Idea hadiah untuk Tahun Baru untuk kanak-kanak berumur 11-14 tahun

0

Perkembangan dan pembelajaran, minat dan emosi. Inilah matlamat yang harus dicapai ketika memilih hadiah untuk anak-anak. Penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" tahu bagaimana mengejutkan remaja. Oleh itu, dia mengajak pembaca untuk menilai idea pemberian hadiah untuk Tahun Baru untuk kanak-kanak berumur 11-14 tahun. Artikel ini akan memberi nasihat berharga untuk memilih persembahan dan memahami berapa banyak yang harus anda harapkan.

Bagaimana meneka dengan hadiah untuk Tahun Baru

Sebarang jawapan untuk soalan selalu mempunyai arahan yang jelas. Walaupun semua algoritma runtuh ketika berkaitan dengan kanak-kanak, masih mungkin untuk menonjolkan kriteria tertentu ketika memilih persembahan untuk generasi muda.

Apa yang dia suka?

Biasanya, pada usia 11 tahun, setiap anak mempunyai kecenderungan tertentu, kemampuan luar biasa dalam beberapa jenis pekerjaan, atau hanya hobi, hobi. Tugas kita adalah untuk mengetahui "vektor" aspirasi. Kaedah mendapatkan maklumat tidak menjadi masalah: melalui ibu bapa atau saudara lain; melalui pemerhatian mereka sendiri; sebagai jalan terakhir, hanya bercakap terus dengan remaja itu.

Sekiranya tiada kaedah yang sesuai, anda boleh menarik minat anak untuk menulis surat kepada Santa Claus. Tidak mungkin kanak-kanak pada usia ini masih mempercayainya, tetapi dengan cara yang suka bermain mereka dapat menyatakan keinginan mereka di rak, dengan jelas dan khusus. Dan itulah yang kami perlukan.

Menilai kesesuaian dan kegunaan kejutan

Apa yang nampaknya orang dewasa cukup asli dan menarik mungkin berlaku selepas persembahan perayaan di sudut berdebu gelap. Untuk melakukan ini, anda perlu memahami ciri-ciri usia kanak-kanak lelaki dan perempuan dalam tempoh ini. Sekarang mereka berusaha semaksimum mungkin untuk mengasah sifat watak mereka dan merasa bebas. Ini bermaksud bahawa produk yang mahal dan dipilih dengan penuh kasih sayang, tetapi tidak mengembangkan kemampuan atau tidak menjalankan fungsi yang diperlukan, masih akan berada di sudut yang sama. Sebahagian besarnya, ini berlaku untuk mainan lembut yang besar - terang, berkesan, tetapi tidak berguna.

Kami mewujudkan suasana

Syarat dan bentuk pemberian hadiah tidak kurang penting daripada hadiah itu sendiri. Malah sebatang pen mata dari tangan Santa Claus, yang diserahkan di kediamannya, nampaknya merupakan barang yang lebih menarik daripada sekumpulan plat nama yang dipamerkan di atas meja tanpa pembungkusan yang indah. Tidak semua orang berpeluang menghabiskan banyak wang untuk "suasana" itu. Tidak ada yang menuntutnya. Cukup dengan mencari pencarian Tahun Baru yang akan memikat hati anak itu untuk mencari hadiah.

Pilihan hadiah yang berguna dan menarik untuk Tahun Baru untuk kanak-kanak berumur 11-14 tahun

Fesyen untuk hadiah adalah kebiasaan untuk memberikan telefon, tablet, pelbagai alat dan alat kepada mereka untuk sebarang kesempatan. Tetapi mari kita cuba menjauhi stereotaip. Ulasan kami mengandungi idea yang paling asli untuk kejutan untuk kanak-kanak untuk Tahun Baru.

Tikar tarian Persembahan Tarian Aspel II

Pemerolehan ini pasti mengalahkan kebosanan. Sejak hari itu, dia tidak ada di rumah. Peranti untuk menghabiskan masa secara aktif terdiri daripada:

 • platform yang ditandai ke zon, di mana anda perlu melangkah dengan kaki semasa tarian;
 • Kabel USB di mana permaidani disambungkan ke TV;
 • cakera dengan program tarian;
 • penyesuai untuk bekalan elektrik, serta penyambung bateri untuk penggunaan tanpa wayar peranti;
 • arahan dengan pembungkusan.

Ukuran permaidani (80 cm x 90 cm) membolehkan anda menyertai pertandingan menghiburkan bukan sahaja untuk kanak-kanak, tetapi juga untuk orang dewasa. Program yang memberikan mata membantu menilai dan membandingkan kemahiran menari peserta yang berbeza. Kord, sepanjang 1.4 m, memastikan jarak optimum dari skrin TV.

Pencinta tarian akan mendapat keseronokan yang luar biasa dari kejutan Tahun Baru. Lebih-lebih lagi, harganya ialah 2500 rubel. - terbayar sepenuhnya dengan tenaga dan emosi yang diterima.

Tikar tarian Persembahan Tarian Aspel II

Kelebihan:

 • Mengajar anda untuk menari dan merasakan irama muzik;
 • Mewujudkan suasana positif;
 • Baik untuk kesihatan;
 • Sesuai untuk menghiburkan kanak-kanak dan orang dewasa;
 • Mahal.

Kekurangan:

 • Pada permukaan yang licin, tikar boleh bergerak;
 • Tiada lampu latar.

Projektor langit berbintang STAR MASTER

Sangat mudah untuk masuk ke dalam kisah dongeng. Projektor SM adalah untuk mewujudkan persekitaran yang selesa dan hangat dengan sentuhan keajaiban. Dengan sempurna menenangkan, menenangkan anak, dan pada masa yang sama menghiasi bahagian dalam bilik kanak-kanak. Sangat sesuai untuk perayaan.

Benar-benar murah, harganya sekitar 300 rubel, peranti bercahaya itu dapat mengubah suasana sebuah ruangan, dan dengan itu imajinasi dan kesan para penikmat kecantikan muda.

Anda boleh menghidupkan produk dari sumber - jika projektor digunakan sebagai lampu malam, atau dengan bateri - lebih mudah untuk membawanya ke sekitar bilik. Hadiah itu boleh disebut universal, kerana sukar untuk mencari mereka yang tidak akan menyukainya.

Projektor langit berbintang STAR MASTER

Kelebihan:

 • Unjuran yang indah - memberikan rasa sihir;
 • Dua mod cahaya;
 • Mudah alih;
 • Harga rendah.

Kekurangan:

 • Pembinaan yang lemah.

Alternatif yang lebih mahal dan berfungsi untuk projektor planetarium rumah.

Jubah tandatangan remaja

Untuk menonjolkan keperibadian dan menekankan status - tidak ada masalah. Lebih daripada separuh generasi muda mengimpikannya. Memiliki jubah khas anda bermaksud kelihatan lebih dewasa seperti ayah atau ibu anda.

Tidak ada gunanya mengkaji model jubah tertentu, kerana hari ini terdapat banyak pengeluar yang menjual produk dengan cap nama yang sudah siap. Anda juga boleh mengatur penerapan prasasti yang diinginkan mengikut pesanan.

Kosnya berbeza-beza bergantung pada kualiti produk yang dipilih dan kerumitan teks yang ingin anda terapkan. Rata-rata, ia berkisar antara 2,000 hingga 5,000 rubel.

Jubah tandatangan remaja

Kelebihan:

 • Kepraktisan;
 • Keunikan;
 • Menekankan keperibadian lelaki atau perempuan.

Kekurangan:

 • Tidak sesuai jika remaja, pada asasnya, tidak menggunakan jubah mandi;
 • Ia tidak murah.

Buku nota "Coklat"

Tidak perlu meragui keaslian persembahan ini. Sangat sesuai untuk kanak-kanak perempuan, kerana pada usia ini, minat untuk nota peribadi, soal selidik dan lain-lain meningkat. Reka bentuknya menarik perhatian dan mempertajam minat mereka yang mempunyai gigi manis.

Menurut ulasan pelanggan, buku nota seperti itu bahkan berbau seperti gula-gula, walaupun sebenarnya tidak ada sedikit pun tambahan aromatik dalam komposisi.

Harganya hanya sepeser pun - dari 80 rubel. sehingga 200 rubel bergantung kepada penjual. Dan reaksi antusias yang dilakukan tidak perlu menunggu lama.

Buku nota "Coklat

Kelebihan:

 • Penampilan kreatif;
 • Kelihatan hebat ketika digunakan di sekolah;
 • Murah.

Kekurangan:

 • Lebih merujuk kepada hadiah simbolik atau sebagai tambahan kepada hadiah utama;
 • Tidak begitu sesuai untuk kanak-kanak lelaki.

Mainan Intelex Cozy Plush Panda Warmer

Awas! Terdapat risiko untuk membeli keseluruhan pad pemanasan "zoo" setelah membeli yang pertama. Ciptaan yang sangat mudah dan praktikal yang akan menggembirakan kanak-kanak lelaki dan perempuan dengan idea pelaksanaannya.Secara luaran, ia seperti mainan lembut biasa, tetapi di dalamnya terdapat pengisi yang selamat - butir millet dan lavender kering.

Cukup mudah digunakan: ia memanaskan dalam ketuhar gelombang mikro dalam 1-3 minit dan menjadikannya panas selama 2-3 jam, bergantung pada keadaan luaran. Nyaman dibawa ketika berjalan di luar. Pengilang membenarkan penambahan pelbagai titisan aromaterapi ke mainan. Walau bagaimanapun, produk tidak boleh dicuci. Bahan bulu khas boleh dibersihkan dengan mudah dengan kain lembap.

Cozy Plush adalah sesuatu yang pasti menggembirakan remaja pada musim sejuk. Oh ya! Dan bukan hanya pada musim sejuk, tetapi juga pada musim panas. Kerana pad pemanasan boleh disejukkan di dalam peti sejuk dengan meletakkan beg di atasnya dan digunakan sebagai agen penyejuk dalam panas yang panas.

Selain panda warmer, terdapat banyak versi produk dalam bentuk haiwan lain.

Kos mainan siri ini berbeza dalam 1500 rubel. - 2000 rubel.

Mainan Intelex Cozy Plush Panda Warmer

Kelebihan:

 • Kepraktisan tinggi;
 • Keaslian;
 • Sesuai untuk pelbagai peringkat usia.

Kekurangan:

 • Pada mulanya, ia mungkin sedikit naik;
 • Tidak boleh dicuci.

Tablet ringan untuk melukis dan menyalin

Idea ini akan menarik minat peminat seni. Tablet menggantikan tetingkap lama yang sudah lama di mana gambar digambar semula, berdiri berjam-jam dalam satu kedudukan. Dalam kes ini, semua usaha akan menjadi sia-sia jika salah satu helaian tergelincir walaupun satu milimeter. Terdapat juga pengikat yang memegang semua lapisan kertas dan gambar dengan baik. Oleh itu, kerja dapat ditunda dan dilanjutkan dengan selamat pada bila-bila masa yang sesuai.

Format lekapan dirancang untuk saiz A4 dan lebih kecil. Sangat mudah untuk membuat gambar dan gambar kerumitan dengan tangan anda sendiri, berada dalam kedudukan apa pun. Di samping itu, peranti ini memungkinkan untuk membuat potret dari gambar, yang pasti akan menarik perhatian orang lain.

Mudah dipegang di tangan anda kerana beratnya hanya 0.32 kg. Mengandungi komponen elektronik moden yang membolehkan anda melakukan perkara yang anda sukai dalam jangka masa yang lama tanpa mengetatkan mata. Cahaya lembut dengan tiga mod pencahayaan menyediakan persekitaran kerja yang selesa untuk menumbuhkan orang kreatif.

Harga - dari 1580 rubel.

Tablet ringan untuk melukis dan menyalin

Kelebihan:

 • Boleh dipercayai dan senang digunakan;
 • Penggunaan praktikal untuk sekolah;
 • Selamat untuk mata;
 • Membangunkan kemahiran kreatif.

Kekurangan:

 • Bukan hadiah yang sesuai untuk mereka yang tidak suka melukis.

Perjalanan Anjing Rusa dan Sled

Idea seterusnya adalah baik untuk mereka yang ingin tahu dan aktif. Anda boleh memberikan banyak emosi dan kesan positif jika anda membeli sijil untuk lawatan ke anjing rusa dan kereta luncur terlebih dahulu. Pengembaraan yang tidak dapat dilupakan menjamin aktiviti luar. Program lawatan merangkumi:

 • berkenalan dengan penduduk di Utara Jauh, di mana panduan akan memberitahu anda bagaimana kehidupan berfungsi di Lingkaran Artik;
 • memberi makan rusa dan anjing liar dari tangan, haiwan akan dibenarkan menyentuh;
 • tawarkan teh panas dengan gula-gula;
 • akan dibenarkan untuk difoto dengan pakaian etnik yang memeluk binatang liar - semuanya percuma;
 • menunggang kek keju.

Di samping itu, terdapat penduduk lain di wilayah yang dibenarkan berdekatan dengan orang - serigala, musang, keldai. Anda juga boleh mengambil gambar bersama mereka di peranti anda.

Terdapat ladang serupa di pinggir bandar Moscow di pinggir hutan. Udara bersih, kawasan rapi, memberi makan haiwan gembira. Mereka yang telah mengunjungi lawatan lawatan bahawa rusa ada di sana seperti dalam filem-filem mengenai Krismas, keldai yang sangat lucu dan huskies yang comel.

Kos kejutan yang layak untuk tahun baru ialah 550 rubel. untuk satu anak. Orang dewasa cenderung pergi bersamanya. Bagi mereka, harga tiket adalah 750 rubel. Lawatan ini bukan satu-satunya yang seumpamanya. Di seluruh negara, di bandar-bandar yang berbeza, terdapat ladang rusa yang sama dan tidak kurang menarik. Anda boleh memilih pilihan yang terletak paling dekat dengan anda.

Perjalanan Anjing Rusa dan Sled

Kelebihan:

 • Daya tarikan dan aktiviti;
 • Banyak kesan yang akan dikenang dalam jangka masa yang lama;
 • Hadiah simbolik untuk tahun baru;
 • Pengetahuan dan kemahiran baru.

Kekurangan:

 • Jauhnya objek hiburan.

Buku Skrap Kit Kraf

Pada masa remaja, lebih daripada sebelumnya, kreativiti adalah fokus utama kelas. Idea hadiah yang sangat baik untuk seorang gadis adalah buku skrap. Intinya terletak pada reka bentuk asli foto, gambar peringatan dan objek dengan pelbagai pita, kertas berwarna dan elemen hiasan lain.

Set siap pakai sudah mengandungi bahan yang diperlukan untuk membuat pelbagai jenis reka bentuk untuk album anda. Kekurangan kemahiran dalam bentuk seni ini bukanlah halangan. Oleh kerana set ini dilengkapi dengan arahan yang sangat mudah dan difahami untuk membuat produk dengan pelbagai tahap kerumitan. Teknologi pelaksanaan dengan cepat menarik anak ke dalam proses, mengembangkan kemahiran kreatif dan inventif.

Kos kit berbeza mungkin berbeza. Rata-rata, harga satu set adalah 2300 rubel.

Buku Skrap Kit Kraf

Kelebihan:

 • Bahan mesra alam dan selamat untuk bekerja;
 • Kembangkan kemahiran kreatif;
 • Karya yang sudah siap dalam bentuk album menangkap peristiwa dalam bentuk kreatif yang terang.

Kekurangan:

 • Tidak sesuai untuk kanak-kanak lelaki.

Kit eksperimen

Eksperimen kebanyakannya menyeronokkan lelaki. Remaja inilah yang terbiasa melihat dunia "secukup rasa" yang akan menghargai hadiah seperti itu. Set yang paling pelbagai dan menarik dipersembahkan oleh jenama Simple Science.

Setiap set, berharga dari 150 rubel. hingga 200 rubel, mengandungi bahan dan reagen tertentu. Apabila digunakan mengikut arahan, kesan kimia tertentu diperolehi. Eksperimen demonstrasi yang sangat spektakuler memberikan pengalaman yang tidak ternilai dalam dunia kimia semula jadi dan fizik. Kit ini ditujukan untuk kanak-kanak berumur lebih dari 12 tahun.

Mereka dijual dalam kotak dengan nama eksperimen. Berikut adalah beberapa daripadanya:

 • ular firaun;
 • cacing polimer;
 • gunung berapi;
 • hologram;
 • nyalaan pelbagai warna;
 • handgam;
 • kristal;
 • Ais panas;
 • taman koloid dan banyak lagi.

Sekiranya anda membeli 3-4 set, maka anda boleh memasang keseluruhan makmal rumah dengan cara ini. Sangat ingin tahu, menghiburkan dan memberi maklumat kepada remaja.

Kit eksperimen

Kelebihan:

 • Membangunkan minda yang ingin tahu;
 • Memberi pengetahuan dalam kimia dan fizik;
 • Keaslian derma;
 • Sekiranya anda melakukan eksperimen pada Malam Tahun Baru, maka semua orang yang hadir akan dapat menikmati "pertunjukan";
 • Kos hadiah akhir yang fleksibel, yang bergantung pada jumlah set.

Kekurangan:

 • Mematuhi langkah-langkah keselamatan adalah perlu;
 • Tidak sesuai untuk kanak-kanak perempuan.

Pull-up bar Iron Gym

"Dalam badan yang sihat ..." - maka semua orang tahu. Peranti padat ini bertujuan untuk kegunaan rumah. Lekas ​​dalam beberapa minit ke ambang pintu. Sejurus selepas latihan, anda boleh membuangnya atau menggunakannya lebih jauh, tetapi sudah ada di lantai.

Pada musim sejuk, tidak ada peluang untuk menghabiskan masa di kawasan sukan luar. Tetapi anda tidak perlu menafikan kesenangan anak - untuk melakukan aktiviti fizikal di rumah. Peranti ini sesuai untuk melatih kumpulan otot yang berbeza: bisep, trisep, otot dada, punggung, pengembangan statik badan. Dengan memasang bar mendatar di lantai, anda boleh mengayunkan otot-otot abs dan kaki.

Hadiah seperti itu akan membantu anak-anak untuk bersinar ketika melepasi standard kekuatan sekolah. Kos bar mendatar tidak lebih daripada 1100 rubel.

Pull-up bar Iron Gym

Kelebihan:

 • Membangunkan data fizikal;
 • Ringan dan padat;
 • Mahal;
 • Pelbagai fungsi.

Kekurangan:

 • Tidak sesuai jika terdapat kontraindikasi perubatan.

Kotak makan tengah hari kanak-kanak untuk sekolah

Mod "Tanpa Henti" sudah menjadi kebiasaan di kalangan kanak-kanak moden. Jarang sekali bertemu dengan anak yang, selepas sekolah, tidak masuk ke kelas lima dan kelas persediaan, tetapi pulang ke rumah. Kotak plastik seperti itu untuk dibawa, disimpan, dan dimakan makanan buatan sendiri akan menjadi keselamatan dari makanan ringan yang berbahaya dalam perjalanan.

Terdapat tiga petak di dalam bekas: satu besar (500 ml) untuk hidangan utama (ia boleh cair) dan dua kecil (180 ml) untuk salad, buah-buahan, makanan ringan.Set ini juga termasuk alat makan, dan bahkan tusuk sate, sehingga senang memakan buah atau keju yang dihiris.

Semua petak makanan ditutup rapat dan tahan gegaran yang paling tidak terkawal. Injap wap akan memastikan sandwic hangat keluar dari air dan memudahkan untuk membuka bekas cecair panas.

Bahan produk membolehkan anda memanaskan bekas di dalam ketuhar gelombang mikro atau membeku di dalam peti sejuk beku. Dimensi kotak makan tengah hari 15.8 cm x 11.8 cm x 11.9 cm - tidak mengambil banyak ruang dalam portfolio. Reka bentuk yang sangat bagus dalam warna merah jambu dan hijau. Kos: kira-kira 1500 rubel.

Kotak makan tengah hari kanak-kanak untuk sekolah

Kelebihan:

 • Praktikal;
 • Ia sangat sesuai untuk semua jenis hobi kanak-kanak.

Kekurangan:

 • Tidak ditemui.

Pasir kinetik

Direka untuk pembuatan pelbagai jenis patung dan kraf. Mengembangkan kreativiti dan kemahiran motor halus tangan. Melegakan dan menghilangkan tekanan dengan sempurna. Dan faktor inilah yang dapat menarik minat kanak-kanak kepadanya semasa remaja. Secara luaran, pasir kelihatan agak basah dan melekit, tetapi sebenarnya kering sepenuhnya dan tidak meninggalkan kesan pada kulit.

Memberi kebebasan tanpa khayalan. Dijual dalam pelbagai warna dan warna. Menjaga bentuk yang diberikan untuk jangka masa panjang. Hadiah yang tidak dapat diganti untuk anak-anak di mana sensasi taktil mengatasi pancaindera lain (mereka disebut kinestetik). Harga purata satu pakej ialah 550 rubel.

Pasir kinetik

Kelebihan:

 • Melancarkan kreativiti;
 • Ia mempunyai kesan yang baik pada sistem saraf.

Kekurangan:

 • Harga tinggi.

Kalendar kedatangan

Kalendar Advent belum begitu meluas di Rusia seperti di luar negara. Ideanya adalah untuk meningkatkan jangkaan percutian musim sejuk utama di negara ini. Semua kanak-kanak (secara diam-diam bercakap, dan juga orang dewasa), menjelang tahun baru, menghitung hari-hari hingga peristiwa penting. Untuk mengisi masa ini dengan kesan dan aktiviti menarik, kalendar Advent telah dibuat. Ini terdiri daripada sebilangan kotak yang sama dengan jumlah hari yang dikira. Sebagai peraturan, mereka mula "menjaga jari pada nadi" dari 1 Disember. Tetapi tidak ada yang melarang bermula dari 15 Disember, 25 Disember, dll.

Setiap kotak mengandungi kejutan. Dalam versi kalendar yang boleh dimakan, ini adalah gula-gula. Pilihan yang lebih mahal akan mempunyai pelbagai kejutan dan menyenangkan, yang selain itu ada tugas Tahun Baru. Tidak ada yang lebih menggembirakan menyelesaikan tugas Tahun Baru dari kotak. Sebagai contoh, kandungan kategori harga purata kalendar mungkin seperti berikut: mainan Tahun Baru dengan tugas "membakar kue manis" atau kad ucapan dengan kata-kata "membuat permintaan mendesak dan tidak memberitahu siapa pun tentangnya". Set "mewah" mengandungi hadiah yang cukup serius: kosmetik, barang hiasan dalaman dan juga alat elektronik kecil.

Pengilang membuat bentuk kalendar untuk setiap selera dan warna. Sama sekali tidak harus berbentuk segi empat sama Selalunya ia boleh didapati dalam bentuk pokok Krismas atau rumah di mana tingkap berada.

Secara pilihan, anda boleh membuat kalendar Advent anda sendiri. Isi dengan hadiah dan tugas berguna yang bermanfaat. Benar, untuk ini anda perlu mempunyai daya imaginasi, imaginasi dan kreativiti yang sangat baik. Selain dari bahan dari mana ia akan dibuat. Tetapi ia akan menjadi hadiah hebat dari ibu atau ayah.

Kos kalendar sangat berbeza. Anda boleh mendapatkannya dengan harga 200 rubel. dan untuk 3500 rubel.

Kalendar kedatangan

Kelebihan:

 • Kreatif;
 • Menarik;
 • Menciptakan suasana Tahun Baru dan suasana yang sesuai;
 • Pelbagai bentuk, tema dan harga.

Kekurangan:

 • Set yang bagus agak mahal;
 • Terdapat banyak pilihan hanya di lantai perdagangan import.

Pencarian Tahun Baru untuk remaja

Pencarian adalah pengembaraan yang menyeronokkan. Intinya terdiri daripada menyelesaikan tugas berturut-turut dan menyelesaikan petunjuk. Mencari hadiah tersembunyi dianggap sebagai hasil permainan. Kedai menawarkan pelbagai jenis permainan serupa dalam tema Tahun Baru.

Pelbagai aktiviti riadah ini secara serentak melibatkan kemampuan fizikal dan mental anak. Melengkapkan pencarian dengan dua, tiga, atau bahkan seluruh kumpulan membangkitkan semangat yang luar biasa untuk permainan.Lokasi permainan boleh menjadi apa sahaja yang anda suka: di rumah, di jalan, di sekolah, dll.

Kumpulan permainan pencarian standard mengandungi arahan, tugas, yang direka secara kreatif pada kad (kira-kira 15-20 keping) dan jawapan sehingga pada suatu ketika permainan tidak berhenti. Pengembaraan rumah yang murah dan menyeronokkan berharga kira-kira 350 rubel.

Pencarian Tahun Baru untuk remaja

Kelebihan:

 • Membangunkan logik, pemikiran, kepantasan;
 • Main aktif;
 • Anda boleh bermain dengan rakan dan saudara;
 • Mahal.

Kekurangan:

 • Laluan permainan sekali sahaja.

Para penyunting laman web "best-ms.designuspro.com" menyampaikan hadiah untuk Tahun Baru untuk remaja dengan sebarang keutamaan: untuk kraf tangan yang aktif, tenang, ingin tahu dan ingin tahu, kraf tangan dan mereka yang hanya ingin bersenang-senang. Kami berharap pembaca pasti dapat menemui apa yang dicarinya. Kongsi di komen apa sebenarnya yang anda suka dan idea apa untuk percutian musim sejuk yang anda ada.

TINGGALKAN ULASAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Saya telah membaca syaratnya perjanjian pengguna *