Premium DJI Inspire 2

Quadcopter profesional yang kuat sesuai untuk profesional. Model ini mempunyai paparan besar, berkualiti tinggi, kamera generasi seterusnya, reka bentuk pintar dan sebilangan ciri penting. Model ini dibezakan oleh badan yang kuat, tetapi pada masa yang sama badan ringan yang diperbuat daripada aloi aluminium dan magnesium. Ia mampu mempercepat hingga 108 km / j. Masa penerbangan adalah 27 minit. Sebagai tambahan, saya ingin memperhatikan adanya sistem pemanasan diri bateri, yang mana alat ini dapat digunakan pada suhu subzero.

Kombo Premium DJI Inspire 2

Masa penerbangan minimum: 27 min;

Pengurusan: saluran radio, Wi-Fi;

Fungsi: lepas landas dan pendaratan automatik, pandangan orang pertama, mengikuti pengendali;

Julat kawalan radio: 3500 m;

Kamera: 20.8 megapiksel;

Bateri: 22.8V 4280mAh

Kekerapan radio: 2.4GHz;

Had umur: 14+;

Berat: 3440 gr;

Dimensi: 605 mm;

Bahan: serat karbon, aloi magnesium-aluminium.

Kos purata: 415,790 rubel.

Kelebihan:

 • kamera berkualiti tinggi;
 • kualiti binaan;
 • kefungsian.

Kekurangan:

 • harga tinggi.

Hari ini pengeluar menawarkan banyak quadcopters, yang berbeza dalam ciri teknikal dan kosnya. Dalam penilaian kami, kami cuba mengumpulkan model terbaik untuk tahun 2020 dari pelbagai kategori harga. Sekiranya anda sudah menggunakan salah satu quadcopter di atas atau lebih suka peranti lain, kongsi pendapat anda tentangnya dalam komen.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *